HARI ANDA BAGAIMANA?

Sunday, April 28, 2013

Usia Iron Man 25 tahun

hey semua..tajuk tiada idea..kita gabung kan peristiwa sahaja...



ajakan dr una... and join with all the ladies GMj ..haha.. nonton iron man di hari kedua cerita tu keluar..dan dengan sedikit tidak sedap hati meninggal kan mfsj yg merancang untuk nonton bersama...arghh...kite lebih kan member hari ni...hakhak....

lalala...

jumaat yg cuti ...terisi dengan ini la...
gerak pg ke office mak uteh...park kat sane...naik tren pergi masjid jamek beli sikit bahan2 untuk majlis...eheh... then lunch with mak uteh...ak gerak pwtc alone..pergi book fair...erm....lepak lame dekat 2 kedai popular rasanya hari tu... lejenpressfixi dan jemari seni...grab 8 buah buku..then terus ke klcc ...haha...awl petang smpy disana..pasrah tak tahu la berapa die caj park ...tanya nazmi..die senyap..tak tahu la..dah berlagak kot budak tuh..hahaha.. sgt negative thought...lalala..


tak semena terserempak nana..subjek utama malam tuh...tuk celebrate her beday....hehe..die ngan members die..so..leave her sekejap..ak lepak..una kol tanya kat mane..lepak ngan die sementare die pun  tggu member die..ak blah gi surau..ha! nampak ct plak ...terus magrib kat sane...erm..keluar...nampak syade meluru masuk gaya seorang muslimah yg nak menunaikan solat pada awal waktu...ahaha...


kekocohan yg membuatkan gmbr blur

tepat 9:45... masuk panggung tgk iron man3... well..that was awesome movie..i dun expect lebih sgt..since i always think of mfsj during tgk scene tony spark and pepper...ahahaha... blabla..

ouh jap...about sejam lebih kat little penang cafe..treat by ct for dinner that nite...erm...actually..the best thing is lepak with them all sambil gelak2 kan....hahah..moment paling best...bile syade troll ak...terbaik la...but seriously ak tak nangis ok....cuma effect lampu dan terpegun dengar troll ko tuh...tu yg cam bergenang sket...ahaha...troll ape syade buat smpy ak jadi macam  tuh? hahah....udah..persetan kan..ak tak nak cerita..!! dendam kesumat ak pada ko tak kan hilang syade!!



hahah.... treat by una movie that nite...tanx una and ct...midnite kot balik..mmg perfect ak byr parking sane 29 dolar..ahah...well..sekali sekala..and name pun klcc kan...standard ar kan...erm...pillow talk di rumah che r..well..tanx so much che r..ak tak kan lupa suruh syade credit kan rm20 kat akaun ko sebab die gatal nak pasang air cond...haha..bout 4am kot kiteorg tdo..ahaha...bak kate syade...dah macam2 jenis masakan daging kiteorg makan...upss...hihi..ade kisah2 yg baru reveal malam tuh...ahaha...ak banyak menerima info je...ahaha.....

brakfast superb again from che r..nak harap syade tolong masak ..mmg tak la..die paling lmbt bangun...hahah...konon nak gi semenyih pikat mak mertua..mmg tak la...byk kan ak mention name syade..sebabnya..ak dendam ngan die...masih tak hilang lagi..ahah...biar2..!! haha... erm...2 days 1 nite yg happening..thanks ajak iols..eheh...

che r buat home stay....best! so far..harganya 75 pernite... try la contact die..area batu caves..

memang kekadang ak susah nak join member2 skola ni..yela..banyak masa dah terbahagi pada perkara lain..tp kadang2 kita kena korban kan sesuatu untuk mendapat kan sesuatu..ehehe... right?

nana..nak belajar bagaimana nak pasrah dan menerima je takdir? erm..ak tak tau..mungkin kene ajar hati..secebis daging yg mempunyai effect terbesar apabila tersentuh...halang la dari bende2 yg merosakkan kebahagian...kat situ mungkin kita akan mula belajar menerima takdir dan pasrah...ahah.. well..because ak tak nak la menyibuk sgt...tp siapa yg on call dengan ko sepanjang ak hntr ko gi terminal ha?? ak rase kalau syade ke che r ade dlm kete tu sekali..mmg bertalu soklan smpy ko ckp siapa kan...ahaha...


so...the day end! already missed them...well...hope this entry as token for our memories....

guys...selamat maju jaya..and ada masa kita jumpa lagi k..sementare masih single ni..ehehe...

date jap hari Ahad


sleep acer~

Thursday, April 18, 2013

gi ngoji....heheh...

hye semua org...apa khabar semua org...ahaha...

trending...kat fb..twitter..ahah..you tube! haha..mcm gangnam...harlem shake..tp ak tak rase sgt harlem tuh..eheh...tp gangnak rase gak la..cume ak tak rase nak ikt sbb die menggunakan segala tubuh badan..ahah..and latest gwiyomi...haha..yg ak tau..adik ak post video pasal org2 skrg amik gmbr mcm2 rupa..then ak tanya bella...die tnjuk video gwiyomi korea tu..malam ak balik keje..adik ak tnjuk yg melayu punye buat...lastly..kiteorg plak yg rakam sendiri...

ahah..so..kali ni..saje je la post kat sini..lagi pun takde sape sgt ha nak usha blog wa kan..eheh...tp tak la secomel mane..kalau ade yg meluat tu sila kan..ni pun saje boring2 kan...senaman tuk jadi cute depan laki nnt pun boleh..haha...

video
so...guess brapa lama ak uplod? haha...tak kisah la..eheh...

well..masing2 ade cara tersendiri menghadapi trending dunia sosial di alam maya ni...eheh...kalau rase nk ikut....ikut la kan...

btw...
kite tgk yg versi islamic punye k...

ok..sekian...

salam esok hari jumaat..ehehe...


jgn nightmare plak tgk video ni...hehe..


sleep acer

Tuesday, April 16, 2013

Menjelang Malaysia Memilih 2013 part 1

woah...terbaik la ak nak buat kisah election 2013....sementelah im is 1st time mengundi ni..haha.. 5.5 kan? ok...sementare nk menjelang hari tu...biasa2..mcm 2 bendera pelbagai gaya bendera di kibar kan? what function of letak semua bendera ni? erm... ya..untuk menghot kan suasana la kot kan..hehe...

so.. sepanjang ak membesar ..byk pilihan raya suasana yg ak tempuh...( can u be in active sentences wani? ) haha.. ok...so..tahun ni..ak eksaited ker? tak bape sgt la..mcm mun and dekna..dorang hebak berdebat..ahah.. mfsj? rajin gak berceloteh..tp ak dengar angguk geleng2..sumtimes yes..sumtime ea?? haha..mcm tuh la... and macam2 kisah politik dalam fb..twitter... vidoe lucah sane sini..fitnah2..jatuh kan sana..malu kan sini..what is the point..kalau SPR bersih...mesti keputusan nya bersih..eheh... well..nnt tgk la ak mengundi nanti...wait for part two...

so..let share some pic dengan keunikan gaya dan bendera di kibar kan...


wau bulan ...ahaha.... kat mane? otw nak balikk uma mfsj..hehe..berhenti sat..amik gmbar..ahah..kt batu pahat ..


ok...tgk lagi satu keunikan...


because of nak cepat..tak keluar kete..amik dari dalam je...

actually ak rase kehangatan lagi terasa disini berbanding tempat ak..erm...or mungkin ak tak perasan bendera2 tempat ak kan..haha...
ouh..asal ade gmbr pembakang je ni? haha..sebab.. ntah...yg Bn punye biasa2 je kot...so..tak menarik la sgt nak amik gmbr...

actually kincik angin ni leh berpusing taw..if ade angin la kan...and im recorded the video..tp nak uplod cam lem plak..so..tgk kat my fb je la ea..hehe..

so...gtg...selamat memilih malaysia...semua die tangan anda..nnt isnin or selasa..kasi tunjuk semua jari yg kene cat dakwat k..


ni baru je amik td....sebab tak leh na kslow sgt..so..camni la blur...gmbr nurul izzah...she is so adorable..manis je muka..beriman..ahah...ni dekat bangsar south..depan RTM tuh..


sekitar LRT Universiti...


sleep acer~


Sunday, April 14, 2013

kali yg ke 4...Selamat Hari Lahir

masuk ni 4x celebrate befday mfsj...

hi semua! bulan march sikit je entry..bz sket..hihi..orite... let story..

imbau jap..
2010 : dengan kek kecil di ani sup utara..tempat lepak dr kenal smpy la setahun lebih makan situ
2011 : nak buat auprise tetibe muncul bawah rumah ket seksyen 7 tuh...tp kene marah sbb..buat die kelam kabut..sedey tak? haha..tp takpe...skjp je...
2012 : erm...simple je..macam biasa je celebrate...dekat SR...bg present and kad besar punye..eheh...

and this year..
2013 : mari saya cerita sedikit....

haha..plan mmg takde..bella smpy bg idea..tp sume tak sempat sgt la nak buat..mcm2 bnde kene buat kat uma...yg boleh buat..beli kek rainbow kat bisou klcc.. and red velvet (tu pun bella suruh..) haha... plan mmg takde..jumaat 12.4 takleh nak celebrate sbb keje...so..decide keluar hari sabtu...

sikit je suprise buat..konon dtg lambat sket..tp awl setengah jam dah terpacak depan rumah...letak la kek atas motor...pasang lilin...eheh...nasib rase gak suprise tu kan..eheh..shoot g batu pahat nak celebrate ngan family die..ehehe... and some of his friends..yg member ak gak la kot..haha...

so..Happy Birthday Sayang...hadiah belum bagi lagi..dun know nak bg ape...nak bawak gi beli glove la..katenya tak nak lagi...takpe..nnt ckp nak ape k...ahaha...janji below 100 ringgit..ahaha...

let see some pics..eheh...


ya..im tiduring..ahah. thanks boy@ashraf for this pic!

his family....


some of his friends... of coz geng CRCS..eehh..well.. lepaking ngan dorang ni byk input dapat..ahah..bual lebih..ehehe

enjoy the moments...andai ada yg bertanya bila kami akan bernikah..inshaa Allah..dalam sedikit sebanyak masa yg akan dtg...ade lah k?eheh...

ok...ni pic ak masa malam punye sambutan..




2014 : ??
and year after and after ? : only Allah's know...


k guys...selamat hari lahir pada yg berkenaan juga..ouh ya..pada encik amin...same date..12.4

he is manager kat my workplace...



yoobou!!

ok ...sleep acer~