HARI ANDA BAGAIMANA?

Sunday, July 31, 2011

Zaman Ramadhan yg Gemilang dahulu....namun kini...

hello guys !!salam akhir syaaban..insya Allah...esok kite ramadhan..kat fb berderet wish selamat puasa....kat tweet pun same..tak ketinggalan gak ade blogger yg wat special entry sal puasa...biasak ar..!haha...
berikutan tajuk diatas....hehe..kite cerite la pasal ni dulu....beberapa tradisi...sama ade family cik dv..mahu pun mebi family lain...sebelom mule puasa je ade la beberapa aktiviti di laku kan....
antaranya.... : 

kenduri dan tahlih...or wat so ever name yg uols nak bg..sempena nak sambut puasa yg dtg...hehe... we have the feast last week kat sg buloh..oh ya!i still do not get yet the pic ya...takpe...nnti2 la amik...hee...org kenduru kami bergmabar..so wat?!!haha..bukan wat jamming pun...hehe..bace gak..join gak tahlil tuh...*tetibe emo...

ok...2nd...melawat atau ziarah pusara ahli2 keluarga yg kembalai ke rahmatullah....taktahu la mane dapat dalil or hadith sahih sal bende nih..tp nenek kate...bulan ramadhan ni...cuti sebulan tuk ahli2 kubur.....depa suma gi balik uma..melawat ahli keluarga...."ha..ni atuk balik ni..nak tgk sume anak2 die...cucu die...buat ape kat uma.." gulp..selalu mcm tu akan berikutan dgn sedikit tazkirah dan ceramah...hehe..biasak!!hee...so..melawat pusara ni..td la kami sekeluarga berpeluang..kat jalan ampang.....perkuburan dimana....tempat persemadian abadi..arwah atuk cik dv..moyang2..dan sedara2 yg telah kembali ke alam sana..

..ha...kite sket la....kat sini tanah kubur yg sgt besar....kalau mlm2..sure gerun..kite tgk sekubur due pun dah seram..ni tgk nisan tercacak..mlm2....ade la sorang pemuda ...insap la konon nye...insyaAllah kan...haha..mase tu die duk melilau tgk kubur org lain....die ternampak satu kubur ni...bertarikh hari lahir die..haha..terus rase seram...haha...insap k apis!!haha....tu cik dv ckp kat die...setiap kelahiran..ade sebuah kematian.....

 haha...semoga puasa lebih tabah untuk mu ...*tetibe lagi...haha..kire sesuai la tuk caption pic nih...hehe


alhamdulillah..dapat mengemaskini..membersihkan pusara arwah datuk......sebelum dan selepas.....nenek kate..biar kite hias rumah die...menjemput die kembali bersama kite..... *soksek...sedey plus touching sket la dgr....

pic bawah : selepas....cantik je kubur yg diziarahi..pada mereka yg ade ahli telah meninggal dunia....pergila menziarah..mmg..doa kite dari mane je boleh sampy pada si mati..tp..kalau ziarah itu kan lebey molek...terasa diingati...mcm kite yg hidup ni gak kan...rase best je org dtg uma....kn?


herm...semua pictures kat tanah perkuburan ini..tidak lain tidak bukan...dapat la memberi sedikit keinsafan di hati..dimana..sebesar mane..secantik mana rumah kite yg didiami kite skrg....ingt la...di tanah ini....keluasan yg tidak seberapa...akan jadi tempat tinggal kite sehingga tiupan sangkakala yg kedua nnti.....kalau kite menepuk nyamuk yg mengganggu kite di waktu tidur...di tanah ini la...pelbagai jenis binatang yg akn dtg mengerumuni kite...andai disini taman syurga..maka bahagia la mereka yg mendiaminya..jika salah satu lubang neraka....nauzubillah....

share sket pic lagi...kih2...

 perempuan yg di tanda anak panah tu...mmg sedang pose untuk masuk pic ni...and...pemuda di sebelah nya..eh...betul2 pose nih...takde lakon2....haha...my pak usu...hehe

kenal tak pusara siapa ini? ni yg melawat ni kerabat arwah la nih....(haha..perasan je...) sebenarnye..kubur arwah atuk cik dv..mmg dekat je dengan pusara arwah seniman agung tanah air kite....Allahyarham Tan Sri P.Ramlee dan isteri nya Puan Sri Saloma....selalu mmg akn singgah jap....alhamdulillah...diharap dapat sampai doa kite semua untuk mereka berdua....
 haaa..ok2...cik dv bertazkirah penuh rase syahdu nih...hehehe...oklah....kalau berbalik pada tajuk kite..kebanyakan..ramai pemuda pemudi zaman skrg..mengeluh tibanya puasa...tp ada juga yg sangat bergembira..tp..kita dpt banding kan...ketibaan syawal lebih di sambut meriah dari ramadhan kan??itu la zaman ramadhan kini...jika di bandingkan di zaman kegemilangan Rasulullah S.A.W dulu?..mari kite hayati....video klip...di share kan dari seorang sahbat sambest di group fesbuk..cik dv harap dpt share kat sini pule...ha..hang pa click cepat tgk vid klip bieber..lady gaga la..bruno mars kan...vid clip nih??tak mo click ke?heheh...(sangat perli...haha..takde la....=p)
so..kite harap dpt la menghargai bulan ramdhan yg mungkin atau tidak kita akan menyambutnye lagi tahun yg akn dtg kan...hehe..so..selamat berpuasa!!!



and..credit tuk my pak usu..di atas candid gmbr yg very cik dv loike....hehe...

mase ni tgh potong daun pandan yg nenek beli kat chow kit...hehe...

selamat berpuasa semua..jgn ponteng2....

sleep asus~

Saturday, July 30, 2011

kerana cerite Sang kancil menolong Sang kerbau

hehe..hye!selamat hari jumaat..jumaat terakhir sebelum bulan puasa muncul..tak sabar rasanya...

baiklah..idea nak taip entry hari ni..muncul dr mlm semalam punye cerite...hehe....duk layan msej ngan nazmi..die buhsan kan.....so..text2 punye text.. then nak tdo...saje la tanye..nak dgr bedtime story tak?hahaha...ala..mcm cite omputih2..ade bed time story...haha....tak nak la ami dgr cite akak bukan best pun..ceh..sedebik ko kene kan ak ea..takpe2...hehe...sy nak cerite kat sini lah....

ade beberapa sbb lain selain idea duk cite kat budak ami tuh...:

1: saje nak cerite nih sbb...mungkin ade yg dgr..tp for sure..sgt sure..budak2 zaman skrg nih..yg baya2 kite mase tadika dulu..takan pernah dgr cite nih..yela..zaman skrg ni dorang fesbook je tau...ps3 la..wii la..mcm2 la...hehe..

2 : and then cerite nih....sangat2 ingt ...ni la buku cerite pertama yg cik dv pandai bace..merangkak2 bace depan mak...hehe..

3: 1st time kot ak bg bedtime story kat dak umur 10 tahun... cite ni mase ak nye vacay kat Paris..3 tahun lps..(ceh..ingt lagi dialog nih...)

"Kak wani...kak wani cite la pape..." nija yg suh (nija adik EX cik...hehe...skrg ni dah anak dara kot kan..miss u nija ) mase tu mmg nak tidur la..si Dila dah lame tidur dah...

cik dv pun tak tau nak cite ape..since..cik dv tak pernah melayan budak2 nak tidur kan..maklum la..adik2 dah besar kan...pastu cik dv tingat cite nih...so....blablablab ( dalam hati..berkesan ke bedtime story nih?..hentam je la..haha..) blablabla... : end :

"tq kak wani for bedtime story " she said thanks dan tidur ngan lenanya....
haha..berjaya rupenye ak...hehe..

baiklah..mari kite cerite seringkasnya...

dulu front page die len..lagi cantik...hehe...

Pada suatu hari..sang kerbau berjalan di tebing sungai....tiba2 die terdengar suatu suara meminta tolong....rupanya die terlihat sang buaya terhimpap dengan sebatang pokok tumbang...lalu sang kerbau pun menolong sang buaya dengan mengangkat pokok itu dengan tanduk nya....namun sang buaya tidak berterima kasih malah membaham kaki sang kerbau itu .(eh..jap..ala..mcm tak ingt sgt la cerite tuh....cane nih..takpelah ..teruskan jela...) 

ketika sang kancil sedang berjalan di sepanjang sungai....dia ternampak sang kerbau yg sedang berusaha melepaskan diri.....sang kerbau meminta tologn..sang kancil datang dengan idea kancil nye....die suruh sang buaya melakon kan sekali lagi bagaimana sang kerbau menolong nya....sang kerbau pun meletak dhan pokok kembali ke atas buaya..sementara buaya telah melepaskan kaki sang kerbau...setelah itu..sang kancil menyuruh sang kerbau berlalu pergi dari situ dan membiarkan sang buaya....

ha..cenggitu la ceritenya..kire nye padan muke si buaya la..kalo hang pa nak cerite kat budak2 kecik..wat la hiperbola sikit...haha..ala..mcm pertandingan bercerite tuh..hehe...so ..cukupla cerite untuk di malam sabtu nih..hehe..nnti kite cite lagi k.....

*lepas ni bile nak jumpe mfsj lagi?die dah balik bp dah...urmmm...

sleep asus~

Thursday, July 28, 2011

ada hari-hari yang kita bersama....

assalammualaikum!salam syaaban.....akan berakhir..bertemu kite bulan ramadhan...

mahu cerite....jiwang sket la...ahah...dulu mase dulu kat uitm dulu..start he ask me for dinner...awl bulan 2...ahah..smpy la before cuti sem 5...dinner je ngan die...so..bile dah berpisah...rase janggal la kan..i mean..berpisah tak jumpe hari2 la...haha.tu la cerite pasangan bercinta kan...hari makin hari...cerite biasa org bercinta....haha...mari kite dgr and bace sikit cerite kami 2-3 hari yg lepas....haha....kengkonon dah lame tak jumpe la nih....hee

interview : done.. baru kol 10....
dtg shah alam...sanggup la nih...haha..org kate give and take..hari tu die dah dtg..ari ni kite dtg plak...haha...tersengguk dlm tren smpy pdg jawa....haha....

plan : lunch sesame la... kat power sup utara...bukan ani sup utara taw..ni yg kat sek 2...yg kat mcd tuh...hehe...nomnomnom..mkn2...ak membebel2....lalala....usha jap ip die....alamak..gulp!nmpk sesuatu yg menikam kalbu....(ape die..biarlah rahsie)

jom balik!..senyap..atas motor...diam...buat muke.. : itulah sy...haha...(merajuk)
tunggu bawah uma..blok 31....
dah dedue plak senyap..masing2 ego lawan gunung everest....ha..cite gaduh la nih..gaduh2...haha..jumpe2 then gaduh plak..bese la....hahaha....


1/2 jam berlalu.... perghh...membazir waktu nih....adeke jumpe nak senyap je..ajaib la mulut ak tak membebel...ceh...hati perempuan lembut..mintak je la maaf.....then die...
*buat muke...
aku : malas la ak nak layan....then die...
*amik ip..men game plak...
aku : eeiii..rase nak sekeh je...
dah nak sejam dah nih......dah stop men game..senyap lagi...bape lame nak senyap la....then die...
*amik ip tgk list lagu ke vid tah....."nak..tgk nih..."
aku : apenye?aha.....


najwa latiff..cinta muka buku... "nape awk bg nih?sbb kite kenal dr fb?"
"yela syg.....hahah.."
(sambil tgk..ngumpat si najewa nih...kih2...)minta maap..besela..nak jadi retis..dpt la komen2 selalu kan...hee

ok...pape tah..gaduh2..senyap....pujuk...senang je ak nih...haha..untung kan dpt sy....hahaha....tunjuk vid je..

ok....heheh...kami teruskan aktiviti....

me : done for jadi ahli kwsp....hee...(jauh smpy shah alam ak buat)
dia : done betul kan ape tah kat Fz die...haha..layan....

 kat kedai motor yamaha seksyen 25...panas deyh...

balek la ....dah ptg..nnti jammed...aha...ape kate kite singgah pekena abc!!yeeehaa!!FRADO ABC.....pernah dgr tak sal abc tu..cukup fofular dikalangan dak uitm..kan medan selera seksyen due..tu..aceh..tingat la mase lepak ngan member2 isba dulu..mkn abc..ekin siap bungkus bawak minum kat kelas...hehe..cik dv tak minat sgt..sbb ade cekelat..tp mostly ramai yg minat la....haha.....

ni ha!!mesti korang slurpppp..tgk kan...dah la nak puasa nih...

sy tak ingt kenapa sy berwajah begitu.....err....

so..sekian sahaja la hari yg panjang pada hari itu...hehe.....
kite flash back jap beberapa hari sebelum nih...yg die dtg ke rumah cik dv untuk meraikan majlis perkahwinan kiteorg...eh...org..kawan kiteorg...kat dewan masjid unite...penuh semangat si teruna ni memakai baju melayu...hahah...risau butang baju melayu takde...5x die tanye cik dv.....hahaha...

kite perlu menghargai gmbr yg disnap sesuke hati oleh cik suriz..a.k.a adik cikdv...heheh...
ni la..apek and aten...hehe....tak sempat jumpe pengantin..tgk org bersilat je la...


and ni last day tetibe die dtg uma...haha..konon nak amik filter tertinggal dalm beg cik dv mase gi kedai yamaha tu..padahal rindu...kan2?hahaha....yela..sy pun rindu juge...kami lunch di bawah pohon ceri....hehe...


baik la..sekian sahaja la.....semoga kite akan melalu hari2 yg indah lagi....hehehe...ouh ya..kamu semua enjoy cinta buku by najwa latiff?haha....mari kite tgk video syok sendiri dari cik dv....hasil rakaman dan arahan tak bertauliah..cik suriz...hahaha....

nak promote medan selera seksyen 2..buat terulung kali nye di tayang kan di seluruh mesia...haha...(haha..jgn geli lak tgk ea..wat vid sesaje....

video

ehehe..ok...baru soksek..dgr semangat nye rakyat malaysia di stadium nyanyi lagu Negaraku...huhu..menang atau kalah..harimau malaya..kami tetap di belakang mu.....

sleep asus~

Wednesday, July 27, 2011

wordless Wednesday #7 Semoga Berjaya Harimau Malaya

sumber : google


sleep asus~

Monday, July 25, 2011

oho!!its good to be ratu gosip sometimes...

haha..lets read entry ke 300 untuk dis year...ahah..eh...i mean..starting wilayah imaginasi mule beroperasi...haha..well.cerite sudah basi...tak fresh...datang duk berkepuk dalam oven selama 3 hari lebey kurang...haha..im sorry..hilang kan diri buat seketika..kadang2..hujung minggu bila ade aktiviti....rase cam tak sempat langsung sentuh netbook...ouh ya....tanx a lot...hp mini compaq..for the time im being a researcher...u always help me...very helpful assistant..without u..tiada thesis dalam hidup gue..haha..so..skrg replace with dell netbook...of coz..tanx to him ...ahah...orite....

cik dv mahu cerite ttg ratu gosip..ahaha..siapa?saya la..siapa lagi...haha..ok2..bukan la gosip..lebeh pada gadis kaunter information...siapa2 nak tau sal dak sambest..terutamanya..sila tanya pada saya...ahaha..bile kaki sibuk dah mule korek2..maksud nye..die ingin update sal cerite kawan2 die..so..izin kan cik dv bergosip...haha...bermula cerite...plan nak gi mandi manda...sunway lagooonnn..yahoo!!tp ...terpaksa tukar plan..sbb cik dv ade interview....kisah interview..sgt best..tp nak update tu later..ni nak kisah sal my girlfriends..yg sgt best je dulu k...haha...so..kerana dokter tri dan cik mek molek fasehah...a.k.a che r miss me soo much...hahaha...ok la..i tunggu uols 3 jam...takpe2....tanx tp farah..coz teman me...upsss....sorry syade...tersebut plak..ok2..neway....fara tak sempat jumpe korang...so..me je la sempat jumpe...dgn baju kurung..ahaha...heels yg sgt melecetkan kaki ku...its ok..i never mind...haha...

mari cerite gadis2 ku yg sgt havoc berjumpe dgn ku si gigi baru..ahaha..lai2...haha...miss uols so much k...tanx sgt sbb merindui aku...hahaha....bertempat di ayam penyet ria..kami melempiaskan nafsu bergosip...sambil mkan..haha..hanya berenam..tp kedai itu kami yg punye..nasib baik...customer kat situ ramai gak gosip2 cam kiteorg...haha....


 daten syade...ahaha..bakal pengantin gojes...skrg bertemu untuk bergosip..di luar twitter....haha...baru lagi gempaq....haha

 homaigod2..this was che r..haha..bakal bini dokter...tak jumpe die since konvoi raye..die la yg 1st perasan kamal pakai braces....hahaha..tanx che r buat ak angau....hakhak....* ayat berani mati nih.....

 ok2!!now..tarik nafas smua!!!here..sy nak kenal kan..dokter trisari....!!hahaha....ok..pesanan kepada semua..kurang kan paras kolestrol anda pada 5% ke bawah...lebeh..anda dalam bahaya!haha...ok..dokter tri..kalao nak kurang kan kolestrol..kene bace doa same2 k..haha..miss u lot..lame gile tak jumpe tri nih...haha...bape lame tah.....

 background tu cute kan..hehe..tp kawan sy lagi cute....haha..cik dv paling tak dgr suara die nih la..haha..maintain lembut dan sopan santun...haha..sue!!ak mcm tak bergosip ngan ko...hahaha..takpee2..next time...mesti ko terbeliak je la tgk muke ak tak henti ckp kan...heheh.....

 una..una2!!haha...rajin gile text ak ajak kuar..but this time baru dpt merealisasikannya kan...haha..paling mak antara smua..tegur syade yg suke gosip...hakhak..padan muke ko syade...ak tak kenee mara pun ngan una...lalala...hehe..


ok!!ni lah...girlfrens 5 org i....hehe..need to see more...amey..nana...and semua2 la..ahaha....orite...haha...setakat dalam sejam lebey la jumpe dorang...smpy park kete...sampy ktm...sambung cerite....sooo sorry..i tak rep text u sayang..i lupe jap je bile ngan kawan2 sy nih...haha....ok...non stop gosipping ngan che r dalam ktm yg penuh tuh...hahaha...nasib la hang pa yg dgr suare ak ptg3 tuh..hiii...lala...siara dari gigi baru lagi merdu okey...haha...nasib lrt kl sntral dekat je ngan pasar seni..kalo tak..mmg membebel la ak ngan che r sambung gosip...haha..smpy uma..penat dah rase nak bercakap...hii..im sorry mak...tak dpt cite panjang..cerite esok nye..hee...

ok la..setakat ini dulu..sgt berterima kasiih kerana sedaya upaya menghabiskan bacaan anda..esok adelah hari yg agak panjang juga..mungkin...hehe....


sleep hp...tak best..sleep dell??erm..tak best gak..abadikan kenagan asus di setiap akhir entry ku....

sleep asus~




Wednesday, July 20, 2011

sila tanya hati..dan jawab soalan ini....

hey semua...apa khabar?wah..lame nih..mmg lame...jemari yg runcing ini kelihatan lemah dah nak menaip..haha..ok...this is one of things yg berlegar dalam otak..kerana apa soalan ini berlegar?tade ape...just thinking about it...so..terus taip.....haha..jap .mood: lapar...~haha..sorry..ok....

sebelum ape2...kalau rase nak jawab soalan ini..atau nak pilih antara situasi di bawah ini..leh la tinggalkan komen....nak juga tahu pandangan korang kan...hehe....

sebenarnnye ni mungkin soalan mengenai bakal teman hidup kamu nanti..sama ade lelaki atau perempuan...ha...

ok...misal kate la..kamu borak2...ala..ttg mase depan...bual2 kosong la...lepak2..hehe...ade la keluar ttg suatu situation...kalau teman hidup kamu menjawab soalan ini...apakah yg kamu expect jawapan dari die??

hee..senarnye...situasi lebih pada perempuan bertanya pd bf/tunang/mane2 status korang la.. (sorry..)

soalan : awak....(terpulang la panggilan korang sume..hii.) kalau la ade org pinang sy...cane ea?

ok...mungkin ade berbagai jawapan...tp sy nak timbul kan 2 pilihan jawapan ini....

jawapan 1 :
tak boleh!(ceh..gile tegas jawpaan nih...)awk sy punye...sy nak awk..so...tunggu sy pinang awk ea...sy akn usehe kite bersama k.. (ha..gile sungguh gigih untuk mase depan..)

jawapan 2 :
erm...kalau lelaki tu lebih baik untuk awak..tak pelah..yg penting..awk bahagia.... (erm...manisnya hai si dia...)



so!!korang semua..korang expect mane satu jawapan....and ape rekasi kalo bf korang jawab cam jawapan 1 or jawap yg jawapan 2  tuh? ape alasan atau explanation yg sepatutnye korang dpt tuk jawapan tu sume...ceh..cam jawapan spm plak..nak main point pastu elaboration kan...hahah....tela..baru dpt markah lebey...hehe....
bile kite tgk kedua jawapan ni...macam2 rase kan....rase cam sweet...tp mane senarnye pilihan jawapan kite...kan?so...maaf la..entry ini ade soalan..tak de kesimpulan la maksudnye..hee...

ok lah...sehingga entry seterusnya...miss me?cik dv yg gojes??haha..sgt perasan..mesti nak ade ayat2 cani dlm post..baru la talking to myself...SS org kate..hee....

sleep asus~

have a nice thursday....

wordless Wednesday #6 belajar dari anda kecil..

sleep asus~

Saturday, July 16, 2011

bukan mudah....

hye~hari ini..cancel event gathering dengan budak skola..kenapa?

sebab2 yg agak pening nak elobrate.....
yup..bukan senang nak gather satu batch......mcm2 respon yg kita akan dpt.....
haah..aku bersemangat...sbb?sbb best la kan jumpe kawan lame2...tp...

tetibe rase malas nak cerite...
sorry...
bye~

nnti sambung..
sleep asus~

Friday, July 15, 2011

hey hazama...eh..eh..hazwani....

haha..salam jumaat yg indah..pe kabar?baik?to all my readers....bloggers out there...my followers...aahha..my stalkers..my haters...hakhak.semoga sihat sejahtera..semoga semua di bawah lembayung rahmat Allah...haha...hari jumaat kene buat bende baik lebey sket...hehe..jgn kutuk2...jgn jeles2..sy syg bf sy...*tetibe..

ok..tajuk title...hey hazama...name program terbaru die..tp tak nak cerite sal tu..otak tak de idea nak letak title ape.hanya untuk memasti kan belog terupdate..kite berceloteh...tidak mahu karangan panjang..nnti kene serang...hahah....*tetibe lagi....

ok....nak cerite ape?mari sy reveal kan satu myth yg rasenye menakutkan...haha...berdasar kisah yg terjadi..suatu malam...xperia ku...mengeluarkan bunyi..lagu sedetik lebih...tanpa ak menekan mane2 butang..hanya o9 fb dan twitter.....so....sgt takut tetibe lagu tu keluar..nasib bukan lagu ku seru ke...haha...so..esok ak mengkaji...rupenye2 lagu tu adalah noti tuk fb mseg.....haha..byk sgt ringtone for noti....ak tak pernah set..auto je jadi camtuh..end..

haha..takde function petang2 jumaat nih cite2 hantu...haha..erm....skrg ni peminat liverpool excited..semalam dah tgk training....esok match betul2...haha....ouh ya..jika lihat dari kebetulan...erm...ak nye scandal peminat tegar liver...erm...Ex ak pun minat gak....my bro angkat jue....apetah lagi bf ak tersayang....juge peminat liver...uols sume gi tak?haha..sibuk sungguh nak  tau.....bf ak tak gi..sbb die kate nak kumpul duit kawin ngan ak...aceceh...suwitt tak?my bro angkat yg hensem...uhuk2....die cam tak gi je.....pasal ex ngan scandal?aha!perlu ke ak tau sal dorang...dorang cite lame ak....tp..ape salah nye.....kami kawan..tak kan nak membenci selamanya...hati aku lembut dan penuh kemaafan...ok??haha....rasenye scandal ak gi kot..nak ikut!haha..gedik ..lala...erm...ex ak...haha....ntah...tak kot..tak pun awek die support die...kan awek die tue dari die...mesti dah keje besar..eh dah2 la.....tak tau la...haha...sungguh tol ak..kenapa perlu ak cerite tentang lelaki..??sbb ak perempuan la..nak cerite sal perempuan tak best....haha..kn2?



so...kpd anda semua hard fan liverpool..termasuk la..kazen2 ak yg gile excited kakak dorang belanja tiket...sile tgk dgn tenang...erm..reunion skola esok..nmpk nye terpaksa dibatalkan..ya..mungkin mcm penat je wat event bgi..ajak org sane sini..tp takpe..Allah dah meniupkan semangat ak untuk ukhwah antara kami..insya Allah...kite buat event management..mungkin lebih baik...hehe..so sini nak amik kesempatan ada bloggers sambest....maaf jika tak efektif cara ak mengajak..tanx a lot pada izwan rosli...aha..bangge tak ak sebut name...hehe...dan pada yg berusehe same2....

mari la bersemngat untuk minggu akan dtg.hehe..kan2??ouh yeay!!

IT IS HARD TO FORGET THE PEOPLE WHO GAVE YOU SO MUCH TO REMEMBER!

sleep asus~



Wednesday, July 13, 2011

Peludah Warna by A Samad Said

mungkin diri ku tertegak diri di dunia ini...
...hanya sekadar memandang fenomena negara..
hati tersentuh lantas bertanya..mencari sebuah jawapan....
...carik2 hati yg terluka dahulu seperti berubah pada suatu kanvas besar yg penuh darah...
masih berdarah..bagai ada luka terbuka kembali...

di sini..membait puitis...sedalam akal meneliti tiap maksud tersirat sang negarawan....
...seorang sasterawan yg putih janggut nya melepasi dada.....
kita punya akal..akn tahu letak mana nya hati kita..maka..

.ku coretkan...adapatasi dari sebuah akhbar....terus ditulis oleh jemari..
.ku menaip pula sekali lagi dengan jemari...semoga ada antara kita tahu menfsir..
kerana die orang lama..bukan bodoh seperti disangkal sebahagian orang....
dalam setiap tulisan nya..penuh madah....madah itu motivasi negara.....


~nurwadirash~

Peludah Warna

Kuasa gusar kini menggelegak murka;
warna kuning diisytihar racun terbisa.
Diragutnya baju-T segeram tenaga
dan diumum itulah busana bahaya.

Tapi, kita jahit semula perca kain,
menjadikannya panji terindah dan tulen.
Warna kuning yang teramat tenang dan syahdu
kita kembalikan damai ke dalam qalbu.

Kini cahaya mentari mungkin diramas
dan sinar kuningnya juga mungkin dicantas.
Memanglah mereka kini peludah warna
sedang menghimpun lendir kahak sebanyaknya.

Kerana nikmat amat lama berkuasa,
kuasa pun seolah menjadi hartanya.


nukilan
A.Samad Said

wordless Wednesday #6 happy birthday EX!!!hahaa

sleep asus~

Monday, July 11, 2011

wohoi wekend yg buat ak tak puas hati!

haha...cot cet..post sane sini sal Bersih...hak korang nak sokong ke tak..tp ak tak puas hati asal la jalan yg 500 meter yg amik mase 3 minit je nak merentasi...mengambil mase 5 JAM!!gle ke tak tu..bangang ke ape tak tau la...haha..sungguh..tak puas hati..so ..tak pela...sebalik semua cerite tu..jgn la wekend anda sgt berterabur kan...so...wekend sy..ade ini....hehe....

ok..sabtu yg...agak gile la kan...sbb bersih tu la..nasib ahad yg normal sket..hahah

 haah...very good scenary..i like...harap maklum...baju kurung oren and pink..sponcosred by si baju kebaya biru...hahaha....sape nak expected ade wedding..indon minangkabau...haha...janji dpt mkn..huahau...

beautiful ...style minangkabau punye pelamin...haha..ptrait sungguh gambar ini...haha

petang2 mkn pengat pisang tanduk buatan munzir...hahaha....suriz asterpiece la kengkonon nih...hauhau..maaf gmbr terbalik....mls nak pusing kan...kih2



oh tu jela..sket kepale nak pikir sal reunion tah ade org nak dtg ke tak...hahahah..mebi ni last la ak bersemangat...hahaha..kerana kengkawan...hurm...ok2 la.....hve a nice weekdays k...hii....

asal org mengeletak geletik nak tgkp gmbr ngan retis sane sini?hahaha..ak duk sebelah model nih...rilek je....pape la korang..so..be cool je jumpe retis k...haha...nak lompat..sikit2 je...haha..

Thursday, July 7, 2011

Bila cerite transformer keluar..semua serbu pawagam..pastu kecoh kt fb bgi ckp dah tgk....

hahaha..cik dv pun salah seorang la...haha..well...tanx a lord of the ring for my sis...dekna..coz sudi belanje kak long yg jobless nih...haha....

sume org pun tahu cerite itu sgt gempaq and best gle...so...pada yg tak ikut sequel dari yg 1st tuh...mebi rugi sket kot...so..kalau tgk dgn fan transformers ni rase cam best la berborak sal nih kan...haha...tp takpelah..tanx again...haha..bf cik dv dah tgk ngan kengkawan die...*merajuk...haha...tp its ok for me..sumtimes we shud give himspace for enjoy wif his friend rite...im not the permaisuri kawal...haha..but..promise me kite tgk together?ok!!orite..love u..haha...

too many in my mind rite now..but tak leh nak taip..becoz tak tahu nak cerite mane dulu...so..just keep it in my kepala otak...haha....btw..tahniah juga pada dekan coz lulus jpj test for driving license...haha.....sungguh bagus sekali....kerana byk halangan die dan kami semua sebelum die lulus jpj..siap bawak jalan 1 2 3 tuk memorize for the test....haha...cm nak exam final la...kene revise...haha.....

ok la..sakit perut la...hehe....sudah2 disini sahaja la dulu k....

 due empat enam.....masuk lagi sorang yg amik pic ni...8 org..kami autobots...haha....

 siapa yg tak nak tgkp pic ngan dak laki nih..will be attractive guy one day..skrg pun dah jadi...kakak pun model...harus la ramai peminat...ehe


 aha!!terima kasih adik munzir...

psst..hot n roll kat kjg lagi sedap dan marvellouse...

sleep asus~

Wednesday, July 6, 2011

wordless Wednesday #5 The Mummy...tanpa kepala...



sleep asus~

Tuesday, July 5, 2011

Dewi Junita Anastassia b. Hanafi

haha..sape tahu?cerite dewa cinta ku...ahak2..mest ramai yg nak condemn cik dv tgk cite nih..haha..ala..cik dv tak lah ikut mcm cite nora elena kan...nape ramai yg condemn?haha..sal artis yg berlakon la..hahaha..ok2....bukan cerite sal tu sgt...

 gmbr tade kaitan..saje buat penyeri

cik dv tak tgk dari awal hari nih...tetibe lepas mgrib..tgk2 jap..June tu nak kawin ngan iqbal....haha...tetibe...Iqbal dpt tau yg June tu kakak die yg terpisah...haha...

ok..cerite kat sini...woi!!uols yg bercinte tuh...tak kan tak tau name penuh awek kot..cam logik je...hahah...kalo cam cush2 je..tape la..ni nak kawin..dah melamar...tp tak tau name..kan susah..camni la jadi nye...haha...

so...kene la tau masing2 k...haha..kang kene kawin ngan adik kakak abg sendiri kan payah..elok ni tau before kawin..dah beranak pinak...mampuih...hahaha...

jap2..cik dv pun konpius tetibe...syg!..name awak muhammad ke mohammad ea?hahah..tp tu ejaan..tak kisah...yg penting tau name..hehe..ok la..setakat itu sahaja....

sleep asus~

Sewlove 1'st Giveaway

mood masuk GA datang lagi..ok..kali ini from Sewlove...heehe...seperti yg disyaratkan....

Sewlove 1'st Giveaway
ini banner yg wajib diletak pada setiap entry yg ingin join GA nih...so....here was some other rules tuk memenangi GA from Sewlove...cute taw...tgk rules dia..then kite tgk GA yg bakal diberikan k....hehe...


For Blogger:

1) Make an entry of this GA with official GA's banner 
2) Follow my blog and 'Like' Sewlove FB page; click here to follow
3) All done, leave a comment at Sewlove 1st Giveaway's entry with your blog's link

mari kita lihat pula...giveaway yg cute bakal diperolehi oleh bakal2 pemenang bertuah....


haa..cute kan?so..mari la join reramai..dan lihat siapa yg bertuah...hehe...so..pada yg nak join contest..leh click caption bawah banner rasmi Ga ini..dan tgk la dengan lebih detail tentang giveaway ini...hehe..good luck pada sy dan pada anda semua...hehe...

sleep asus~

I love sitting back and listening to people lie when I know the truth

the title...copy paste from my fb status...before that..i copy from twitter...got it from ..not  remember..but credit to the page...ok la..kalau dalaam BM ..maksudnye cenggini...."sy suke duduk dibelakang..dan mendengar org menipu ..dimana kita tahu tentang kebenaran.."

kenapa sy mengambil status ini sebagai status..entah..rasenye..itu yg berlaku skrg kot....
ahaha..ok la..ni opinion la kan...tak mahu libat kan sesiapa...kepada semua readers...wahai semua bloggers yg sedang membaca...haha..ade mase tak?jom kite imagine situasi ini...haha...

we borak2 with someone..cot cet..cot cet...haha..ala..kalau gadis bersembang2...tentula paling tak tentang seorang lelaki..yg cerite lagi best...lelaki ini adalah kawan gadis yg cot cet ngan kite tu kan...blablabla...haha...gelak2...yg gadis nih..cerite la...seumpama  kan....yg lelaki..kawan die tu..really need her...kalau die tak disamping lelaki itu...lelaki itu tidak boleh hidup...ok2..jap2..pliz betol kan statement sedang melingkar dikepala anda...bukan kapel k dorang nih...just a good fren...

so.....ape yg masalah sgt dengan perbualan kite tuh....tak pelik..biasa..tiada yg ganjil...hehe..but..ape yg awkward kat sini.....kite tau yg ape die cerite tu..seperti suatu pembohongan....bukan kite nak kate gadi stu berbohong...tp...kite tahu yg ape die cerite itu tidak benar..atau dengan kate lebih tepat...ape yg die fikir tentang lelaki itu tidak benar....kenapa dikate tidak benar....sbb....kite tahu cerite dari lelaki itu...yg....die tak perlu kan pun gadis itu dalam hidup die...yupp!!tak perlu pun..adoyai....so..kite yg mendengar gadis bercerite...jadi mcm...

what the...hey..mane satu betol nih..yg lelaki ckp camni..tp yg gadis anggap camni..tak ke kite rase cam kesian kat gadis tu kan....well....sebagai seorang yg apabila die kate..."u2...u jgn cite tau kat die camni..camtu...cenggitu..cenggini...".....so..kite simpan la kan.....tp bile kite kebenaran..kite rase cam nak ckp..."hey..tau tak senarnye..yg die bukan ape yg kau fikir kan.."..tp kite tak leh wat camtu..sbb kite kene simpan rahsia dan tak mahu mengganggu gugat hubungan depa be2......

huh!!that make me cam ohh..em jie..cenggane nih....runsing gak kepale otak..tp takpe...bende2 ni lumrah biase je...sesiapa pun mungkin pernah melalui nye...so..asal ak nk mess up my mind plak kan..haha..tah..mebi rase ambil berat tu byk kot...haha....so...

guys...takdebende nak bebel lagi...thanks for reading...hehe..sy tinggal kan anda dengan satu lagi situation ganjil...

 berfikir sambil tersenyum sambil ade teh o ais kt depan..haha..tu bukan berfikir..tu berangan sambil menyedari ade org amik pic ko wani...hahaha

kita sgt beria2 nak jumpe that person....nak ckp panjang ngan die..nak gelak mcm gile bila ngan die..kite borak ngan org lain pasal die dengan sangat byk..seumpama mempunyai kesungguhan tinggi untuk berjumpe nnti...BUT...bile kite meet that person..face to face....we very speecless..talkless..aha..silent mode tetibe dtg...
huh!camne anda?

sleep asus...~

xoxo..

Monday, July 4, 2011

mood sudah tunggang terbalik la....

haha..maaf lah..rase nye preivious entry sal GA je kan..hehe..terasa best plak masuk GA org...hehe...mane la tua kan...nasib je..baik la..cik dv berjanji entry kali lite2 je....taklah yg heavy nak pikir kan..padahal..g tersirat di hati tu la buat otak tunggang terbalik....

td cik dv ngan my sis vrrooomm..vrooomm..egos S ke kajang...haha..acara penglibatan bandar kajang...:

  • bayar maxis...ouh mak...die nak RM 10 lebey..nnti mak bg balik duit ani...hahaha...gile berkire ak nih..hakhak..
  • mkn mcD..ouh..sudah lame tak mkn..my sis paw my dad...yaw!bukan senang abh nak bg duit..hik2..
  • mencari kedai terbabit untuk pembetulan hp Yari.milik my sis....oho!
  • gi alter jeans my sis jugeak..sume hal die la...haha...and kakak kt kedai oter jeans tuh..aisshh..nasib baik la dah mkn baru singgah sane..kalo tak..mmg berdebak demuk ak sound...ckp biar elok sket kak....nak kerek ngan wa ape hall..ni cik dv nih....

baik lah...itu lah cerite untuk setengah hari ini....ade kaitan tak ngan mood terbalik nih?adelah sket kan...job hunter masih berlangsung....rezeki Allah ..ade dimana2 sahaja kan...hehe..pray for me...

ouh ya..baru tahu function urban dictionary..haha..tanx my fren..naim nasuruddin...haha...LMAO...ape tuh?haha..tu la word yg buat ak bukak website urban tuh...aha...



sleep asus~

Sunday, July 3, 2011

GurlsCloset Giveaway

GurlsCloset Giveaway

hey..dimalam2 ini...ade satu lagi contest yg menarik..hehe...tarikh tutup nye nak dekat dah...so..here some rules for bloggers yg nak join...hehe...

1. Follow blog GurlsCloset.
2. Post satu entry yang simple bertajuk 'GurlsCloset Giveaway'.
3. Letak banner di atas di dalam entry dan juga sidebar, kemudian link kan banner ke entry GurlsCloset Giveaway ni.
4. Tag dua orang rakan blogger dan pastikan mereka tahu mereka di tag.
5. Tinggalkan url entry anda di ruangan komen entry ini.
so...untuk maklumat lanjut..boleh pergi ke link di caption bawah banner ini ya...hehe...
mereka yg 2 org yg bertuah untuk join contest ini ialah..


sekian untuk kali ini...hehe...have best of luck...hehe


tarikh tamat : 6 July 2011
sleep asus~


"GA Muslimah's Hour : Ole-ole dari oversea ^^ "

hahaha..sekali lagi join..hik2...takde keje...mane la tau nasib kan..dpt la ole2 dari korea....heheh....

"GA Muslimah's Hour : Ole-ole dari oversea ^^ "

baiklah...kalau nak join or nak tgk  terma dan syarat..leh click kat caption bawah pic atas nih..kk..dengan itu..sy meletak gmbr bawah ini sbgi gambar pilihan...tu pun selepas amik mase lame gak la untuk memilih...hehe...

Luxembourg Garden Paris, France

so..sedikit tentang gambar percutian ini : 

Di ambil semasa saya bercuti ke Paris selama 2 minggu tahun 2009...itu adalah kali pertama saya ke luar negara..dan sangat berterima kasih pada yg sudi membawa sy ke sana...org kate..Paris is the one dream place for woman..ya..mungkin betul...hee..so...garden ini adalah garden terbesar sekali dekat Paris...ketika ini..Summer dan waktu petang tak silap...we brought roti panajng tuh...aisey..tak ingt plak name die..and air kotak...hehe..mase ni pergi ber3 je...sorang yg amik gmbr nih...gojes gurl dlm pic nih kahirun adila..and satu lagi tentu la sy...so...ini adalah vacation yg sgt indah dan menarik...hehe..so..hope one day akan dtg sini lagi..hehe....

kisah benar tetapi tersembunyi tentang vacation ini:
ini adalah my 20th befday present from my ex...he bring me to meet his family at Paris...ya..my Ex..so..org kate dah tiada jodoh..apa pun..thanx for this present never forget till my last breath....hehehe..so..mungkin sedikit touching gak la nak masuk GA org ni kan...so..pada yg rase nak dtg Paris...i recommend this place...enjoy ur holiday.....

ok...pemilik GA ini dari belog ini....

http://muslimahhour.blogspot.com/

sekian...kepada siapa yg nak share sal percutian anda.....sile la join

tamat pada 5 july 2011

sleep asus~

GiveAway cik Dil : Kami nak banner flash dan doodle FREE

mcm tau je kak far ni tgh mood nak join2 contest..pg td join contest skirt..hehe..ptg ni sy join contest ini pule...itu pun di tag oleh kak far...hehe...so...as the title..sy join la contest nih....

GiveAway cik Dil : Kami nak banner flash dan doodle FREE
ok..clik caption bawah banner untuk lihat terma dan syarat untuk join..simple je rules die..hehe..so..free tu join la...mar lah..sy nak tag due org..haha..due2 adik sy...haha..so..kalau rajin..join la..haha..


hehe..hope kalau lucky leh menang la kan..hehe

sleep asus~

HOW DO I LOOK IN MY SKIRT CONTEST by Aisyah Samsudin

hye!!di pagi ahad..mari kite join contest beramai2...

How do I look in My Skirt?by kak aisya...hehe..so..mari la join this contest bersama2..kalau menang..dpt hadiah skirt taw...hand made yg die wat sendiri..sgt gojes...hehe....so....here the pic from kak aisya for this contest...


haaa...so sy mempertaruhkan gmbr yg berikut nye dlm contest ini...hehe..i love to wear skirt...becoz org kate i gojes pki skirt...haha..kidin'...hehe..
here the picta!

sile taip 30 undian ke 32000....haha...dan send...papetah ak nih..so...

selamat membuat pilihan kak aisya...so..kepada semua followers..and bloggers yg singgah..kalau nak join contest nih..boleh la ke link ni k...

Aisyah Samsudin

kat situ ade terma dan syarat..hehe..ok..oh..this contest end 6th july 2011..hurry guys..
good luck k...

selamat berhari ahad....

sleep asus~

Saturday, July 2, 2011

hatiku milikmu

haha..hey guys..rase bored mlm nih..hehe..nak menaip panjang malas....so..nak share la..song yg cam best and cik dv minat...hehe..njoy k...heheh



here the lyric...hehe

Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu
Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya
Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini
Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu
Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh Cintaku
Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu
Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

sumber : (CLICK)

sleep asus

sume olang called me kaklong maa...hahahah

mlm minggu yang rawk!!!yeaahh..haha...rock la sgt...haha..tercongok duk uma ape la yg rock..haha..ok...hello semua..how ur saturday today?hehe....cam kelabut je ak ckp nih..ouh ya..1st of all..tahniah kak esma....hehe..my senior nikah hari nih...huh....gedebak gedebuk terime berita nikah senior..dorang sume mostly 24th mase kawin..and my batch....now 23...but takde cerite yg meletop nak kawin ..even tunang ke kan...bak syade cakap...kiteorg ni batch demand....haha.....nak yg meletop2..haha..oooo...tersasar jauh dari tujuan  cerita sbenar...hehe....

erm...ok la..mlm nak bebel sal KAK LONG....hye..my name is HAZWANI and im the eldest daughter in my family..even in my nenek punye family..belah mak abah pun im the eldest..coz dorang yg sulung and sure la im cucu sulung...haha.im the eldest..so..everyone call me kak long..so..takde mende la nak cite ngan kak long ni kan...only the title...and pangkat dalam keluarge je..i am still human being..yg kalau salah harus diperbetulkan dengan begitu berperibahasa oleh yg muda..wah...haha....

ok la.kalau dalam family mmg panggil tu la kan....sampy sepupu yg kecik pn panggil kak long..and sgt terbiase membahasakan diri kaklong......bile my sis punye friends pun turut memanggil me kak long....haha....well..mungkin thats time dorang gosip2 sal sibling then..cerite bout me je..my sis bahasakan diri i kak long..so..when..meet up ngan they all...they call kak long..hehe...tak kire dekna ..ke dekja punye frens..mostly panggil kak long...haha...1st time cam rase segan..tp lelame..cam dah biase...hehe...my kazen..eyla nye fren..efa pun antare people yg panggi kaklong...hehe...kekadang cam proud gak la..haha..wat ever hazwani...hehe...

sometimes..kite gi pasar malam..or sumewhere ade pekedai2 yg tepi jalan2...dorang nak panggil pelanggan..dorang akn panggil...KAK LONG..meh la sini....beli2 nih...haha..untuk kali pertama kene panggil camtu..dlm hati sngt bercelaru...haha..mcm mane die tau ak ni kak long..haha..padahal depa sume men hentam je...haha....so...kalau ade yg panggil kaklong..mmg sy menyahut je la kan...even tak panggil sy senarnye..ok lah...
rase too much typing..hehe....

 tanx husna and piah sbb allow kak long letak gmbr korang..hahahaha...

till next entry....

*i miss him soo much ok....hee..

sleep asus~

Friday, July 1, 2011

wow..gojesnye pengantin ini!!!

hahaha....salam semua....semakin malas blogging..boleh plak pg td...selalu window blogspot yg ke3 cik dv bukak..leh lupe plak ari ni...hehe..tp takpe..hati masih ingin berblogging..tanx to my followers yg semakin meningkt..taksangke....even baru la seciput...tp ttp menghargai...hehe...cerita saya..anda baca...hehe...ok la...

statement kat title tuh...haha...was from my fren...datin syade....hahah..die kte..nnti die kawin..die nak org tgk die and ckp..WOW GOJESNYE PENGANTIN INI!!...hehe....ak  tunggu hari tu k....haha..so..mase tu she called me...terkezut juge...dah bergayut punye la lame gosip..baru tergerak nak tanye...

"byk credit ko kol ak nih?".......

die jawab..ak gune whatsapp la.....ok fine!setahu ak...xperia ak tak allow app tuk call..msej free je la boleh...huishh...seba salah gak kalo credit die kene tolak..tetibe call putus...she text me kate batry kong..ok..lege..bukan sbb credit habis...then dpt tweet dari die..kene deduct credit..haha..\

wa mintak maaf la lu..wa tak tau ape kejadahnye nih...tp papepun..we have great gosipping kan..haha..mcm tak bese...haa..ok2....

entry ini juge berkesinambungan tentang entry yg lepas..#WW....

kami 3 beradik berpakaian cotton to my relative's reception....kat shah alam...tak rapat sgt la...
haha...so takde byk la nak c erite..tp lepas stalk fb sedare nih..baru dpt tua yg die pernah la kuar paper...hehe...butik ke ape tah...hehe...so..proud la..coz she was my relative kan..hehe..just enjoy the pic..and untuk pengetahuan semua...haha..cik dv tak jumpe pengantin langsung...sbb mcm jauh je nak pegi kat pengantin....just..tgkp gmbr kat pelamin je...fresh flower semua ok..wangi la satu rumah itu...heheh...well...nak fresh flower for my wedding..cam tak dpt je..lagi pun takpelah..membazir...heheh...

these pic totally grap from mak ngah's facebook..without edition..and credit to suzairi hafizi...hehe..

 mak ngah,ila(sape tak kenal die..sile bunuh diri....hahahahah....),me,dekja,dekna,mak..dpn pelamin..tak nmpk sgt kan..tgk pic bawah...

 from right angle...

 from left angle...more close up...

pak usu yg berperasaan bannga dikelilingi wanita2 indah...haha

so..that all..gile amik mase 10 tahun nak update cerite ahad lepas...haha...

*pssttt..sy semakin suke senyuman sy..hee..

sleep asus...~