HARI ANDA BAGAIMANA?

Saturday, June 22, 2013

Honey Lemon Ice + FixiImLejen

boleh tak blogging sambil dengar lagu rapat gile dengan gegendang telinga.. confess here..masa study..ak tak boleh dgr lagu sambil study mcm dayah or ekin or anyone yg study gaya mcm tu..sbb ak tak kan dpt catch up apa yg ak tgh study dengan lagu yg bermain di benak minda.. haha..

ok tu bukan ak nak cerita kan pada malam ini ..cuma ya.. ak tgh layan hanya ak ost teduhan kasih .. actually ak tak tau pun ni ost cerita popular tuh .. just mase mfsj on his list of music dlm iphone thru bluetooth buble bee masa balik batu pahat hari tu.. i just .. ouh ya.. best lagu ni ..and now it have been.. i dun noe how many times this song repeatedly in my playlist.. hehe..

ok.. kali kedua ok dalam permulaan perenggan..ahah.. related to teduhan kasih and hobi membaca .. ya..sunggu klise hobi membaca kan.. cikgu tanya..tak tau nak jawab apa.. membaca.. rasa mcm luar biasa ..letak la mengumpul setem..ahah ..so.. im reading all genre of book ..kecuali buku dalam bahasa BI bukan tak bace..tapi amik masa setahun ak nak fahami maksud tersirat.. just bace macam tu..and faham mcam tu boleh la..ahah ..ok .. now ..kalau depa yg ikt insta ak or dak2 office la ak yg leh nampak tabiat ak..eheh.. ak now reading buku2 yg reality kita leh dapat dalam isi buku tu.. tak seperti genre ak masa skola rendah..more to cintan jiwang punya cerita ..

well ..ak dapat simpulkan disini.. masa untuk ak membaca kisah cinta sudah tamat and actually kan..cerita tu umpama membawa kita diawangan je ..and satu statement ak la.. " wujud ke ehsan dalam teduhan kasih tu in real life?" haha.. of course not.. ak tak ikut cerita tu..tp tu cerita based on novel pd anda yg tak tau (sekarang byk adaptasi kn ) erm.. but based from my officemates cerita and status yg di up dalam mas 7- 8 mlm isnin hingga khamis.. ehsan sgt perfect ! romantik ..loving and wat so ever   now..tell me.. show me the person like that.. tu imaginasi kita je... but sebenarnya ak isteri die mmg ngam ngan ak.. melting..k

like to compare dengan genre yg ak baca skrg is more keadaan realiti masyarakat skrg ..bahasa pun ak rasa kalau makcik2 bace rasa nak cili je mulut sorang2 watak dalam semua tu .. fucked sial babi bangang and ape la perkataan yg ko rasa mencarut..tu genre ak bace skrg ..buku fixi and lejen press

apa ak nak komen .. kalau org kata buku2 fixi ni agak kurang ajar bahasanya .. nah! ko pernah dengar adik or anak lelaki ko sembang ngan member2 die?mmg tak kan wujud la perkataan sopan.. unless.. ni ak ak deny la mmg wujud lelaki yg sopan la dalam perbualan.. but..mostly dorang tak kan lari dengan perkataan begini and dun say this kind of book give bad influence to ur children.. kalau kat luar dorang dah mula ..penulis tak kan senang2 nak wujud kan satu watak yg tak de pada dunia nyata ..melain kan diluar imaginasi kita..tu jalan cerita die la..ahaha.. ok now dah masuk 5 perenggan which is kalau dalam karangan spm mungkin dah lebih 3 muka surat depan belakang ....

website rasmi Buku Fixi


ak nak ckp kat sini bukan apa.. better kita read sesuatu yg kita boleh belajar rather than berangan selamanya ..ahah ..jgn ckp ak lebih kan mana2 genre.. cuma ak dah bace suma genre ak rasa... dari koleksi sri salma ..sri hadi ..penyiasatan 5 sekawan.. atau pun cinta2 terbitan alaf baru ..or skrg ni jemari seni ..erm ..semua tu ak bace dah..kalau nak compare ak leh compare tp ak tak kan kutuk apa2 genre ..sebab semua ada kekuatan sendiri.. and for now..mungkin ak selesa ngan genre fixi or lejen press.. heeh ..org tak kan sangka ak baca buku macam ni.. sempena penampilan ak macam mana kan..lagi2 kalau dekat office ..ahah ..

so.. apa ak nak cakap..memasing ada hobi..and pandai2 la pilih yg baik untuk anda..and anda dah besar pun kan..jgn nk stuck kan dengan benda yg negative kan.. kalau korasa nak mencarut tu lagi baik dari berzikir .. go ahead.. ahah... u choose better la.. kalau ko rasa buku tak bagi manfaat kat ko. duk sekolah belajar dengan cikgu..dengar ckp cikgu betul2 jgn nak tdur or ponteng sekolah .. hahah

website rasmi lejenpress

so far..my collection of book is more to genre fixi compare ngan cintan punya buku..eheh.. well.. hope i akan ad mini library tuk place kan buku2 ak ni ... just now baru bace ilusaniti and that was very mindfucked tol la ..ahaha ..ak mcm nak koyak je page last tu ..ahah ..kalau nak review satu2  mmg penuh 10 perenggan ...nmpk nya dah masuk sabtu ..jam dah terdetik lepas 12 malam ..eheh..

selamat berjaya sang pengimaginasi..
semoga bermimpi indah wahai para2 sang pemimpi


tetibe ak layan lagu ni ...



sleep acer

Monday, June 17, 2013

Reggae Kafe



Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati Salam
                                                               -Malique,Cerita Kedai Kopi-



Reggae is a music genre first developed in Jamaica in the late 1960s. While sometimes used in a broad sense to refer to most types of popularJamaican dance music, the term reggae more properly denotes a particular music style that evolved out of the earlier genres ska and rocksteady
                                      
                                                                                     -Reggae, Wikipedia -


Alhamdulillah..secara suksesnya Reggae Kafe berjaya melalui pembukaan rasmi sabtu lepas, 15 Jun 2013.. secara tak langsung.. ak mengikuti perkembangan kafe ini jauh dari kl starting dari mula tertubuh sehingga betul2 terbuka untuk umum.. hee.. ouh ya..ini bukan kafe saya..ini kafe joe rasna (nama Fb) dan kawan2 sekutu dengan nya..ahli2 CRCS..

sependek ucapan ringkas.. semoga maju jaya di masa akan datang... kalau ada masa..sy akan turun selatan menikmati makanan reggae...

a very big honor to fetch their artis undangan Joe Purevibracion dekat hotel katrina.. berborak reggae selama 7 minit setengah dalam myvi.. dan malam tu ak baru mengerti maksud lirik si Malique dalam lagu cerita kedai kopi.. shisha rupanye .. dalamkepul asap... ak teringat novel nami cob nobbler yg sedang ak bace..rokok nan sebatang.. tak habis baca lagi..tak leh kupas banyak.. ak rasa ak tingtong sket malam tu sebab tu that was my 1st time ngadap botol kaca tu depan2.. lalok org kata..even gua tak layan bende tu..ahah.. asal usul kenapa memilih nama reggae kafe nnti boleh rujuk visi dan misi tuan punya kedai.. tp ak leh bagi maksud reggae bersumber web wiki.. and how i pronounce fusion food like FU ZI ON .. takyah nak gelak sgt dengan slang ak k kak mira..bella...korang turun batu pahat..nikmati nya di reggae kafe...

untuk permulaan..elok saya tayangkan menu2 bakal dalam reggae kafe .


nama dalam reggae tak berapa pasti.. tp ini adalah fish and chip serta burger bakar homemade daging.. mih2

dunoe .. i like this pic much..

ak sang penonton..tukang pemakan.. mengucapkan tahniah atas kerjasama antara korang adik beradik dalam memajukan diri..tahniah pada amirul dah dpt kerja..eheh.. keep it up guys.. turun naik berniaga tu adat..hope jgn cepat putus asa..cari rezeki di tanah Tuhan..berkatnya..kita kena banyak sembah tuhan..kita ber reggae malam2.. siang2.. tp Allah jgn lupa.. dari Dia rezeki kita.. 

menyertai open ceremony mmg sgt marvelous dalam experience hidup ak..perjalanan dari kl..dan dapat pujian ak ni mcm umur 19 tahun agak mecncabar kredibiliti keremajaan ak yg makin hilang..len kali nak teka umur..tekal la 23 ke 24 ke ea dik..rasa riak plak akk uols..ahah..

ouh ya..not forget..im watched PECAH THE MOVIE with mfsj..


tak berniat nak ber entry panjang... kalau pasal reggae kafe.. ini sahaja dpt kucerita kan..pada pembaca yg dekat2 dengan batu pahat..leh rujuk peta atas sekali (sumber grab dr group fb) untuk ke sana...

untuk cerita date 2 hari..eheh.. kita sambung sket bawah ni..eheh...

kajang subang
subang exit yong peng ( lupa topap tounch n go kene exit jauh sket )
bp mall (PECAH)
reggae cafe sepanjang malam
pt hj rasul - ayer hitam (hntr bakal mak gi kenduri arwah nyayi)
ayer hitam - setia city mall (semata nak masuk daiso dan tumpang buang air)
lepak abg burn jap



ouh..sempat minum petang kat rnr dengki jumpa dak fz tgh jalan ..bad and sapa lagi sorang nama tak sure..eheh...

so..ennddd of the story..sekali lagi selamat maju jaya...


layan jap lagu.. bulan bintang matahari


video




sleep acer~



Sunday, June 16, 2013

MFSJ

Hey..
Korang selalu nampak short form ni kan.. Some people know..some people wat dunoe je..hehe..

Kadang2 ak cerita sal dia..kadang2 ak sebut sipi2 je nama dia.. Pasti x pasti..dalam pencarian mencari jodoh sejati.. Dia la calon nya.. Hee

Maafkan saya andai saya menyebut nama ramai lelaki bukan mfsj dlm twitter sy..
Maafkan saya sering bercerita tentang mereka2 yg sejantina awak ..ttg mereka itu..mereka ini..dan awak setia mendengar sahaja..
Tetapi.. Yg ak merindu .. Adalah seorang lelaki itu yg ak x la sanjung setinggi langit.. Adalah lelaki itu yg ak x pandang enteng kelebihan kelurangan nya dan adalah lelaki itu yg ak  short form kan nama panjang nya pada mfsj supaya xnmpk obvious sgt penceritaan gedik2 cinta

Untuk masa yg akan dtg mungkin bukan masa kita bertemu selalu.. Dan ketika itu la rindu bertamu menjadi gunung .. Ahh.. Xpayah nk fyn jamal sgt..kita rilek..dgr lagu reggae.. Cukup la asap dr teko wangi semalam.. Dlm kepulan itu ku lihat nama ku.. Kau masuk dan lepas kan..


Ak bicara malam ini kerana rindu
Sehari2 sebelum ini juga rindu tapi ak jarang bicara dalam wilayah imaginasi ini.. Sejak semalam.. Sepanjang perjalanan 300 batu kau genggam erat tangan ku..mengajak mengenali kehidupan yg lain dr biasa..
Kata2 rindu..kata2 cinta sudah sebati dalam jiwa..
Ak anggap kan kita akn bersatu tidak lama lagi..
Kita tamatkan pertanyaan.
Kita hentikan soalan.

Sementelah itu
Mari kita harungi kehidupan normal sang pencinta2 ... Supaya lebih kenal erti rindu..lebih mengerti makna cinta..
Ku agungkan cinta kita dalam diam
Ku pendamkan rindu dalam sendu

Belaian kasih meruntun jiwa..mengharap tertautnya sang teruna dara dalam samudera cinta..

Ok stop la..
Esok kerja..kena matikan angan sebentar..kita sambung layanan hati dikala malam menjelma lagi..
Semoga subuh ak dimulai kata2 cinta mu sayang..

Mfsj
Mohammad faiz syazwan jaafar

Percaya jodoh antara kita
Harap tertunai janji dikota
hari siang pertama, hari malam pertama, hari siang kedua

Ouh ya..cerita reggae kafe.. Ak reggaekan dlm blog insha allah esok atau tulat hari..hee

Sleep acer

Thursday, June 13, 2013

Mesin angkat dan tangga bergerak

cerita pagi td..

keluar dari tren ...stesen bangsar.. tentunya rapid kl..
ak ni malas nk kuar peluh pagi2.. naik la mesin angkt.. to get me up..to get me down..guna mesin angkat.. lift la..apelah..susah betul nak tau mesin angkat tu ape.. ok...

ade sorang mak cik ke? or shud ak berbahasa sket and called her kakak? watever.. of course nampak dari tulisan sebaris belakang uniform syarikat cleaner blabla.. and of coz ak tau tu bukan serakyat dengan ak.. tentunya dari seberang.. tak tau la dr seberang atas mesia..atau bawah..atau kiri atau kanan.. gaya tudung..ergh... of coz die serakyat ngan randi penggal kepala..ahah..

apesal ngan die.. die pun sedang menunggu nak masuk mesin angkat..gaya macam nak cepat.. paling best..die tekan button lift tu 100x dalam seminit..ok tipu..tu nanti tangan die boleh haus dan terputus sbb 100x seminit..dalam 5-6 kali dalam masa 3 saat shud be ok kan... hati ak sgt membara bilat gk org buat mcm tu... helo! ok lah..sekejap ea.. untuk pengetahuan korang..mesin angkat di kebanyakan stesen rapid kl.. ia agak lmbt nak bukak or nak tutup or bukak semula.. and im not sure minah serakyat Randi ni pernah naik tak lift2 kat sini... (ak maafkan kalau 1st time..tp tak beragak nak tekan button tu 10 ribu kali!) huh... selama ni..ak tgk org yg macam tu.. ak sabar.. tp kali ni ..sudah lebey... korang tak tau ke.. once kita tekan button tu..yg dalam lif tu akn di cemari dengan bunyi ting tong...sebanyak mana la ko tekan ..tau tak? tahu ke tidak???ak pernah dlm lift and org kat luar tekan mcm nak masuk labour room tak sabar nak beranak

setepek ak sound..

'erm..lif ni mmg lmbt sket..so sabar ok..tak yah tekan banyak kali'

buat muka die bajet macam tak faham la ckp ak.. die tekan lagi..

rasa nak bg penampar tak? tibe2 ak dgr suara belakang ak...

'lif ni mmg gaya nya macam tu..so jgn tekan2 banyak..rosak nanti...'

dalam hati ak..mungkin terdengar da kot bisikan di bibir ... 'kalau nak cepat..pergilah guna tangga bergerak...'

ok tangga bergerak..eskalator la.. haha..

so..kesimpulan.. please la tak perlu nak tekan banyak kali button to..annoyying ok..and ak puas hati dapat sond direct gile.... rase nak tarik je telinga..ok ak nak cerita tangga bergerak... 1 je rules paling senang kalau korang naik tangga bergerak..


melainkan buta and or tak reti bace..sy maaf kan... andai awak nak berilek2 turun naik eskalator.. sila la berdiri di sebelah kiri..ha.. ade org yg nak cepat.. oh..kenapa yg cepat tu tak nak guna tangga kn? sebab.. kalau kita turun sambil bergerak ..tentulah lagi cepat smpy...so..izinkan kami bergerak pantas di sebelah kanan..terutama..waktu pagi..org nak cepat masuk office wooo..ehehe...


mesin angkat dan tangga bergerak.. kedua nya satu teknologi mesin ciptaan manusia untuk memudah kan manusia.. dan juga menanamkan lemak di badan2 manusia yg malas..haha.. 

sekian terima kasih..

harap2 tak terasa pada anda.. anda yg membace...ehehe..

sleep me..

sleep acer

Wednesday, June 12, 2013

Bringing up the past...good or no good?

haha..banyak kali benda ni happen..when we have history..its still history..but to bringing up masa skrg..ok ke tak? hehe.. well aku tergerak nak coret entry ni mcm dah lama la..tapi td kat surau when to perform asar.. one fren of mine.. asal we chat ko cam status sedey je? haha.. ak gelak je..masa kt dlm office ..dak2 office pun dak ckp sal moments kat we chat..ahah ..actually kalau uols kaitkan dengan mr boyfie..mesti la tak..i dengan die baik ok sume la..eheh.. merindu rindu lagi...ahah... so.. the conversation continue dlm berbisik2 la kan..surau..ahah.. lala..

and what ha.. ak pun tak tau..when they come to ask baout my ex..i cannot say.. " tak yah la ckp asal die kan?" or ckp mcm " ak ade ex ke?" somehow jawab gak mcm tu..ikut mood..tp mostly when the people tanya or bawak balik cerita tuh..ak akn ulang cerita tu...cerita lama ...soalan biasa..kenapa clash..and who is he? and so on..but..1story yg ak akn bangkit kan..he bawa aku pergi ..ke benua europe.. mungkin ni satu cerita yg tak nak org pikir negative kenapa we dump each other..ahah.. well.. cerita ni about 4-5 years ago kot..ala..since cerita cinta monyet zaman sekolah pun masih hangat..ni plak cerita baru 3-4 tahun kan... ape pun..im not the one yg nak riak i dah pernah jejak tanah  terpacak nya eiffel tower tu..tp  tu la..mcm i cakap.. mungkin tu satu cerita yg baik untuk tidak memburuk kan dia.. and sekali gus share experience kan...

and 1 thing yg org akan tanya..bf ko skrg tak marah ke ko cite sal ex2 ni..of course die marah.. die sesekali tak kasi contact ex ak balik..sebab die tahu how much i hurt by my ex..die marah ngan mamat tu sebab after all the things yg die bg harapan kat ak..then break up mcm tu je.. die rase wanita kesayangan dia di cederai dengan parah.. ha..eheh..itu lah sebab die tak suke kalau ak ungkit cerita lama..but one thing yg boleh di rasional kan balik.. "syg..if dia tak tinggal kan sy..mcm mana sy nak bersama awk skrg kn?" haa..eheh..

tp pasal entry ni..harap maaf kan saya...just nak ckp yg im always think that..im learn from the past..without past..ape yg jadi skrg tak kan terjadi..ni semua rentetan cerita2 dulu... that y i minat sejarah! haha.. lala..and depends pada org gak..ada yg boleh bukak cerita lama..ade yg simpan terbuku dalam peti besi di bawah lautan dalam...and if tanya ak sedih tak? im no longer have any feeling about the ex..or apa2 cerita la yg berkaitan dgn die..except my vacation tu la..sbb rase that the one yg i feel lucky sebab siapa yg tak nak tgk eiffel kan.. ahah..lagi2 baru2 ni si juan ngan fawwaz sedang bercuti kat sana...thats make me rewind my memories..ehehe...so..nak ckp ape kan...

ok lah..tak perlu banyak cerita sgt...tade faedah sgt dalam entry kali ni..just share my feeling..eheh..ok la..

kepada kawan sambest..azim abrar..tahniah dpt baby.. kalau ak tak silap count.. anak dia anak ke 6 dalam batch kami.. after mas got adam and aliff ..kak fi  got iyyad and aufa ..and baru ni zety got her baby amsyar.. now baby azim..princess..tp tak tau nama lagi.. Insha Allah..selagi masih mampu..ak akn try ingt nama2 anak buah ak..eheh.. and currently tgh preggy.. aishah jaini, syahidah hanizah, hanis shainisi and fazliana, ouh ya.. zainul syukri..his wife preggy based on yg ak tgk kat gmbr mase momey kawin.. and mungkin ade yg lain pregnant tp ak tak tau.. happy parenting uolsss....

gamar lama ... 7 Dec 2010
(tiada kaitan)

sleep acer~



Tuesday, June 11, 2013

ini bukan mengata..tp menaip saja..dan ingatan

mcm ni mun cakap.. ' gelang ni mmg ade loceng ke?'
takde mula2.. tapi ak tambah ..

pastu pergi pasar malam..

aku : jap..ak nak beli odp jap..
mun :kenapa ko beli odp..ko pakai ke?
aku : haah.. pki la..ak tak nak yg wangi2 sgt..pki yg ni calit sini sket (menunjuk wrist) ckup la...perempuan tak leh wangi2 sgt kan...tarik perhatian org kan?
mun :habis ni? (sambil tunjuk gelang dipergelangan tangan) ni pun menarik pe?
aku : gulp! otak terus cari ayat.. bukan takleh pki gelang kaki ker?
mun : anything yg menarik perhatian org..takleh ...

gitu dong ceramah kat pasar malam pun boleh...mun ni member mfsj merangkap bakal adik ipar ak sekali gus tunangan adik ak yg baru seminggu lebeh.. hehe.. so..ape point kat sini?

well.. setakat ni..ak ni hidup bekerja naik public..so jumpe ramai org..kalau pagi bau wangi sangat... kalau petang tu bau semulajadi dari badan2 org yg penat membanting tulang..ahah.. so..kalau yg wangi tu ak tgk org nya.. mak aih..ade yg bau murahan..ade bau mahalan...ape pun..die dah menarik org toleh kearah dia...ak bukan nak ustazah sgt kat sini.. tp kalau boleh elak sesuatu yg dilarang agama..kan bagus...bukan kita lagi nak menunjuk yg wangian kita dar brand mahal or ouh..ak pki minyak wangi yg baru beli semalam taw...

kat situ satu contoh..kalau hal lain dalam hal ni..yg lebih kurang la kan..org free hair ..tp gi surau solat..sesetengah org akan kata...eeii...solat ..tp tak pakai tudung...tp lebih baik kita kata macam ni..bagus nya dia..at least die dah lepas dari tanggungjwab wajib iaitu menunaikan solat..hal tutup aurat..lain la kan..tu antara die ngan tuhan...

cakap pasal tutup aurat.. jap! please aware yg ak bukan la perfect sgt dalam menutup aurat...tp cuba menutup dengan sempurna...ak pun kekadang macam..ak compare dengan org yg kurang menutup aurat (dan mengatakan diri ni better) kurang menutup aurat tu dalam erti kata..yela..pkai tudung tp nampak tetek.. i mean nampak bahgian dada.. kalau kecik takpe..kalau besar? haha.. takpun yg jarang..upss..yg ni ak buat gak..erm...tazkirah diri sendiri sungguh nih... well.. bila ada org tegur ak..wey..tak panas ke pki tebal2 ni (bila ak pki tebal la) i made weird face..and said nothing..angkat bahu..
for them mungkin..ok..nasib ak pki tudung..dr tak pki langsung..sebenarnye sama je if kita tak tutup ngan sempurna.. haha.. Islam tak mewajib kan umat nya pakai tudung..tp mewajibkan umatnya menutup aurat..renungkan..



make up? erm...ak jenis yg tak pki make up..for sure ak akn ckp..wat gapo pakai make up tebal2..that one yg menarik perhatian org kan...walau pun kita bertutup litup..itu masih menarik perhatian..ya..nampk susah menjadi wanita muslimah..tp kalau kita cuba sedikit demi sedikit...tak salah kan

kalau tudung tu..kite pilih yg tak jarang or nipis and tak yah cekik2 lehe dan melabuh kan sikit dibahagian dada
kalau make up tu biar nipis2 je la..eheh..
and pki minyak wangi..sekadar nak bg self confidence supaya org tak lalu sebelah kita mcm lalu sbelah tong sampah..eheh...


and ade selalu yg annoying kan ak..actually bukan la annoying  tp..camne ea nak ckp..takpelah..at least mereka berubah kan..Alhamdulillah..tp kata2..tak nak dosa tambah kat suami lepas kawin..sebab tu pki tudung..masa before kawin..dosa anak perempuan dekat siapa ea?masa tu tak fikir yg ayah kita tanggung dosa kita? sebab kita ni memikirkan org cinta kita..yg boleh kawin..kalau bapak kita tu buat2 tak nmpk je...tp takpelah..at lease dorang berubah..eheh...

ok lah...mungkin entry ak ni kene mengene ngan org sekeliling ak termasuk la diri ak..please judge what i wrote..not who i am..ehehe.. im not perfect..and also u! just be better...

sekian

sleep asus~

Monday, June 10, 2013

the sundaysabtuday activities..

aha! well .. wekends lepas ak stay kat uma...sabtu ahad baru lepas ni la..eheh...
aktiviti...

masak sarapan..
masak lunch
tgk movie...erm ..4 movie
masuk lagu dalam iphone (after 1 year lebey ip ni kosong takde lagu.. hee)






rasa dah lama ta buat movie marathon macam ni... refer pada history dalam daVogue ..ak pernah buat dalam 2 tahun lepas haha... refer link nak tau cerita ape.. < click link tu..

ok..based on poster movie kat atas... im not sure lockout tu cerita movie ke tak.. kalau movie pun mesti lama punya.. and other 3 cartoons movie..ahah.. semua tu ak pernah tgk iklan mase nak tunggu movie start..tp tak tgk pun kat movie bile smpy time..so.. tgk kat astro ni je la..eheh..

and..what i cooked?



sambal udang tuh dekja yg masak..eheh...

sekian sahaja entry saja nak explain my activity hari sabtu ahad.. hehe..
mfsj gi cub prix kat muar... so..takde la ngedate..eheh..

ok la..sekian

sleep acer ~

Sunday, June 9, 2013

Tunang Dekna

after 8 days in june..and bulan may yg ade 7 entry je dalam daVogue..ahah..mmg menampak kan ak ni bizi la sgt..ahah..walhal malas nak bukak lappy..ehe... ok..entry ni terus cerita my sis punye engagement day...last 6 months..my cuzen ila got engaged ... eyla da mary kay beautilicious ahah... now...my sis..second sis.. org kata dah langkah bendul dah..because ak lom tunang lagi..and seriously langkah ke? im not nikah yet ok...kalau betul dia nak nikah dulu..bru langkah bendul..tu pun ikut adat melayu..lablabla... haha...

the best thing..my officemate nont know ever my sis nak engaged..i took leave 2 days..they all said..nak gi batu pahat la tuh..ahah..yela..since experience dorang dgn ak pun.. asal ak cuti lama pun sebab nak balik batu pahat...haha..balik ok? mcm balik kg ..kahkah..padahl uma boyfie lagi..takpelah...

ala kenduri kecil2 je..eheh.. cuma pelamin? pelamin ke? tak kot..lebih pada latar belakang untuk tgkp gmbr...tu pun lusa tu nak tunang baru pk design nye..dekna just nak sangkut2 kain je..eheh..dengan siapa die bertunang? haha.. dengan tunang die la..mihmih..mun..dgn boyfie die selama ni..eheh.. ouh ya..4 ur info mfsj tak de dat day..coz member baik die nikah kt batu pahat..so..tak nak la di rush sana sini kan..eheh..


ini gmbr selepas sarung cincin...

we have a lot pic from many pro and amatur photographer..eheh...termasuk la budak kecik ni..hasya..hehe..


muaz
hafizi
ayu
laila
dan lain2..
all the pic yg terkandung dalam entry ni adalah dari hasil2 tangkapan dorang

nasi kukus jamuan makan dari abg bro catering..eheh..

sambut sekali beday hakimi that day..and all the junes babies

rilek la kimi kan..ehehe

dgn sebahagian hantaran..

haha..elok la ak tak perlu nak uplod plus minus 800 gmbr kan..eheh..bukan ak yg tunang pun..eheh...ouh ya.. lihat ak menggedik di atas DIY ak semalamnya..ahah.... its simple..not cost too much.. senang.. janji comel and sweet..ahah


haha..
dress from thepoplook
shawl from aiffaawondershawl

kalau korang ingat la..mase eyla punya tunang pun ak pki dress ni gak..and even  dah beli nak setahun..ni second time ak pki..ahah.. malas nak gelenyah sgt...

beza cuma pakaian kepala dan belt yg ak pki tu dah loose...haha..mksud? haha

erm...kite letak pic org sarung cincin..eheh..nak kenal kan cikgu hasnah..eheh


ok..nak tgk gmbr tunang nye ea? jap ea..carik2 jap..pilih2 jap..erm..mane satu ni nak pilih ni muka ustaz munzir ni.....jap2..ni tak leh..ha ni...eh..takleh2... ha ..yg ni la..hentam saje la..muka sama gak kan ko ..haha


hadap la muka adik ak dengan kegelian dia pada syiling dan cicak..ahaha...

tanx pada semua yg menolong..ahah.. termasuk piah yg datang awal ..pisah ngan mummy and daddy..even baru 8 tahun...eh..ke 9 tahun? ehhe...banyak gak la die nolong kite..eheh...


sedikit la disebalik tabir..ahah.. that gurl in pink tu piah..ahaha...

ok lah..bg la lagi sekeping dua gmbr kan...



gmbr tak dpt rotate sebab masalah teknikal..eheh...

aku rasa gmbr dalam belog ak lg ramai dari entry orang punya badan..eheh..sila lawat log beliau untuk tahu lebh details tentang majlis tunangnya..hehe..
click link bawah..

ouh ya..nak ucap gak tahniah kat along...my childhood fren..merangkap abg dan jiran satu taman..his mom  jaga me since sy kecil..

adik saya tunang 2 june... along punya resepsi belah laki 1 jun..3 jun..ak cuti..hntr org baru bertunang ni balik belajar kat uitm...

omaigod...y all the faces like this? haha.. terima je la...sebab penat tak habis lagi..ahaha
baiklah sekian sahaja dari saya..tepat seminggu dr tarikh pertunangan adik sy...ouh ya..mesti bertanya pada sy..bila kah majlis sy pula kan?hehe.. jawapan?

tunggu je la..let me beli gelang emas sendiri lagi satu...and mungkin nak beli rumah dulu kalau harga rumah sesuai dengan kewangan..eheh....

peace~

sleep acer~