HARI ANDA BAGAIMANA?

Monday, January 31, 2011

HA......heart u always...

entry ke 170...31st January 2011

happy anniversary = HA
sejenak mengimbau tarikh yg same pada tahun 2010...

and now...dah setahun...
baiklah..mmg nmpk sekejap...and we just only a couple..not yet 'bertunang' or 'bernikah' but..every moment..sentiasa menjadi ulanghari yg bermakna....

aku  tak mahu berkata manis2 saja disini..cukuplah kenangan kita menceritakannya...
Tuhan telah menunjuk kan org yg salah..sebelum aku bertemu dengan kamu...dan..Insya Allah...kamu la my Mr. Right..andai ada apa2 berlaku di masa hadapan...semoga kita lalui bersama....

ceh..haha...ucapan mcm ulangtahun perkahwinan 50 tahun...hihi..
takpelah..bukan selalu  romantis begini...
kami tidak menyambutnya..distance membatas kan kami...
tapi kami slalu saja bertemu..melalui hati...
hati kami bertaut..rindu bertamu...
dikala malam..tatkala siang...
mase berlalu dibuai dengan kisah cinta kami...

hee..k2..cukup jiwang smpy sini..die sedang mengerang demam ketika ini..andai ku dpt menjaga nya...menyorong bantal ke kepalanya...jemari memicit kepalanya...melayani seriap karenahnya....
sihat cepat ye sayang...haha..jiwang lagi..
sorry lah..mmg niat nak berjiwang....maklum lah..org kate anibesary...

daisy path...genap setahun...


facebook reminder on 31st jan... heart..heart...


hehe..ni from his tweet ...1 year ago..if nmpk la datenye..di ani sup utara pertemuan pertama kami....


kisah kami begini lah...setahun ini baru permulaanya....doakan kami..semoga perancangan berjalan lancar..

cerita ini....
tak lah sePersis cerita shakespeare tentang Romeo & Juliet...
mahu pun sehebat kisah LaiLa dan majnun...
SeAgung kasih antara Shah jiHan dan Mumtaz Mahal...


apetah lagi kisah kami ingin seiring dengan cerita cinta 
Nabi Muhammad dan Khadijah r.a
seUnik kisah Yusof dan zulaikha...
setabah kasih Ibrahim dan Siti Hajar...
semua ketentuan Allah...
semoga kami dirahmati...
aminn...

psst..tak sabar ingin menonton teater bersama...tanx mak uteh..luv u.. 

sayang...terima kasih sudi layan perangai gila..pelik..mengada...emo saya sume nih.ea..
mmauhxx..luv u ..


Doa RABITAH

Intisari maksud doa rabitah: Ya Allah, Engkau mengetahui bahawa hati-hati ini…
(Sifat-sifat Hati)
  • berkumpul kerana mengasihiMu,
  • bertemu kerana mematuhi perintahMu,
  • bersatu memikul beban dakwahMu,
  • hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syariatMu;
(Didikan Hati)
  • maka eratkanlah ikatannya,
  • kekalkanlah kemesraan antara hati-hati ini,
  • tunjukkanlah kepada hati-hati ini jalannya yang sebenar;
(Bekalan Hati)
  • penuhkanlah hati-hati ini dengan cahaya RabbaniMu yang tidak kunjung padam,
  • lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan iman,
  • dan keyakinan serta keindahan tawakkal kepadaMu;
(Amalan Hati)
  • suburkanlah hati-hati ini dengan pengetahuanMu yang hakiki,
  • jika Engkau takdirkan kami mati, maka matikanlah pemilik hati-hati ini sebagai para syuhada dalam perjuangan agamaMu.
Engkaulah sebaik-baik sandaran dah sebaik-baik penolong.
Restuilah nabi kami, Nabi Muhammad S.A.W dan ahli keluarga Baginda serta sahabat-sahabat Baginda seluruhnya.
Ya Allah, restuilah junjungan kami Nabi Muhammad S.A.W, ahli keluarga dan para sahabat Baginda semuanya. Juga berikanlah kesejahteraan kepada mereka sebanyak-banyaknya.


sleep asus~


Sunday, January 30, 2011

alahai omak kahw*** kan aku

 ni poyo ker?atau bawah nih?

 tq kerana memilih...haha...saje wat survey tah pape...terus kan cite ...
gmbr pegang ngah bace buku INTERLOK spm...best gak citenye...
tanx syg coz melayan me..ahah

haha..berbalik pada taju...tak deseperate...saje je wat title camtu..
hye my readers...mamcam mane minggu anda?sekali lagi ad peritiwa yg best2?share2 la sini...hehe...

cik dv?mcm bese..tp ade luar bese sikit...hehe...
kalo wekend tak dpt update blog tiap hari..maklumlah...bz2 je..hehe..
so jumaat gi jumpe advisor...kene tukar tjuk maa...
aiyark.....sila la beri perhatian ye cik hazwani...hehe..
no hal..ok je..
insya allah leh je wat...

erm...so..segan nak tumpang rumah member2...kami bergerak ke sg buloh...ya..kami..sy dan boyfren..upss ya..hehe...kekadang die yg dah bese duk sane...hehe..
kami bukan apa pun..saje nak melawat nenek...
nak tgk situasi mak ngah..die mcm ade prob sikit ngna anak2 die...
so..kami menjengah la kejap...

then malam minggu..tokey panggung bukak cite green hornet!(pstt...senyap2...ni cite dwnlod dari tenent..)hehe
haa...excuse me..sy tak merajuk pun senarnye ea if tak tgk pun...haha...yela..sume nak bahan aku..
boyfren ak gak yg bela ak...hehe...lalaa...tp tak tgk sgt..dah mlm..terlentok2 la gak..
tp cite tu smart la beb..hehe...

erm...dah sy pula suda termain car town..hik2..dan main semula cafe world..saje nak main2..kate pun game..so kami main2 la kan..hehe..cerita sabtu tamat...
mahu balik ari ahad...wah...
sdih2..takmo pisah ngan syg.hik2..ok..mengade2..
bukan apa..kalao ikut kalendar cina...tup2..esok genap setahun kami kenal..omputih kate..anniversary la...disebabkan sy bekerja esok..dan si dia mahu pulang ke kampung halaman...so..just spend mase jap la kat sg buloh...and..rase ade sesuatu baru berlaku hari ahad...

" ngan mak ngah...teman die senarnye gak gi this kenduri...ramai tanye ank dara die gi mane...erm..nak jawab ape..."

mak ngah ade invitition for wedding reception anak sedare die...hehe..and sy ikut sekali..sbb mak ngah mahu hantar sy balik kajang terus...hehe...erm..dalam hati nak dia ikut sekali...and then bila die kata...
takpelah...kerana dia leh je aku ikut...(dialog die  kat kazen ak...haha..lebih kurang la skrip nih..=p..)
and of coz when my aunt gee tau bf sy ikut sekali..huhu..touching la...hehe..plus die ngah tak sihat..tp sanggup teman hantar pegi balik uma...huu..tanx syg..hope sy jage awk tak smpy sejam td dpt bagi kekuatan kat awk tuk fully covered dari demam2 sume  tuh ea..

 warghh..gumuk sungguh..baju ini besar sungguh kelihatan.sy tak smpy 50kg pun senarnye..hee..saje letak kat sini..sbb ni snapshot dari dia tersyang...hehe..ouh..ni gak 1st time gi kenduri kawin pki suar..takde baju kurung

and...mase nak balik dari kenduri tuh baru perasan...
this is our first wedding reception yg kami berdua pergi bersama...hehe..
tanx mak ngah and pak ngah..huhu...

 tq so much mak ngah sbb amik kan gmbr ini tuk kami..offer dari die ea...hehe..

erm...so..dak2 U ngah cuti mid term skrg..tp den kono koje esok...hehe...kepada yg bekerja..terus kerja ea.yg cuti..rehat la kan minda anda semua...hehe...

 hey uols..doakan kami semoga smpy ke jinjang pelamin...

later then..
have a nice week guys...
sleep asus...~

Saturday, January 29, 2011

mudah bukan..eh...tak..bukan mudah

ketegori game

bukan mudah nak smpy level tinggi dalam Angry birds
bukan mudah nak satisfy hati customer dalam dinner dash or restaurant rush
dan bukan mudah dah tinggal laptop or pc bile dah mula main...

kita pergi pada kategori kurang main2....

kategori belajar

bukan mudah nak menelaah buku teks Bio tingkatan 5
bukan mudah mentafsir maksuk tersirat novel INTERLOK
bukan mudah nak maintainkan gred dekan tiap sem...(wah...)

ape tah nih..bukan mudah..bukan mudah...ya..bukan mudah untuk semua ini....
kita ke kategori lagi besar...kategori bukan mudah menjadi seorang manusia yang bernama lain seorang insan...

bukan mudah menjadi seorang anak pada seorang ibu..pada seorang bapa..
bukan mudah menjadi seorang bapa pada anak..mahu pun ibu pada anak..
tugas dan tanggung jawab yang bukan mudah...

bukan mudah menjadi kakak atau abang sehingga adik2 boleh menjadi kan kita role model
bukan mudah untuk hanya setia pada arahan along tanpa membantah dalam hati sedikit...hormat dan respect
dan bukan mudah untuk kita membalas jasa manusia2 ini....

sumber gambar : google image

kita ke kategori bukan mudah mnejadi
KHALIFAH di BUMI ALLAH S.W.T ini...
bukan mudah untuk mempertahan bumi dari dirrobek tangan jahanam
bukan mudah memelihara kesecian agama di mata-mata kafir laknatullah
bukan mudah untuk menjadi da'ie yg menyebar syariat ISLAM dimana sahaja...

demi itu...mentadbur al-Quran dan tafsirannya...
menetap hati bicara iman agar kukuh sentiasa...

iman itu senipis bawang..pelihara...
segala yang bukan mudah..yg tidak senang....

dengan izinNya....manuasia akan mencapai impian ke syurga....

nurwadirash

juga sedikit selingan dari cik dv....

Thursday, January 27, 2011

another story!pergh!

hey readers,bloggers,writers..haha...bagi org tak jemu dtg blog kite tp takde cite baru kan...
so..mai cik dv cite2 sket...hehe...

esok sy cuti..
yeay! dpt jumpe en.boyfie..ahaks..lala...=p
tak yeay! sbb nak anta draft proposal tp mcm dalam imaginasi lag..maleh tol lah nak menaip..rase nye wat hand writing je la...draft je pun kan...kasi tunjuk sama advisor...hehe...


buku yg di gunakan skrg...sile simpan if anda ada dan anda skrg berada di part 3 (for business student especially) sumber gmbr : google images

and demikian esok sy cuti...kini tamat 9th week for industrial training at MARA
another 11th week...lalala..
and im still at the same unit..in simple word same place..act..i shud have to move to another unit to practice more about how finance department work....but seem JanuaRy is the registration month for MRSM mostly and other institute...so..i have to stay..to give more favour...(act im like replace the former worker...)but..its ok...i love to do this...hehe...with wonderful havoc kakak2 kat sini...eat 'roti bakar' every evening *before i go back...haha...like tea time kan..standard la tu kan..lagi pun office ni giler sejuk....kulit nipis tanpa lemak ak mane la tahan sejuk...tp perut tak leh tahan ngan roti bakar..haha....

ouh nmpk nye sy cite ttg situasi sy di MARA....
ouhc....nmpk kazen i nye status nak turun berat badan lagi.."eyla..u shud maintain..nak turun wat pe lagi...buruk ok..nak jadik kurus cam kak long ker?"haha...
tah die nmpk tak advise ak nih...haha..its ok...
but nak kate ak kurus kan..dah byk kali aku timbang berat tubuh ini...haha
ant its near 50kg....berkali2..and i guess itu adalah berat untuk ak..sbb selama2 ini ak tak pernah smpy berat itu..(i mean after ak kuar SAMBEST..lala..haah..mase sambest ak lagi gemuk....)
ok..50kg tu berat la kan kire nye....and berdasarkan pemerhatian ke atas tubuh ini tak caye kot 50kg..shud 4o samting la..
but....
im very happy rite  lastly capai gak 50kg..haha...
erm...sbb i know model2 kurus2..(that y ramai dulu suh ak jadi model..dgn kurus dan ketinggian mmg cantik and suit jadik model)...(tetibe ckp sal model..sbb pernah angan2 jadi model berikutan juga dgn kata2 kwn2..)haha..but ak rase to thin or slim sgt tak cantik...huhu..this is my opinion...so..im hope for better weight for me to stable my BMI....
and berat sy yg katenye menaik ini..of coz bukan sbb saya keje di office...
sbb disini sy banyak berjalan..mase naik bus pulang ke rumah pun berjalan...mungkin faktor pemakanan yg sihat dan seimbang...aaaceh...hehe

ouh..pandang jam di iding...about hal an hour nak balik...so..this is the time for roti bakar...hehe...
c u next time guys..tanx for reading...

mlm ni tekad kene ade gak proposal..hakhak

sleep asus~

Wednesday, January 26, 2011

tag from zati at first followed again by MFSJ

reseach method..problem defined..blabla..beku otak bukak buku research nih..tp kene siap kan gak tuk jumpe advisor jum nih..nak cair kan jap..sy mahu jawab tag dari org...memule tag ni dari zati..2nd tag baru dari MFSJ...tgk balik baru perasan tag nih dah lame..bertarikh 25 nov 2011..haha..

lets start...
'Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts or goals about you. In the end, choose 25 people to be tagged'.



nur hazwani abdul rashid
anak sulung so pangkat kak long
bukan adik2 ak je panggil kak long..kawan2 dorang pun panggil same
im kidal...saya lefthanded..means sy unik..=p
tinggi...lebih sket dari ketinggian wanita normal(so ,dat y i jarang pki heel)
tak pernah berambut pendek
and saya dah dimiliki tp belum dinikahi (^.^)
lesen full kete,tp motor takde (fobia)
very like yellow
kekadang emo tak tentu pasal..sorry pada mangsa (MFSJ)=p
sgt simple tak suke crowded,terutama berkaitan badan,rimas
tak suke shopping,(bile perlu saje)lebih suke beli brg diingin sorang2
bakal pemegang degree islamic banking doakan saya
im writer not blogger,tak kisah blog glamer ke tak,and rase tak perlu tahu siapa most popular blogger.hak.wek.
prefer ring dari necklace
dah pernah gi paris..(perlu mention??)haha...
makan byk tp still slim..nape tah..metabolism high kot..
minat pada lagu2 asli dan tradisional
minat semua jenis tarian dan ingin belajar lagi tentang nya
tak suke pada penghutang..wat2 tak ingt utang tak dibyr
jemu tgk perkara yg terlalu common smpy sume org nak buat
takde laptop (tak caye kan)
1st time experince keje as ustazah kat sekolah agama rakyat
sistematik,need plan for every program means harus ada organizer
tak nak selama makan gaji mesti ade bisnes sendiri

end.kene tag 25 org plak...huhu..sape rase nak buat..buat la..penat  nak pikir sape nak tag..haha...

sleep asus~








kata2 sampah

eh...alam di luar hujan....
die tahu aku  menangis...

ni mesti kes pms nak period...tetttt...
berdosa..tak malu...hahaha...

baik lah..conversation 12 min 58 saat....

blablabla and blabla...

maaf..sebenar content utama td adalah RISAU: keyword
kata2 lain adalah bebelan sampah - pinjam title blog Tfa...tq benarkan veen tak mintak izin

deng!plus baru bace love story yg sgt shuwit.....
walawey...
tu yg hati merintih pilu campur gembira...

baiklah ..brakfast apa anda ?
saya?

hanya...
RM 1.60

sleep asus~

Tuesday, January 25, 2011

pandai2 la..

aku malas nak cakap banyak..
aku bukan wanita bebel
aku tidak mahu org menyampah
aku low profile

aku ada keje yang tibe2 takde mood nak buat
aku rase baik aku tidur
aku rase semua ayat aku bermula dengan aku
aku nak wat ni last ayat aku dgn bermula aku

blah!!haha...sesi kurang sopan menjelma kembali...pada siapa rasa ak pelik...sile beratur belakang...ni bus bukan untuk org normal..ni tuk org pelik macam aku...
haha..
ye...gelak due ha je..Ha..Ha...
ok?
bagus....

ade tag tuk aku...
first lak tu nama aku...
mahu buat kah aku?
ouh..skrg perkataan last pulak ada aku?
tapi tak kene sgt..
baik kembali pada normal sikit...

hihi..ok...dah nak midnite..pada sesiapa dil uar sane..silejage kesihatan...kurang sihat itu kifarah dosa...jgn degil....
esok la ak buat tag tu ye sayang.....
proposal mashi dlm imaginasi..tak terkeluar lagi dari wilayah nya...



nite...

hope for the best...
prapare for the worst.... " hani : lestary"

cite yg bikin aku nangis lagi mlam ini...

nite

sleep asus~

aku semakin jelik ttg sestengah perkara

jelik or jelek?
mane2 la..yg penting rase mcm kesian...
pada mereka yg mencapub..mencagla...
ok fine..mebi org mencari mereka...tetapi....mereka mencari kerana melihat kecantikan fizikal..bukan dalaman...satu kerugian di situ...

cik dv tingat ceramah ustaz KAZIM ..semasa membeli sarapan di restoran tgkt satu bangunan MARA nih....minggu lepas rasanye..dan masih segar dlm ingatan...

"Mengapakah perempuan hanya mahu bercantik2...
dan lelaki mahu berhensem2....
lelaki pandang sgt ke wanita cantik itu?
dan wanita itu pandang  sgt ke ketampanan lelaki itu...?
apa yang penting...kedua2 nya saling mencari hanya TEMPAT KENCING...."

tergelak sedikit ak waktu mendengar..tp betul  kn apa katanya....hanya itu yg dicari ..taya diri anda sendiri...

sesungguh nya seindah hiasan dalam dunia ini..bukan ratu dunia....bukan miss universe..(bukan same ke?erk..)nvm....tapi seindah hiasan adalah wanita solehah...

Rasulullah Saw. dalam sabdanya, “Dunia ini adalah perhiasan, dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita shalihah”. (HR. Muslim).


sumber : google image

Dalam Al-Quran surat An-Nur: 30-31:

Allah Swt. memberikan gambaran wanita shalihah sebagai wanita yang senantiasa mampu menjaga pandangannya. Ia selalu taat kepada Allah dan Rasul Nya. Make up- nya adalah basuhan air wudhu. Lipstiknya adalah dzikir kepada Allah. Celak matanya adalah memperbanyak bacaan Al-Quran.

sumber : sini

pergh..tingat aku dulu camnih...nasib ak tak teruse terjerumus makin dalam..sekali lagi ak ingat pada kata..

wanita ini sering menjadi fitnah..dan sering la kamu mengundur dari pandangan awam.....

cik dv tertarik lagi dengan kata2 ini

Wanita solehah itu murah senyum. Baginya, senyum adalah sedekah. Namun, senyumnya tetap profesional.Salah satu ciri bahawa imannya kuat adalah kemampuannya memelihara rasa malu. Dengan adanya rasa malu, segala tutur kata dan tindak tanduknya selalu terkawal. Ia tidak akan berbuat sesuatu yang menyimpang dari bimbingan Al-Quran dan Sunnah.

Peribadinya begitu indah sehingga make up apa pun yang dipakainya akan memancarkan cahaya kemuliaan. Bahkan, kalaupun ia “polos” tanpa make up sedikit pun, kecantikan jiwanya akan tetap terpancar dan menyejukkan hati orang-orang di sekitarnya.

terus bermegah la ngan duniawi...
setiap kali pujian terlontar pada kita...maka UJUB atau riya terjadi...
istighfar lah tiap kai itu..mmg indah pujian...tetapi itu haya alat mainan syaitan untuk kita lebih menonjol kan diri....
ak separuh insaf bila melihat ramai remaja semakin taksub dengan apa yg mereka lakukan tanpa memikir kan apa kah balasan..

dan separuh keinsafan lagi mula merasa dalam jiwa bila meniap entry ini...semoga anda juga turut merasainya..mungkin dapat membri manfaat pada anda readers....

sekian...
sleep asus~

Monday, January 24, 2011

warghh

haha...entry ke 25 di bulan januari yg baru hari ke 24....sy dah lebih post nampaknye...hehe..
ala..just short entry..

dinner kat narrakt...kuew tiaw tomyam...jgn jeles dikja..hihi...

gosip+kutuk2 pm tuh bersama partner gosip panas : jia
borak2 ngan sera : budak baru sem 3 degree..qmt senang je..haha...
skype dengan syg...

proposal??tak start2 lagi..contoh je dah byk...haha..mane kah mood menghilang...mate dah separuh dah nih...
oklah..nak iron baju..

ouh..kak lia..esok..good luck interview ya..

sleep asus~

tag ini bertarikh tahun lepas..haha..bizi wat cerita harian....jap..tak sure ni tag or award..sbb cik tfa tag sy...tp ade gmbr awrd nih.....so..layan je la..kalau ikut tag nih..kene cerita kan 5 perkara terindah berlaku dalam hidup anda

baiklah..selama 22 tahun 10 bulan hidup ini..yg terindah adalah..

bergelumang dengan ahli2 keluarga yang sgt syiok

bergelodak dengan rasa syg teman2 dari skola rendah...menengah..kolej dan universiti

bertemu dan berpisah dengan jejaka yang mengenalkan cinta..mengubat hati...melayani perasaan tak kire apa2 waktu..skrg nih....terima kasih MFSJ

memiliki hidup yang tidak la terlalu popular tapi masih hot2...lalala...

dapat menyimpan kenangan selama 22 tahun 10 bulan hiudp...bukan kah itu sesuatu yg indah?

tag 7 org??
ok lah...k-own(amik lagi satu tag ini..siap ade image awrd)...pemilik seleksi hidup...blooger pada kehidupan baru....3 je la..haha..tanx..

chow..babai..sleep asus~

tag dari isaa

previously,2-3 entry yg emo...ehehe...kita redakan dgn kite balas2 tag org la..and this from my bf punye sedara

blog's name : Rude Pharases

1. Adakah anda rasa HOT?

hehe..hot kot..sumtimes...kalau dulu2 mmg rase HOT and TOP...skrg ni merendah diri sikit...sbb tak nak jadi perhatian org sangat..andai ada yang tidak tahu kewujudan aku..lebih baik...

2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang?


3. Cerita pasal gambar ni


ouh..ini gmbr kami bertiga..saya dan adik2 angkat saya di apple store dekat times square kire2 3 minggu lalu..ni wall paper kat dekstop office..(currently i ans this tag kat office ..)captured by my MFSJ....hehe...so..tu la ceritenya...wani:fara:zarina

4. Kali terakhir makan pizza
 
hehe...seingat ak..2 minggu lepas...makan dengan my mom and sis...kat tesco kajang...
 
5. Lagu terakhir yang anda dengar

bila cinta....lagu tema LBS...from sinar.FM
 
6. Apa yang anda buat selain selesaikan tag ni?

tak buat apa..mmg tgh fokus buat tag nih..hehe..sbb  ngah takde keje kat office nih...=p
 
7. Selain nama sendiri anda dipanggil dengan nama apa?

erm...wani je la kot..cume skrg ni..ade gak panggil i cik dv...hehe..short form for word cik davogue..hehe..tp kengkadang je...takpun kalau ikut pangkat dalam family..mereka panggil kak long..smpy terbawa2 kat luar..my siblings punye frens pun panggil sy kak long....wink2..
 
8. Tag lagi 5 orang







9. Siapa no 1 dengan anda?

oh..die sepupu saya..kami bersama2 cucu sulung dalam keluarga..cuma die muda 2 bulan je...
 
10. Katakan sesuatu kepada no 5

haha..rajin2 la komen akak punye blog davogue ni lagi ea...
 
11. No 3 ada hubungan dengan siapa?

dengan nisa azmi..haha...
 
12. Bagaimana pula dengan no 2?

dengan zul danish..name fb...haha..try ar search..malu tapi mahu...
 
13. Kata kata cinta kepada orang no 4

haha..mmg takdpt diungkap kan la kan...haha...sengal je...

14. Berikan 4 fakta tentang orang yang kamu tag

ery : erm...nak download pape..or sal2 komputer..pegi je jumpe die
dikja : sengal,selamba,kaki kutuk bersama2 aku..haha
akim : smart player fooball..hensem man in my family
juan : kawan sambest aku..rajin gak komen2 kat fb aku..leh masuk lak ngan mak ngah ak
k-own : pengomen terbayk tuk entry2 aku..hehe...awek die pun blogger...

sekian..sleep asus~

sarang penipuan

Telah Beruntunglah orang-orang beriman, yaitu yang .. dan orang-orang yang memelihara amanat-amanat dan janjinya.
(QS. Al-Mu`minun : 1-6).



berkaitan dengan beberapa post lalu..khabar angin mengatakan dia tidak bahagia....

wah..ak pun tak tahu..mengapa masih mahu  tahu tentang hidup dia....(maaf..tidak dapat elak perasaan ini...)
dan aku skrg ak mendapat khabar bahawa die ok je....

lantas aku teringat perempuan itu bersungguh mempercayai tentang perubahan lelaki jual ikan itu...
dah hingga skrg sejak detik ak melihat kesungguhan perempuan itu mempercayai..aku hanya gelak..gelak yang menyatakan anda masih tertipu..dan akan terus tertipu...aku tahu..aku dah bagi tahu..ak kenal die luar dan dalam...

upsss..sudah..ak tak berniat nak memburukkan hubungan kalian...
tapi ak pernah nyatakan pada sang mantan..jika die pilihan kamu....
sampai mati ak tidak suka (siapa plak ak nak tentukan jodoh kamu kan?haha..mesti kamu berkata begitu)dan jika org lain...itu lebih bagus..kerana perempuan itu tua untuk kamu la..perasan sgt die berjaya memiliki hati kamu..padahal separuh hati kamu kadang2 pada org lain...
ak yakin..perempuan itu ditipu..sperti mana ak dulu...

PEREMPUAN,
 YOU ARE THE
welcome to sarang penipuan perempuan...haha...bila la kamu nak sedar..hope ada masa lagi untuk sang mantan berubah

haha..baiklah..ketenangan ak skrg berada dalam perhatian Allah..dan kekasih ku MFSJ....
doaku
semoga kau bahagia..dan jgn nak over...lelaki yg kau puja...bukan seprti yg kau sangka...tidak mahu percaya..terpulang la..janji..ak dengan kekasih ku...jujur sentiase....

sang mantan pernah berkata ini : "if suatu hari...i nak kat  u balik...hope sgt..u tolak permintaan i tuh..."
dan aku bertanya kenapa...he ans : " i dah pernah sakitkan hati u....and i tak layak tuk u.."

itu...Allah telah menunjuk jalan padaku...sang mantan...hargaila permepuan itu seperti kekasih...dan bukan bahan uji kaji...aku tahu ..kamu boleh...kita pernah berborak pasal ni kan...mmg ak nak die rase apa yg ak pernah rase..tp sebagai wanita..ak tak mahu die sakit....kerana sikap lelaki kau itu...

dan setahun kisah ini berlalu..tp masih dalam perhatian ku..Ya ALLAH..hanya KAU mampu membantu....

terasa jahat post entry sebegini..maaf kan saya...
sleep asus~

TGH


haah..ada tanda pangkah...kerana?
mmg dulu tingin nak tgk..tp kerana cite ini..wat ak terkilan dipagi hari
maaf...

isnin yang mendung.....
sleep asus~

biarkan aku kan??
baiklah...sejauh mane mahu membiarkan.....

Sunday, January 23, 2011

cagLa.caPub.giPang

bace ini dan teruskan kepada content utama entry kali ini :

Ghadh-dhul Bashar (menundukkan pandangan), sebab perhiasan perempuan yang termahal ialah malu, sedang bentuk malu yang lebih tegas ialah: menundukkan pandangan, seperti yang difirmankan Allah: “Katakanlah kepada orang-orang mu‘min perempuan hendaklah mereka itu menundukkan sebagian pandangannya.”

kamu tahu shortform diatas?haha..maaf..bukan mencarut atau mengarut k...haha..tp tu la nick yg kami panggil ketika disambest..atau rasenye ase zam2 skul2 dulu..panggilan ni popular gak...lagi2 bile masuk bab2 ngumpat kan...haha..ok2...kurang kan mengumpat ye readers...hik2...
kalau nak tau..apa maksudnye?

cagLa = CARI GLAMOUR
capuB = CARI PUBLISITI

lebih kurang la maksud 2 word nih...

giPang = GILA PANGKAT

hehe...ok...tu la perkataan panjang nye...hehe...terus terang bukan mahu buka pekung didada la..ala..bukan malu sgt pun if nak cite..nak share je...dulu cik dv mmg ade 3 bende nih..hehe...org kate top ten list pm yg mesti org kenal dalam batch setiap tahun kan..senang cite batch spm 05..sape tak kenal wani..if ade yg tak kenal...mesti die sgt baik atau pun yg tak pandang pm..haha..tipula ade yg menunduk pnadangan selalu kan wahai kaum adam?hehe..ada2 yg siqah(wah..satu word arab yg lame ak tak dgr)...tp most of them mesti la ade cite2 sal pm..cik dv tau pun coz after school byk rahsia terbukak...ok...
means..nak carik perhatian org...act bukan la nak terlampau glamer kan...
dari dress up..cik dv bese je...
mungkin dari segi over peramah dulu..sume nak org ak layan...hehe...so..sume kenal cik dv...kenal baik or buruk..tu cik dv tak sure..
dan yg penting..sume jawatan yg kecil2 la..ak nak..sbb jawatan besar terlampau berat tanggung jawab..takut tak mampu...
hehe...
ok la..cite sal glamer2 nih..publisiti....dulu2..mmg tingin nak jadik model(skrg pun ade kot...)catwalk..masuk fashion show sane sini....jadi front page mane2 mag....kalo masuk media elektronik lagi best lakan..hehe..dulu ade niat...mungkin criteria sume ade pada cik dv..tinggi..and then..then..then..blaala..full stop..tak elok bangge diri...

tp Tuhan tu mmg tak kasi kan..sbb dlm Islam..melarang terutama bagi wanita menunjuk2 diri mereka dalam setiap hal yg laghah...perkara yang tak memberi kepentingan pada mereka...dan Allah memberi perkenalan ak pada mereka2(terutama boyfren2 ak..haha) yang tidak suke ak mencebur diri dalam dunia glamour..dan ak akur kerana ade kebaikan di sebalik itu....mengundur diri adalah lebih baik...kerna wanita mudah menjadi fitnah dalam masyarakat....

ouh..maaf..cik dv tak la baik sgt...apatah lagi bertudung labuh yg mempunyai tinggi ilmu..cume mahu berkongsi dengan keadaan masyarakat sekeliling skrg..asal ade fesyen..trend baru je..semua nak ikut..tanpa memikir dari segi hukumm..yg jelas cik dv nmpk...dari setiap lapis masyarakat.terutama wanita gadis anak dara semua yg sewaktu dengan nye..same je cara pemakaian..sehingga busan melihat...
mungkin cantik...tp kebenaran dalam islam?herm...nak kate cik dv alim dlm pemakaian..tentulah tdak..tudung je selempang sane sini..tp tiada niat dihati nak menarik perhatian org lain...kerna dari situ akan menimbul kan perasaan bangga dan dalam hadith ada menyebut :

Rasulullah saw. bersabda bermaksud: “Sesungguhnya Allah telah memberi wahyu kepada Aku yang memerintahkan supaya kamu semua bersifat tawadduk sehingga tidak ada seseorang pun merasa dirinya megah (lebih bangga diri) dari orang lain dan tidak boleh seseorang itu menzalimi dan melampaui batas terhadap orang lain”.
 
so...fikirla pada mereka yg membace ini....cik dv sendiri tidak tahu smpy mane arah gadis2 terkini...beri perhatian ya..cik dv langsung tak cemburu pada mereka sgt cantik..kerna kecantikan itu semua adelah anugerah Allah dan kita hanya hambaNya yg meminjam nye sebentar...untuk mencari amal di dunia ini...
 
(korang pernah byg kan tak...korang syok2 skrg...ade dating ngan bf..jalan2..tgk wayang...huahua ngan kawan2..last2 skali..kita akan dihakimi dipadang masyar dan di sana akan mentukan tempat tinggal kita untuk selama2nya...bagaimana jika di neraka??nauzubillah....)
 
baik lah..so..cagla..capub gipang...bukan la sesuatu yg Islam galak kan..lebih2 lagi pada wanita..mungkin ramai yg sedar..ramai yg telah mengharidir pelbagai kursus ttg agama..motivasi diri dan islam...tp aplikasi nya??TIADA!baik lah..hidayah itu milik Allah...dan bersyukurla pada yg sudah memilikinya...
 
 sekadar gmbr hiasan : sumber
 
sekian....
sleep asus~
 
happy new week guys... 

exam khurafat

helo!haha..leleh sikit hingus nih..upss..sorry ..agak tak senonoh...mintak maaf..mintak maaf...hehe..so..nak tamat hari ahad..bagaimana hari minggu anda?ada kejutan yang berlaku?ada apa2 perkara istimewa terjadi?semoga anda melalui minggu anda dengan gembira ya...hehe...

cik dv pun ok je...hehe..selalu melalui minggu2 indah...haha...setakat nih..dapat la tiap2 minggu nak berjumpe si dia kan...haha...kita kasi ringkas cerita...haha..gigih lepas balik koje..terus nek tren gi padang jawa...hihi...of coz my syg amik kat sane....berkebaya diatas motor...wa minah rempit beb..kebaya pun kebaya la..janji rempit..ahaks...hehe...
baik lah..tujuan utama ke shah alam..tiada yg lain..sbb nak amik mase jumpe die...ape la..nak jumpe..nak jumpe..nak jumpe...so?hehe..jgn la jeles...hehe...ala..org ngan bercinta..beselah..jadik cam cik dv nih...tp tak la sume org..hehe...
and..dpt gak mulut2 i kecow2 ngan teman2 lame..tumpang uma depa kan..hehe...mmg mulut ak tak henti2 la potpet..haha..sume nak cite...sorry uol..memekak kat uma...mesti dah sunyi kat uma tu skrg kan...tanx to Asma,amnie,tqa,shida and Ekin..sian..kalo die takde ulser mulut..mesti lagi byk leh dgr sore die..hehe..cepat sembuh ye kawan....hehe....

and yes!!dpt gak sani char kuew tiaw..tp nak naan cheese baRRa gak.....huhu...takpe2..next week ade..hehe
haa...then kami melayan khurafat...
taniah pada TGV BUKIT RAJA..dah ada cOUPLe sIT...hik2...tak yah la kami nak gi bukit tinggi lagi..haha...so..mari komen sedikit ttg movie ini...

ranking leh bagi... : 4.5/5
depaend pada yang tgk la..tp cerita mmg tak henti2 suspen...mejerit2 gak la aku..so..sy suggest gi la tgk..tp if tak puas hati jgn marah sy..hehe...kite sokong la sikit filem melayu kan..hehe...and congrate for the achivement of this movie..dalam seminggu capai RM3.5 juta...so..tahniah ea..pada pengarah dan crew khurafat....

sedikit pic before movie start..yeah..die kate sy pelik..memaang..haha...

aksi pelik from me...



sebenarnye..esoknya(cerita hari sabtu la nih..) sy perlu menghadiri exam..
haha..agak tekanan..tetibe kene amik exam tuk takaful..so..kene la study kan..tak nak men hambik je...
even dah 4x ak amik subjek berkaitan insurance..manusia ni kekadang lupe...hehe..
and rase lebih bersemangat..my jejaka menemani dari awl hari sabtu...


kami sgt menghargai public transport yg disedia oleh kerajaan..so..kami berkenderaan awam je..hehe..simple wif kemeja and slack hitam...dia hanya tshrt dan jean..tak la over kan nak nek public transport..kalo la berdress bagai..berwarna warni..sure tak nak naik awam2 nih...haha..ok2...naktaip sikit route perjalanan kami..kenra ia agak jauh dan berbelit2...takpe..kami suke...janji berdue..ceh!hakhak...destinasi utama : REGENCY HOTEL k.L...setelah bersarapan di khalifah seksyen 7...kami pergi.....(ouh..kat sini..nmpk ramai gadis2 yg jadi fashion victim..sume pesyen nak same..buhsan ak tgk)haha...

 slip exam..huahuahua

shah alam seksyen 7 - seranas - shah alam seksyen 2
shah alam seksyen 2 - u80 - k.l sentral
k.l sentrak - putra lrt ampang line - masjid jamek
masjid jamek - putra lrt kelana jaya line - bandaraya
bandaraya - teksi pak cik - regency hotel

yeah!sampi..hehe..tp lunch jap kat pertama..hehe..
awl la sampy....lepak2 punye lepak..ade sum1 tegur my by..uppss..zosya..kawan bf ku dulu..hensem syial...hakhak...maaf..perkataan tak betul....ya..sekali lagi...kawan die sgt hensem...die pun amik exam same ngan ak..hehe...tp unlucky for me..group len plak...hehe...
sorry yg..sy mmg suke puji mamat hensem...kamu pun kate die market kan...hehe..lala...

 wat syarat je bace buku nih..=p

ok..cik dv jawab exam dlm mase 45 minit..tak la susah sgt..tp masalahnye dalam bahasa melayu..so otak kene putar sikit nak translate b.i to b.m....dah bese blajar  b.I..ehee..

 tibe2 ak rase mmg ak pelik..pic tunggu tfa amik kami...hehe

kuar2 je...bf ckp nmpk kawan ak masuk exam..azreel kawan ak..and awek die kawan blogger bf ak...wat the unik relation kan..so...sesuai la kami nak double date..haha..tunggu2 punye tunggu awek die amik kami...agak lame la..hehe..lastly kami lepak kat ampang...al awwal maju..bantai maggy goreng..lapar kan..and big applause..yeah!tepuk tgn cepat..laju2...tanx pada azreel coz sudi belanja kami..and to both of you senarnye..azreel and atifah...coz hantar kami ke CM tuk balik...
btw..ade perberubahan dalam kawna ak nih..die more talkactive dan semangat ajak ak join jadi agen yg berjaya...hehe..satu perubahan bagus kawan..insya Allah....satu hari kita akan berjaya capai impian...

ook lah...setakat itu yg berlaku minggu ini...cerita hari ahad..cik dv spend mase ngan family..belajar masak pengat... tingat dialog tadi tgh hari td..."dari membazir duit berfesyen...mempopularkan diri depan org ramai..lebih baik belajar memasak.."and my mom said " yeah!i like that kak long.."..hehe....
tanx mom ajar sy memengatkan pisang...hehe...

baiklah..esok another week will begin...start ur week wif smile ok...hehe..


sleep asus~

Friday, January 21, 2011

sudah lama berlalu

"Dan balasan suatu kejahatan adalah kejahatan yang serupa, maka barang siapa memaafkan dan berbuat baik maka pahalanya atas (tanggungan) Allah. Sesungguhnya Dia tidak menyukai orang-orang yang zalim."(Assyura:42)

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."(Surah Al-Baqarah:216)

baik lah..rase2 ak..ni post pertama ak yg mengandungi ayat alquran....insaf...heheheok..continue...



hahaha..agak gile..sbb takde keje..then buku takaful pun bace2 camtu je..(hope leh la jawab soklan exam esok)erm..so..keje tak de sgt...ak wat samting...ak log in blog lame ak...erm...kenape dinamekan blog lame?sbb byk kisah lame yg ak mahu lupekan dalam blog itu..dan ak tak nak tgk awek ex ak yg follow blog ak tuh ...(dulu ..kekonon nak baik ngan die..tp nape tah...die benci ak sbb ak vogue sgt kot...)so..ak dgn separuh hati...log in..tak sure ingt tak email and password..sbb seingt ak..pw ak dulu siap combine name la bagai..but..tuhan nak kasi gak ak masuk kan....sekali enter je....terus masuk....erm....

1st ak buat..ak nak delete follower yg ak nyatakan diatas...sekali tgk2 ..mmg takde..agaknye..mase krisis ..kekonon ade krisis la..die dah takde dalam list follower aku...erm..ak tak tau sgt setting2 nih...sekali ak try..dengan kuat hati...bukak blog die..sbb die ade tinggal shout out box ak....rupenye just for invitation only..haha..ok !!fine..mesti die perasan ramai nak stalk blog die..ak ingt die dah tak blogging dah...haha...rupenye private je..nak bagi golongan raja2 je kot bace..tak pun gol2 org kaya...maklum la..enggang kene ngan enggang kan...haha..ok2..tak nak la kutuk lebih...bukan ape..cuma pelik nape die perlu benci ak?haha..ak tak ingin la ex ak balik...sbb i know him luar dalam..yg ko tak tau lagi..(tak tau la skrg ko dah tau kan..khabar2 angin sdg retak...hakhak)ak mampu doa dan semoga ko bahagia la kan.....pegang la "janji2 manis"......amaran je nih...nak dgr takpe..tak nak dgr lagi la takpe...ak lagi suke ko jadi bahan uji kaji...
ok2...rase2nye siapa yg ade kaitan ngan die bace blog ak...SUKE HATI ak naktaip ape kat sini..blog ak kan...lagi pun ak tak mention pun name sesape..so ..sape mkn cili..rase la pedasnye...hehe...bukan la ak kate ade org nak stalk ak...tp mmg pernah ade dulu pun org nak stalk ak...tak sangke plak kan....
haha...
and that one point yg cik dv recognize...another thing...haha..."post 1 year ago...."by tettt...haha...blog lame i still follwer his blog...dgn rase cuak ak tekan gak..tgk2 sume post lame..setahun lepas..means die tak blogging dah..kenape?tak tau la..wat pe ak nak tau kan....tapi yg penting die takdelah nak remove ak..mcm ko pompuan!!hahaha...ok2..ari jumaat..ak behave sikit...hehe...

so...erm..senarnye nak private blog lame nih..sbb dgn gmbr2 tepi2 tuh..hehe...ptt kite lupekan cerite lame..tp sedikit sebyk bekas tetap ade..even 1 milimiter..ttp ade...haha...so...tugas kemudiannye...sy delete gmbr2 tepi itu..hehehe....ak nak private..tp ni kisah2 lame ak..and tak salah tuk org lain bace kan..sesetengah itu merupakan memory bersama2 kawan2...hehe...jadiknye..keputusan ak..mebi tak private kan la..my sayang suruh...tp tak pelah...ea yang..bukan ade pape pun...just my past story.....

ouh ya...kenape ak post entry mcm ni kali nih...ya..salah satu sbb seperti diatas...dan salah satu sebb yg lain..mase cik dv click 1st post kat blog lame..date 15 JANUARI 2009....so means....lebih kurang 5 hari yg lepas..genap umur blog lama cik dv 2 tahun...hehe....

erm...baik la..mebi dalam sehari 2 nih..cik dv akan letak link blog lame kat blog nih..so..kepada sesiapa rase nak singgah ke..u r free to do that...cik dv seorang yg tak kisah nak share my life story..ade yg kite leh amik jadik teladan..ade yg jadi sempadan..tak salah kan...hehe...ok lah..dah time lunch..hik2...mahu makan...
sekian

sleep asus~

kamu mahu malam pertama begini??



Suasana masih riuh di luar. Sanak saudara semuanya berkampung disini.Gelak ketawa, gurau senda jelas kedengaran. Aku memimpin isteriku ke dalam bilik pengantin. Suara-suara sumbang terlalu banyak yang menegurku.




"Hai, malam masih muda, dah nak masuk tidur?" sapa Pak Ucu.



"Orang muda bang Aji, biarlah. Air dah penuh kat kepala tu." sahut Pak Tam disambut hilai ketawa sanak saudara yang lain. Meriah sungguh keadaan diluar walau jam sudah menunjukkan pukul 11.00 malam.



Hadiah yang masih belum dibuka ku susun ke tepi. Lampu ku tutup. Merebah diri ke katil pengantin, aku menoleh ke arah isteriku.



"Kita tidur dulu lah yer. Ramai sangat orang kat luar tu." Isteriku Hanya mengangguk tanda setuju.



Entah pukul berapa sekarang, aku pun tidak tahu. Keadaan di luar gelap gelita dan senyap sunyi. Tanda sanak saudaraku telah pulang dan keluargaku telah tidur.



Jari jemariku lembut membelai rambutnya. Ku selak rambut ikal yang Menutupi telinganya lalu membisikkan "Assalammualaikum!" ke telinganya untuk Menguji isteriku.



"Wa alaikummussalam." Rupanya isteriku masih belum tidur. Ku kucup pipi halusnya. Ku kucup dahinya yang mulus. Semerbak harumnya menusuk deria bauku. Akanku tunaikan tanggungjawabku sebagai suami malam ini. Jari-jemari ini terus membelai tubuhnya. Perasaanku tidak dapat dikawal lagi, namun...



"Kringggggg...."



"Tik..tik..tik..tik..."



"Kring.. kring..kring.."



Bunyi-bunyi jam loceng entah dari mana memenuhi ruang bilikku. Terkejut dengan segala macam bunyi yang ada, aku membuka lampu. Serentak itu, terang benderang seluruh rumahku. Bunyi-bunyi ini telah berjaya membangunkan semua orang di rumahku.



Aku mencari-cari punca bunyi-bunyi itu. Mataku terarah ke sekotak hadiah yang masih terbalut rapi. Aku buka dengan pantas dan di dalamnya terdapat 5 buah jam loceng. Juga sekeping kad berbunyi... Selamat Pengantin Baru,



Jangan gopoh-gopoh. Baru Pukul 2 pagi. Jangan maree.. kami potong stim.



Dalam hatiku.. cilaka punya kengkawan. Potong stim betullah!!!





haah..sekian..sumber lawak ini dari pakzue...

sleep asus~

Thursday, January 20, 2011

sudah ada

last post selasa!haha..terasa lama..padahal ari ni baru khamis...terasa biase sudah memblogkan diri tiap hari...setiap ptg..tgh hari..pagi..mesit ade yg menerawang difikiran....nak taip ape tuk mlm nih..dan sekian itu juge la..mase membataskan waktu..bek la..kite cerite coretan hari tuk beberapa hari lepas...

minggu lepas.. : kedudukan diri..di sungai buloh..seprti entry previous...ku sudah nyatakan apa yang berlaku...hehe...makan2..dan makan...haha..ade selingan die sebalik cerite2 itu...hehe...mereka sudah ada..sudah ada blog....hehe.. siapa?
teruskan membaca...baik la...

sepreti kita tau masing2 ade tujuan tersendiri nak menaip blog..ade yg wat tuk menaip hari2 mereka..(seperti ak..)kire cam diary o9 la kan..hehe...ade juge hendak mengejar follower..mereka rase mereka glamer..mereka menagih org memfollow blog mereka..ya.tentu boleh ..tiada siapa yg marah..tp bile kate nak lebat..tindakan kene hebat (curi ayat kak fareh...)hehe...dan ade yg mahu berjual beli2...(untung2..)satu medium pemasaran..dan..mcm2 lagi tujuan...

kisah bermule..selepas ak meninggalakn salah satu laptop dibilik kazen ku a.k.a CC sg buloh...haha..just log out blog..then my kazen...o9 plak..take turn..cam kat Cc..haha...tibe2..tak smpt bape minit kemudian....

kak long!kite ade blog dah...hehe...ok fine..sgt pantas untuk die yg berusia itu...haha..
dan titik permulaan itu..

pemilik blog dAvogue & Kisahku  menjadi tutor pada mereka yg baru nak masuk duia blogger...kalo ade pemilik blog ini - sile click kalau nak tau... name blog die panjang sgt...ha..kalo ade die jadik tutor..mesti korang lagi gempaq la..sbb blog die mmg gempaq sgt..follower die nak beribu riban....sape tka kenal die..die sgt talented...die sgt style..haha..tp kesian..die demam....haha..sile gelak tanda kesian..jaat2!haha...so..hannya tutor 2 ini la yg mengajar mereka...dan itu..lahir la blog2 ini..secara langsung tak langusng kami membantu.....




hehehe..so..pada pemilik blog ini..anda mahu jadi blogger atau writer..terpulang pada anda..hehe..blog anda..anda punye...hehe..baiklah..sekian saja tuk masa ini...

till next entry

sleep asus~

Tuesday, January 18, 2011

ummu hani

 slot lestary
9malam
setiap selasa
tv 3


 ummu hani

nur fathia

hey...tgk tak cite nih?hehe..saje tmbh promosi lagi..dah lame dah cite nih start..abes cite asmara tak silap..sambung ngan hani plak...sedang sedey cite nih..tgk la next week k...hehe...
due gmbr diatas adalah watak utama lestary kali nih...nur fathia...lebih manis bile die bertudung kan?hehehe...

tingat nazmi & fathia...

harap2 dorang sentiasa ok..=I

sleep asus~

cerita minggu

wekend best?haah..tired but happening....

lantas lepas appointmentt gigi...terus shoot gi sungai buloh...eh tak..gi fetch my mum kat her office..baru  gerak sg buloh...haha....upss..luper..beli satu harta karun..dengan pembelian ini...lengkap la brang yg dikehendaki 2011...yeker?haha..lebih specifik untuk bajet PT sem 6..haha...next sem punye pt kite tukar brg yg dikehndaki lain k...haha...

 ouh beg itu..sgt simple..tak mahal..tp saya suke...

 tekun membace cerita akhbar

LAKSA!!!semata2 demi laksa kami pergi sungai buloh..kegemaran adik bongsu ku....
tarima kasih pada chef suria...melelh air dari hidung...berdesup2 pedas..tp sodap..haha...
mcm kenduri..sorry tak dpt tolong sgt..kami dah hantar wakil dari kulai dan batu pahat kan...hehe...



let PROSPERITY pulak...haha..
that nite..mlm sabtu...even sebelah2 pun si sayang msej nak ajak mkn mcd ..hehe..selepas movie ngankung (di rumah mak ngah..)haha...kami pun terus gi mcd bukit rahman putra...hehe..nak melunaskan hajat memasing nak berprosperity...act hajat si sayang je...dan sy juge...hehe..tingat..mase 1st die mkn..sy yg ngajar die...haha...so..die addicted..so..we enjoy that nite about an hour...with zack & eyLa...mun & eyna...ery...eyra..and hakim...heheh....

touching bila eyna tanye and hakim said :

"terima kasih kak eyna!"
takrase kalau bace je..kalau ade kat situ mmg touching..kan dikna kan..hehe...


 ni la.hakimi : dlm fikiran dan hati die :
"tanx kak eyna..ni la beger paling sedap hakim makan tuk tahun nih..sbb kak eyna blanje.."

 mereka kapel 2 org..


 dan ini kami...heheh..


 pic after balik mcD..by eyra using D3100


takpelah...lets eat GEARBOX soup...haha..
ahad...marvelous!tp sayang..tak dpt menikmati sgt sbb gigi ngah sakit..yelah mmg after 2-3 days appointment ngan dentist..gigi akan sakit..coz die ketatkan gigi kite..erm..nak wat cane..terime je la..hehe..papepun tetap sedap...hehe...

mkn punye mkn..lupe agenda tuk hari tuh..
perjalanan ke uniseL dan alor Gajah...

menghantar dikna and dikja...lain sikit kali nih..coz bakal kekonon ipar duai pun ikut sekali...mereka teman sekolah merangkap bakal biras turut serta dalam perjalanan ke batang berjuntai dan lendu melaka...and paling best..mak relax la..coz mun yg drive..hehe...pegi bailk..tanx so much mun..hehe..ak nak drive..tp mcm tak yakin..coz ade driver lagi experience dalam kete tu kan...
hehe...
at last..pukul 10.30 mlm kami sampai..
biras berdua itu...
hampir tengah mlam jue la mereka sampai...sekali lagi terima kasih banyak2...
haha...

Sunday, January 16, 2011

warne baru digigi..

haha..happy saturday guys!ape buat?ok ari ni?hehe..currently tgh berdenyut2 urat otak dan gigi...sbb baru pelas meet my dentist...die ketat kan sungguh gigi ini....khabar gembira....insyaAllah...dalam april atau mei...braces akan tiada di mulut ini lagi.....waahh..happy...tp mcm sedikit gementar...tiada besi dalam mulut..selepas setahun lebih..pasti agak janggal...
pergh..ayat cam full plak ak taip ari ini...baru lepas bace blog BF ak...haha..A.samad said bace..kompem leh hire die jadi juru tatabahasa di DBP...hehe..tahaniah bopren...hakhak...saje2 je gurau2...erm...

ape kate kite cite sikit sal braces..rasenye sempena ak pakai braces sepanjang bape tahun nih...tak de entry sal pendakap gigi...

bracEs a.k.a pendakap gigi...ialah....

mengapa pakai?
kalau dulu..dulu la..mereka yg pakai nih mesti terbayang gigi yg jongang...berterabur tak sekata la bagai....yup..mmg tu basic sbb kenapa org pakai braces...sbb nak bagi gigi cantik...maklumla..salah satu faktor keyakinan diri berada di khalayak ramai...dalam case cik dv...bracces mmg untuk keyakinan...dan mungki disitu terselit kasih ibu...ingt melihat anak pingitannya cantik2...haha...ok..skrg nih...braces semcam fesyen juge dikalangan anak2 muda...well..nampak mcm trendy kan...leh tukar2 warna...terpulang pada anda..currently im wearing colurful..adelah 4 wane...



berapa cost nye?
ha...bab ni kekadang jadi penghalang untuk org membuat braces..hehe..kalo kerajaan ..mmg murah..tak la murah..dlm 1k gak la..tolak tambah..tp beratur la tunggu turn nak pasang kan..so..senang cite..swasta...braces je 4.5K..hehe...total.cabut bedah gigi sume 5k...hehe..mano nak carik...sumber kewangan anda...saya tidak tahu...haha...cari la peluang..Allah punye rezeki untuk hambaNya dimana sahaja...hehe...ok?so..sedia je la 5k..hasilnye akan tetap puas hati...ha...(kalo yg belum hilang dara...upss..maksud sy..tak kawin lagi...hehe..nanti bakal laki hang nak kawin ngan hang..up 5k tuk hantaran...ok?haha...
tp bukan la selepuk 5k bayar kan..setiap bualan ade treatment..dan divide la sehingga tempoh braces anda akan dibukan...

nak cerita ape lagi ea?
hehe..kire perasaan,selepas,masa,pandangan org lain....kan..
braces nih..mase awl2 tuh2..nak pasang kene cabut gigi..gigi kekal dicabut bayang kan...uhhh..sakit betol!!haha.mase ak dulu..mmg tak mkn la....siap bengkak2 bibir kene ubat bius...haha..(so..berani x nak pakai?)haha...tapi tu ikut org la..kekadang senang je..tp tak la sakit sgt pun....depends la kan...hehe...

mase 1st time pasang tuh..rase cam..wow!new me!haha..len mcm la..and tgk la dala sebulan..rase cam magc berlaku kat dalam mulut anda..ajaib..pergerakan gigi tanpa sedar..kuasa Allah..dan kuasa 5k...haha...
malu tak?erm...memule mmg rase weird je..tak bese kan..haha...tp lame2 mcm rase unik..bukan semua org ade besi dalam mulut...haha....
kisah nak makan?haha...

seingt cik dv...adelah dlm. 3 bulan cik dv takut nak makan beger.takut pendakap itu ikut tertanggal sebagaimana beger itu bercerai dri jasadnya...haha..tp lek je..pastu dah ok dah..so..jgn la takut nak mkn smpy kurus kering kan..tp ade leceh sikit la...kalo ade yg tersangkut kat besi tuh..kene la awat operasi pembersihan untuk menjamin kecantikan semasa...haha..memule je..tp lelame cam dah bese..rileks...haha..
erm..rasenye cukup la entry sal gigi...

kepada anda emua yg berminat.sile la buat appoinment dimana2 kedai gigi..eh..klinik gigi yg berkenaan..yg anda letak sepenuh kepercayaan pada doktor itu untuk kopak2 gigi anda...haha..

psstt...my dentist hensem...so..im happy to make appointment every month...haha

lala....erm..baik la..cukup entry disini...byk lagi yang perlu dikisah kan di hari2 cik dv yang indah...hehe..
sekain
sleep asus~

Saturday, January 15, 2011

end of jumaat...and...

tanx a lot to blog aideal fitri...most of the tutorial yg i ikut..i belajar dari blog die..so..guys..kalo nak edit2 ke...leh la gi page die ye...hehe...even blog ku tak la sehebat mane..at least.. leh la tau nak edit2 itu ini..
wanna make my blog simple..tp padat..cane?fuh..takde mase..so..biar cani je...focus to paper work(dah seminggu rasenye nak fokus..tp tak wat2..)haha...takpelah..tanx again aideal...sile click tuk lawat....hee..

 *komen sedikit-blog die tak la seglamer mane...simple je..tp banyak faedah yg die share ngan org...well..setiap org ade tujuan membloggerkan diri mereka kan..ade sesetengah..sgt kisah ttg follower..kerana mereka nak diri mereka dikenali..ade yang buat untuk suke2..cerite ttg diri..cerite ttg org lain..ade juge yg beri pendapat...ouh...nanti kite story lebih kat entry len..purpose sebenar..story my day...lets continue..

ouh...act post ini tergendala sebentar..kami 4 org sedang bergosip hot2 punya...haha...baik punye...tak baik senarye..sile jgn ikut la..tp bukan la gosip ape..cume cerita ttg keadaan sekeliling..biar semua update..maklum la..semua jauh2..mmg la leh tau dari FB..tp bile kumpul2..hot2..gelak2..kan lagi masyuk...haha..

gosip ape?tentulah rahsie..nanti ade org terasa...upsss..sowii...hehe...
bukan ape pun..cite sal kawan u..kawan2 ofice..(oh..kawan2 ofice..tentula kawan2 sy...)hehe..sal family...
erm..esok mahu gi sg buloh..tak sabar rasenye...

sumber : google image

hari ni pun balik lewat sikit..lepaking petang2 bersama teman2 suci bm229b...tak la ramai mane pun..zatul,izani and helmi..sgt berilmiah..terasa penuh ilmu duduk berbincang..even kami still praktikal...2 wakil dari hsbc dan rhb...sorang dari kwsp..dan ak dari mara..berkongsi ilmu yg dipraktikkan...motivasi dengan org sekeliling...hm....bercampur baur rase...sambil minum teh tarik..paper work didiskusi...mase depan diimaginasi..hope kami leh capai apa yg kami mahu...

mase2 lunch tadi...cerita cinta keluar satu demi satu..setakat nih..hmpir semua ku dengar..bila lengkap 4 org...ak akn cerite...bukan ape..ade kisah teladan di sebalik nya...nanti la..hihi...
ouh..sudah midnite rupenye..ta ktingin nak tdo bile mind set kite kate esok cuti kan...

sekian..
sleep asus~