HARI ANDA BAGAIMANA?

Thursday, March 31, 2011

kak nor belanja lagi....NANDO...

haha...the other entry for tonite....

 : 220th entry :
: last day on March :

: Nando at SOGO :
: kak nor : 
: kak lia:
: kak akma :
: kak intan :
:kak yan :
: opek :
: cik dv :

hee...moga lebih murah rezeki kak nor..hehe....belanja kami sampai kenyang....di NANDO...rasenye cik dv tak pernah mkn lagi kat NANDO...hehe..so this is first time..maklum la...jarang gi tempat2 mahal macam nih....hee...so...tak perlu cerite panjang..here some pic yg sempat cik dv snap...hehe..maaf pencahayaan tak menarik sgt..maklum kan..bukan camera besor...hee....

 tunggu dpt meja...ramai kot... 

memilih order terbaik.....




sementare menunggu order....



dah sampai....sile makan...satu perempat ayam....haha...lawak ak order time nih...

sementare2 ngah mkn tu..pose jap...




oh...dah abis pule....



pic sempat snap mase dorang ngah asik makan....



thanks kak nor...(tudung biru)


selamat2....and selamat tinggal pada kak aya..coz hari ni last die kat office bahagian kewangan di hQ..die pindah ke KKTM Beranang...itu lah sahaja....

meet u tomorrow mr.friday...hee... bukan itu sahaja..welcom mr.April...bye2 March 2011...sekejap je dah berlalu...mcam2 berlaku dah....erm..semoga hari mendatang lebih baik....
agak menakutkan April nih..Ya Allah..permudahkan...

sleep asus~


edisi 2 tunang azrul&syazwani ...edisi ade gambar aku...hee..=)

hey2...hehe...skrg ni nak letak gmbr yg ade gmbr cik dv..hee..yg sebelum ni gmbr outdoor..and skrg gmbr indoor..tak banyak gmbr cik dv...tp boleh la...hee..act ni 1st time ikut org bertandang..hee..again..credit to the photographer....hafizulmahput.....so...ni la beberapa keping..

 the pelamin...simple..but nice..mmg totally buatan kak wanie sendiri...

 bila jari manis bersarung cincin..ak pulak lege time nih..hehe

haha...dah tunang dah yg tengah....yg 2 hujung tepi tu..tak tau lagi

 haha..gedik kan muke tuh...haha...wanie2...

 haha..mak cik peace!!hee...

 en.mfsj bawak satu dulang....

saya pun pilih satu dulang....macam kerempeng je ak nih....

sekian saja la.....mahu beredar ke next entry...hehe

: simpang 5 batu pahat : 13 Mac 2011:

sleep asus~

Wednesday, March 30, 2011

u d n i r

hehe..selamat hari rabu!lala...tetibe cam tetiap hari harus ada entry kan...hehe..tapi kali nih mebi short entry je kot...hehe...rutin hari biasa...mmg cam biase..takde yg tak biase....bangun...mandi..pakai bju kurung....keluar rumah..naik kereta..pergi balik kerja...balik..duk mengadap facebook...wat screening test kat semua status ahli2 fb...haha....btw...tanx kak isma..kak lia..kak nor..yg sudi menolong sy hari ini...hehe..rase lege pula dah selesai satu tugas..and terima kasih pada eyra rara kerana melipat2....hee...

nmpknye..org yg ade oral jepun hari ini..nmpk lege sgt..sure die dah jawab ngan baik tadi...

Omedet┼Źgozaimasu Saiai no hito

hee....erm..terasa panas je beberapa hari ni kan..even hujan pagi td..erm..tempat sy la...tp takpelah..Allah dah turun kan rahmatNya..sudah patut kite cukup bersyukur..masih bahagia hdup di bumi Malaysia..even sebahagian dari kita mengalami banjir....doakan kita semua sentiasa selamat ya.....

wah...dpt msej ak petang td..seperti dalam kerisauan....nape dik?its ok...kalau ade pape ..msej je akak ea...erm..kekadang..mmg ade rindu dengan cerite dulu..best kita huha3...bodoh bongok kan memasing...haha...ami buat kan air tuk akak..beli kan donut tuk akak...merajuk...malas nak pujuk...haha..gi jalan baagi tau..gi berkelah bg tau..wah..ingt tak sal pilot hensem yg ami cerite...hehe...erm....miss that moment..tp..akak tau cara ami...tak nak terlalu ganggu hidup berdua akak skrg....but..u know rite..me tak kisah ..and of coz abg mfsj tak kisah..dah anggap mmg betul kamu tu adik...hehe...

mmg kalau cerite sal rindu2..cinta2...yg pendek akan jadi panjang...hehe....takpelah..setakat ini sahaja la....

good luck to arieffa..esok mule exam ya...heee...

sleep asus~ill meet u thursday...

Tuesday, March 29, 2011

edisi entry khas pertunangan...Mohd Azrul & Siti Syazwani

haha...entry ni akan penuh gambar sahaja...dan big applause and credit given tu hafizul mahput..photographer and editor for all da pics....hehe..entry khas tuk ucap tahniah di atas pertunangan kalian berdua....








 i like this most! (below pic)sweet...


hehe...ni outdoor punye session..and i grab this pic from fb hafizul mahput..waiting for my pic yg ade selit2 adn gmbr indoor...hee....venue : teluk bakong & old town white coffee bandar batu pahat...


oh..gudluck to mfsj for his japaneese oral tomorrow..heart u
sleep asus~

kusam

hello da vogue!nmpk kusam je anda?mengapa?pemiliknya pun cam kelam2 je..aha!
hai readers...hye stalkers...hye bloggers...and hye2 to all of u...

wat the sengal je kadai print kat rumah i nih..nak edit sikit pun takleh..last2..dah takde mood nak keluar balik gi print...well...mmg ade printer kat uma..but wat the zaman tok kaduk punye printer yg tak leh adapt system software window 7 or vista..or yg latest2 nih la...kami dirumah lappy semua paling cikai pun vista...so...kena la merantau nak wt2 keje2 sikit nih kan....erm....bile dah takde mood..mmg makan pun cam nak tak nak je la...so..skrg nih..cik dv tak dinner lagi....

for sure esok akan lapar sesangat if mlm ni tak menjamah sebarang bende...haha.(eww...mmg sy kuat makan even badan sekeping...DIET??takde dalam kamus hidup saya..)hee..lagi pun tadi dah eat sandwish eyra rara.........emm

plus mcm sengal2 je rase of coz takut menanti hari yg mendatang...meet u wednesday...tomorrow..dah hari rabu..skejap je..30 mac..and sehingga itu..mempunyai 2 minggu lebih kurang dalam prkatikal dan hari presentation...hasil yg ak nak present..sekadar proposal..report dan finding..of coz la takde...ques pun ta edar lagi...plizz..nekad..minggu ni kene bagi gak kat org....selalu terpikir2 soklan yg bakal dikeluarkan.....
ak tak paham la ape la yg adivisor ak nak sgt....ak tukar sikit..die tukar balik...nanti die kenakan ak balik la tuh..haha..so..that y..always...MFSJ suruh ak tukar negative thinking ak pada positive....haha...nak wat camne...khuatir tau tak...haha...skrg ni..kepada semua makhluk sekalian alam..doakan sy ok je mase persembahan itu..dan do not expect me dpt markah tinggi2..orite?!!

haha...currently.. die  kat ayam dara..and i guess die akan order kue tiaw kung fu....hehe...oh!..i just got his sms..'order kuew tiaw kung fu...teringat awk..'...oohh..ohh..dan ohh lagi..how i miss u sayang...ahaha...dah la tgk asmara tadi..seriously..teringat kat awk..hee...hm...mmg cik dv akan order bende alah tu if kat ayam dara..byk dan byk..tentulah cik dv suke..hee....

sudah la..cukup untuk update tentang ingatan hari ini....

stay positive...and always think positive...semoga hari esok anda lebih baik dari hari ini ya.....


 Worrying is a wasted effort and the breeding ground of doubt.
It will lead you to contemplate potential losses rather than effective solutions. 
The antidote to worry is positive action.

"kekuatan diri pada keyakinan hati...sendiri tiada erti..jadikan Alquran penamat diri.....lantas hilang rase gundah datang rasa redha...."

nurwadirash

sleep asus~

Monday, March 28, 2011

party meletop2...

ya..good luck my sis and bro..ami and zac...presentation je...hehe..and..happy birthday kartika...

Hello and hye...salam sejahtera pada semua ya...bagaimana weekend anda yg lepas?harus dan semestinya terbaik dari lading kan..bg yg mcm boring2 tuh kan...takpelah..janji dapat berehat...kan2?oh..rasenye baru buat entry yg intor nye lebih kurang same dgn nih...hee..cepat mase berlalu.....

Asik sungguh untuk belog..thesis..dalam proses lagi..sakit la otak piker lama2..even baru degree je..tp macam nak mam je...haa...so..nak menyambung tu rase mcm piker banyak kali kan..hee..takpelah..rehat kan otak jap....standard la..bukan robot yg nak bekerja 24 jan...robot pun perlu pelincir tuk bg system engsel nye tak berkarat..hee...

Sudah2..mahu certa tentang weekend sy...haa...cik dv rase sungguh seronok...mmg eventminggu ni dah lame di plan dengan baik oleh norzilawati a.k.a geez jalil a.k.a mak uteh cik dv...hehe...event tuk sambut beberapa acara dalam satu majlis......lalala....


ouh..yaa...party ini ade theme..purple and white...
nampknya semua mengikut theme...hee

                                                                 Anniversary my parents...


                                23rd befday of me!(haha..segan2..dah tue2 pun sambut lagi..tanx uols..)



                             well..since my time also ade pulut kuning bile 21st..hehe..                                           
21st befday my sis..siti surina...(specel punye...)

                                        1st befday kucing2 mak uteh..Neo..Sabby..Spotty..

third of all..mmg sorry tak dpt balik awl tuk menolong..mmg selalunye akan balik awl untuk tolong ape yg ptt..tp bengkel tuk final year peru dihadiri kan..penting..tu yg tak ponteng..haha...and of coz tanx t my beloved tersayang pakwe merangkap boyfren dan bakal tunang...bakal suami..hahaha...tett..yg 2 belakang tu tak kompem lagi..jgn salah paham...ahaha....die sudi ambil dan hantar dan balik kampung bersama2.......

Makanan2 yg sgt sedap2..cupcakes yg berwarna warni..dan kek yg tercetak gmbr cik dv dan siti surina...hee...1st time dpt kek macam tuh...hee








         Satay2 of coz buatan keluarga..warisan turun temurun...hee..mee hun sup..dan pelbagai juadah..

Terus pada acara...tanx to guest yg dating memeriah kan majlis...

Nenek...

Of coz cik dv sekeluarga...mak abah..dikna dikja..

Family tinggal tetap rumah atap biru...pak ngah..mak ngah..(chef terulung abad ini)..ery..Eyla (emcee of the day)hafiz..(pembakar satay terdasatt..)kimi...(perintis beber...)haha..and piah...

Mak itam sekaluarga.....pak ayub..sporting gile...hee...ammar,akashah,husna,hasya...and amirul adzim...rase nak gumpal2 pastu jadi bola boling..haha..geram tol...heee..

Pak uteh and mak uteh (the organizer dan dalang dalam segala hal mlam itu)..atul....

Pak usu..as man segala man la..terutama cameraman...haha..

Itu guest dari family...tak lupe pada mereka yg lain...

Jiran sebelah uma nenek...haha..

Dato and datin...(haha..sedare senarnye nih..baru kenal..terlupe nama..)


muaz a.k.a roy..haha...fauzi..azam..even kerja..sudi datang kan...(mereka mmg tukang happening kan majlis..uols rawk guys..)


pak cik mail sekeluarga...sahabat pak usu...yg lame gile tak jumpe..since die lom kawin till now anak die dah darjah 2..means 8 tahun tak jumpe kan....hee..still kelakar macam dulu...


moven brink...sahabat office mak uteh..haha..mungkin subject matter teralih pada die ..most of the time cameraman merakam die saje..maklum la..yg lain sume rambut itam..die je yg blonde...hee...sorry if i salah eja nama..hee..tanx come to our event..hope mmg tak culture shock tgk we all...

ouh..munzir ahmad jazuli...haha..teman istimewa siti surina...aha....ko suruh ak iron baju..ak tak reti...haha...lepas ni suh gf ko...ak wat pun sbb nak tolong bakal adik ipar...hahaha....

dzulkarnain...hehe...jejaka yg banyak membantu sepanjang hari itu..sebelum dan selepas majlis itu berlangsung....hee...die sahabat hazirah...hee..


dan harus lah tidak lupe...si pencuri hati..MFSJ....best kan dpt tgk awk shuffle malam tuh..sy tak pernah tgk awk segan macam tu sekali..hee..nak cakap love u kat sini..tapi segan...hee...sy text ea nanti...hee..mmg kehadiran awak disisi sgt mengindah kan hari saya...hari dan minggu saya..terutama malam itu..sentiasa menjadikan sy yg teristimewa di hati awk..mahupun di depan yg lain...heart u always....

                                                  arahan senior photographer...cik mail..

                                                                   sape lagi...hafizi...

                                                                         the emcee
                                                                 ketawa..ketawa la..hahaha...

                                           ni tuk main baling2 dadu..kene nyanyi sambil makan...
                                    


 tiga gmbr atas ni...memasing dengan gaya....terutama tuk moven....hii

KAMI BERTIGA

haaha..cik dv buat entry nih..mcm ape je..hehe..tp takpelah..mmg penghargaan buat semua yg hadir ke majlis ini....

ouh..lupe pada yg selalu ada tapi tiada hari itu...mohd ariff zahran...ade kerja perlu dibereskan...takpelah...of coz next time ade lagi majlis yg kita same2 leh sambut...

aktiviti :

of coz sesi ptong kek dan menyanyi nyanyi..lala..

lucky draw...semua lucky..sbb memasing ade hadiah...

baling2 dada....en..dadu..sorry2..haha....sgt2 sporting pada semua2...

rebut2 kerusi2...mmg ganas sampai dikja terjelepok gedebak kedebuk nak rebut kerusi ngan abg long...hee...congrat for the winner...mun..and kimi 2nd place...hee..

hee...semoga semua terlakar dalam sejarah hidup masing2.....baiklah sampai disini sahaja....terima kasih sekali lagi tak terhingga...kepada mak uteh...dan semua2...



sleep asus~