HARI ANDA BAGAIMANA?

Monday, June 17, 2013

Reggae Kafe



Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati Salam
                                                               -Malique,Cerita Kedai Kopi-



Reggae is a music genre first developed in Jamaica in the late 1960s. While sometimes used in a broad sense to refer to most types of popularJamaican dance music, the term reggae more properly denotes a particular music style that evolved out of the earlier genres ska and rocksteady
                                      
                                                                                     -Reggae, Wikipedia -


Alhamdulillah..secara suksesnya Reggae Kafe berjaya melalui pembukaan rasmi sabtu lepas, 15 Jun 2013.. secara tak langsung.. ak mengikuti perkembangan kafe ini jauh dari kl starting dari mula tertubuh sehingga betul2 terbuka untuk umum.. hee.. ouh ya..ini bukan kafe saya..ini kafe joe rasna (nama Fb) dan kawan2 sekutu dengan nya..ahli2 CRCS..

sependek ucapan ringkas.. semoga maju jaya di masa akan datang... kalau ada masa..sy akan turun selatan menikmati makanan reggae...

a very big honor to fetch their artis undangan Joe Purevibracion dekat hotel katrina.. berborak reggae selama 7 minit setengah dalam myvi.. dan malam tu ak baru mengerti maksud lirik si Malique dalam lagu cerita kedai kopi.. shisha rupanye .. dalamkepul asap... ak teringat novel nami cob nobbler yg sedang ak bace..rokok nan sebatang.. tak habis baca lagi..tak leh kupas banyak.. ak rasa ak tingtong sket malam tu sebab tu that was my 1st time ngadap botol kaca tu depan2.. lalok org kata..even gua tak layan bende tu..ahah.. asal usul kenapa memilih nama reggae kafe nnti boleh rujuk visi dan misi tuan punya kedai.. tp ak leh bagi maksud reggae bersumber web wiki.. and how i pronounce fusion food like FU ZI ON .. takyah nak gelak sgt dengan slang ak k kak mira..bella...korang turun batu pahat..nikmati nya di reggae kafe...

untuk permulaan..elok saya tayangkan menu2 bakal dalam reggae kafe .


nama dalam reggae tak berapa pasti.. tp ini adalah fish and chip serta burger bakar homemade daging.. mih2

dunoe .. i like this pic much..

ak sang penonton..tukang pemakan.. mengucapkan tahniah atas kerjasama antara korang adik beradik dalam memajukan diri..tahniah pada amirul dah dpt kerja..eheh.. keep it up guys.. turun naik berniaga tu adat..hope jgn cepat putus asa..cari rezeki di tanah Tuhan..berkatnya..kita kena banyak sembah tuhan..kita ber reggae malam2.. siang2.. tp Allah jgn lupa.. dari Dia rezeki kita.. 

menyertai open ceremony mmg sgt marvelous dalam experience hidup ak..perjalanan dari kl..dan dapat pujian ak ni mcm umur 19 tahun agak mecncabar kredibiliti keremajaan ak yg makin hilang..len kali nak teka umur..tekal la 23 ke 24 ke ea dik..rasa riak plak akk uols..ahah..

ouh ya..not forget..im watched PECAH THE MOVIE with mfsj..


tak berniat nak ber entry panjang... kalau pasal reggae kafe.. ini sahaja dpt kucerita kan..pada pembaca yg dekat2 dengan batu pahat..leh rujuk peta atas sekali (sumber grab dr group fb) untuk ke sana...

untuk cerita date 2 hari..eheh.. kita sambung sket bawah ni..eheh...

kajang subang
subang exit yong peng ( lupa topap tounch n go kene exit jauh sket )
bp mall (PECAH)
reggae cafe sepanjang malam
pt hj rasul - ayer hitam (hntr bakal mak gi kenduri arwah nyayi)
ayer hitam - setia city mall (semata nak masuk daiso dan tumpang buang air)
lepak abg burn jap



ouh..sempat minum petang kat rnr dengki jumpa dak fz tgh jalan ..bad and sapa lagi sorang nama tak sure..eheh...

so..ennddd of the story..sekali lagi selamat maju jaya...


layan jap lagu.. bulan bintang matahari


video




sleep acer~



No comments: