HARI ANDA BAGAIMANA?

Tuesday, January 31, 2012

Happy Birthday Munira Musa!

hey munira..eh....kakak munira...haha...
apa khabar?ak rase entry ni ko kot je akan bace kan..lagi pun..org lain tak kenal siapa ko...tgk tajuk entry aku pun org malas nak click...hik2....so...ini entry khas sempena befday ko la kan...haaa...selepas dpt hadiah dari yaya...ak bg ko entry khas la..and ade sedutan yg sgt best bawah nih...haha..tak la best sgt ..tp kire cam special jugak la kan...hehe..ak malas nak taip panjang2...semua ak dah padat kan dlm ucapan dlm video nih...hii...
enjoy!! 
abaikan muka ak..sbb ak takde la nak mke up kebende....janji ucapan yg meletop2 tuh...hahah

video

erm...rase cute tak ak dalam nih?hakhak....ok la....setakat itu sahaja la kak munira..semoga berjaya dunia akhirat..... =))

inila gaya kakak dan adik.....ni sebelum muke pelik terjadi lepas mkn 'limau' yg manis itu....

ha...gmbr ni sebijik tak mcm yg ko tgk mase awal2 masuk office pg nih?hehe

babai...sy nak tidur..dan tidur..keje renrajin....hehe...


sleep asus~

Monday, January 30, 2012

Pack Wekend : Picnic : Mbsb Idol : Hari Wilayah

hey guys...break for lunch...hehe...so..kite update belog....nnti tak terupdate...lets go to the 1st story..

Picnic : again at sungai tekal ..after 13 months..sekeluarga dtg beramai melepak kat sungai tekala..haha..org kate aktiviti wajib..cume yg musykil..rasenye tahun ke3 kot..kat sungai ni la dikeruhkan oleh kami semua...hehe....nk tgk last year punye cerite piknik..boleh usha link nih ... Picnic 2010 ...erm...rasenye sungai tu makin cetek la..hihi..tempt kiteorg terjun pun rase cam dah tak tingi sangat dah......pics!!haha..sgt byk....tapi saya pun tak sempat tgk pun lagi.. so..ni grab from mak uteh nye fb..time mkn...hehe...


haa...berapa byk org nih ...haha..mmg conquer kawasan la..hehe.....ok....byk lagi pic..rase excited nak tgk...nnti dah ade i update lagi k...hehe......so..on the same date....ade pertandingan MBSB idol....dengan excited nye nak gi tgk..lepas picnic terus shoot gi Bentley Music dekat The Curve...hahah..tanx to MFSJ..sbb sanggup teman even penat dari picnic...dengan semangat tak tahu jalan..men redah..nseb smpy..hehe....tp terkilan sbb tak dpt tgk my boss..cik Bibi nyanyi Ombak Rindu...yela..we were late about half and hour...apapun tahniah cik Bibi sbb dpt tmpt ke3 ketegori duet dengan Razif...hehe...

wani:zila:yaya

abai kan muke huduh saya kerana mmg tak sempat siap...lepas picnic terus shoot gi the curve..apa pun..tah niah bagi para pemenang..hehe...then stay sg buloh..sbb malam tu..eyla nak belaja Pizza Domino...eh..org kenal ke eyla..org kena Yuna....hehe.....tanx lala...hehe....nak dipanjang kan cerita...next day..hari Ahad.....MFSJ ajak pergi Dataran Merdeka....nk tgk member buat grafitty...hehe...MFSJ dulu aktif dengan bende2 alah ni sume....last time i gi die nye aktiviti ...tahun lepas kot..haha..tgk la link nih .... dari kenduri ke grafitty ..so....tgk kawan die yg bom balik...haha...nice name.. bombalique ...good to see u epa and eon...hehe..bom meaning..dorang lukis balik la..hehe.... mmg terbaikla cuaca hari tu..and rasenye..that was 1 st time aku dtg merdeka square dengan tujuan melawat2...haha..selalu nye...lalu lalang je...sebb tu jadi excited mcm nih.....


haha..minta maaf atas aksi ini..haha..mmg i syg lu la bro ...MFSJ akan layan selagi mampu...hehe

terserempak pulak dengan pak cik mail...jurukamera otai sahabat pak usu...hehe


ok..harap tak perasan shawl yg same sy pki hari yg berlainan..haha..kerana uplanned punye plan..mmg tak cukup baju la nak pki sume..hahah....baju pun tajaan cik eyla a.k.a yuna...hee....erm...ok..mari usha gmbr lain...

ini sgt cantik...hehe....anokayer...hehe..ni tak siap lagi nih...


dan sebahagian dari nya...hehehe

erm...very tired...balik rumah...plan baik punye dengan dekna..padahal dating dari tempat berlainan..haha..yg penting smpy rumah dengan bersama2...haha...ak baik punyer...haha..our mom tahu la..saje je nak wat cerita mcm nih...biar ada drama sket...so...mun and faiz stay smpy dinner.....

haha..ini dia kami di narakt...hehe...usah pedulikan wajah yg kepenatan....kurang rehat selama 2 hari ini..namun...segala nya best!!ehehe...tanx MFSJ..and my family and friends...


baik lah..nak habis waktu rehat...hehe...will be back with other entries....

rase minggu ni sosial habis la...bergelumang dengan keluarga...kawan2 sendiri...dan kawan2 si dia..hihi...

ouh ya...gmbr dia...amik peluang bom balik...



haha..mat rider buat grafitty.. =p


sleep asus~





Friday, January 27, 2012

minat sukan sbb lelaki??

siapa2?haha..boleh kah sy mengatakan pendapat bahawa..kebanyakan perempuan akn minat sukan sbb lelaki..mostly...haha..ckp la tak betul..tp ade sikit betul fakta kan?haha..unless mmg uol girl2 ni mmg budak sukan dari kecil..so..mmg minat pada sukan tersemai pada diri la..pd yg tetibe dah besar..than tetbe cheer sane sini YNWA la..ape la bagai....mesti ade sebab sebalik itu....haa...contoh2...hehe...

siapa nak dijadikan contoh??!saya la....haha..cik dv..hehee...erm..sy ingt ade kata2 'kawan' sy dulu...haha...'u minat sukan ni mesti sbb lelaki tu kan?' ..haha...seboleh2 aku mendenykan...menidak kan ..haha...tp sebenarnye mmg betul..haha..tak kan la tetibe ak minat bole tanpa kenal ..tanpa tahu sepak bola..tak pernah turun padang....even nak bersukan pun malas...so..tetibe nak minat sukan..mesti ade sesuatu yg influence...kn??haha....so...sukan apa kah? well..sukan itu tentula bola sepak..club2 english..tah mane2 pun..tetibe ak sibuk duk tgk..mengharap kan gol.....tapi ape agregrat la..penalty la..foul ape la..bukan tahu pun..yg penting player hensem2...haha...skrg tau term2 tu pun sbb belajar la dari yg kite tgk kan....

then ..my fren tu cam tak caya la kan....so..die ckp satu statement yg sy tak dpt sangkal atau cuba melawan...' ok..kalau u tak minat bola sbb dia....kire u minat sukan kan?haa..i nak tanye..sape player tennis skrg...yg hot la..yg top?'  hak2..mmg ak tak dpt jawab la..sbb mmg takde sebab ak nak minat tennis kan...since soalan tiada jawapan lidah kelu membeku..ak mula la tgk tennis..dah kenal la sape..nadal..federer..sharapova..tu je la...kire nnti takde org kate minat sukan smate sbb guy kan..even mmg pun...hahaha....


sumber gambar google : player yg 1st ak kenal kot...

haa...mesti nak tau lelaki mane yg menyebab kan sy terinfluence nih..haha..mungkin if budak2 sambest leh tahu kot....hak2....kalau tahu senyap je la....dun tell2 anybody la...hii...erm...so...saje je la nak cerita fakta nih...mungkin lebih pada my opinion based on experience and observing rakan2 terdekat......kadang2 ade tgk junior2 ke..kawan2 ke..senior2 ke..minat bola tetibe..tp tak tahu time kol bape sukan tu pnye match...korang boleh ckp statement atas ak ni betul kan?haha......

ok..nak makan..hehe....


sleep asus~

Tuesday, January 24, 2012

kesian mereka

ahaha...org dah bertukar tempat kediaman..baru la nak dtg melawat...hahah...

kasihan tak tgk muke deme nih...haha...tahu tak kat mane nih?hehe...mebi uol cam kot pagar nih...hehe....ini adalah.....

sapa2 yg rase belum pernah dtg tuh..sila la dtg..cume tak de dah la pengawal muke takde perasaan tuh...skrg dah pindah ke istana baru kan...hehe....ni pun singgah jap..cadangan mak...ulang alik lalu..tp tak singgah...so..singgah la...







heee..ok bai..selamat memerintah negara raja ku...hehe..

sleep asus~

Monday, January 23, 2012

meet my girlfriends yah!

oyeay!!haha...cuti yg tiada planning..tetibe ade org ajak keluar..mmg syiok..haha..lagi2 member skola lame..pergh...wa kate lu..mmg lame tak lepaking ngan dorang..haha..selalu tgk dorang keluar bersama2....herm..byk constraint yg ade kat depan dri nak lepak2 nih..terutama kewangan...haha..dan kedua..betul kate syade..haha..bf jauh sket tu yg leh keluar..sbb bile bf dekat nak ngan dio je...haha..ok..kiding..so..ad peluang..ajakan una moluska tidak diabaikan..lebih2 lagi dengan tujuan besar untuk salah seorang dari kami....haa??ahah...guess what???tak leh teke?takpe...kite tunggu je harinya nnti...ahaha..ok...

im from kajang and they all form banting...meet together at pkns shah alam..ahah..1st thing!!tanx doctor to be...iSma...hehe..belanja kFc..hii..cotcet..cotcet...hehe...ok..terus aktiviti tujuan utama...shopping for her!!hahaha..kami dikira kan sbgi orang2 yg dilantik khas scara perasannya oleh diri sendiri untuk jadi advisor dalam semua bahagian...haha..untuk siapa?salah seorg dari kami la...siapa?tentu not me...haha..untuk apa?haha..just wait for the day...ok...let  see the pic je la ea...

mungkin ni pic ak ngan syade paling gedik...haha....ko dah 24 syade!haha..cube jadi cam isma..sue...una..matang2..hakhak

and yg ni?sekali lagi..please be matured uol berdua....ahaha

enough wif gambar me and syade...haha....and this the most pic i like most for yesterday... =)

sorry isma and sue...isma rasenye ade mission lain..and sue dalam fitting room...haha...

pk...cukup di Pkns..kami beralih ke PAS pula..plaZa Alam Sentral...hii...untuk cari bahan lain pula...eh..lupe nek cerita..syade dpt baju baru yg meletop di Pkns kan..tgk2..ade lagi meletop kat P.As....hehe...lalal..ok2..

they are my girlfrens....i know..we are rarely meet..but korang sume ttp ak stalk fb satu persatu kalau ade mase la..haha..kalau tak...mmg dlm ingatan je ..hii..so..dun worry...
syade.una.isma.sue

big apple treat form una plak...hehehe...tq kak una...hehe..

 yeah!!sumber gmbr credit to syade...ape  tah name app dlm ip tuh,,,hehe...sue look lime mcm heliza kan?hehe...

hahaha....boleh la nmpk ko sikit je syade...hehe....

ok!!dah hmpir tgh mlm...mari lihat last pose from us!hee...

hahaha....sue..jgn kerut kan muke pada hari itu k...hehe...ok..kegilaan di depan SaCC mall telah berakhir juge..
till we meet again guys...hehe...


sleep Asus~

Sunday, January 22, 2012

dulu imagine..sekarang dah bersepah...

hey semua..selamat malam minggu...bf,MFSJ..bakal ride to penang tomorrow...have a safe journey sayang...

erm...im a bookworm..once before..haha....buku sri penyiasat..Siri Salma..Siri Hadi..siri 5 sekawan..semua aku habis bca..ihsan dari ibu..my penjaga waktu zaman skul rendah..mule naik menengah....dah sume buku dak2 kecik ak habis bace..ibu suruh try baca novel...then..start from that day....day after day..one novel leh abis in couple of hours...hee...well..kepada peminat novel ..of coz tahu jalan cerita..plot nye lebih kurang..bagaimana cara penceritaan kan..hii...bila dah byk2 tuh..mule la mcm imagine..mcm mane kalau cerita2 ini dibuat file..siap dlm otak fikir nak match kan watak dalam novel ngan pelakon2 hot zaman tu la...erm...carik la heroin..watak pembantu..tp mase tu cam pikir2 mcm tu je.....

sekarang ni....tak perlu berangan la....bersepah cerita dari novel di jadikan drama filem..paling hot skrg ..Ombak Rindu...mmg cerita sgt best...karya Fauziah Ashari..but...start cerite tu tayang...smpy masuk astro forst..ak tak tgk2 lagi..i dun know y....yela..dulu poyo nak cerita dijadikan life..tp skrg...rase cam tak syok...bukan 1 cerita tu je...skrg ni trend pengarah memfilemkan or mendramakan....gemersik kalbu...dingin lavender..and..so on...tajuk je tukar2 sikit ke kan...



kesimpulan dari nota2 atas nih...mempersalah kan kisah berangan ak dulu..sbb...now baru rase cam...if tu cerita novel...better be a novel forever...haha..just my opinion...but..kalau dah pelakon bawak cerita tu kasi gempaq..takpelah kan...hehe....

ok lah...till then..

sleep asus~
selamat raya cina


Wednesday, January 18, 2012

wordless Wednesday #23 haha..nak kecow dpt duit 20 posen baru




mcm token?
kecoh ak tunjuk satu deparment...haha...

sleep asus~

Tuesday, January 17, 2012

herdikan membina???

when we as customer....kita akan fikir statement..dan selalu la akan apply...Customer is always right...ape jadi kalau kita di pihak yg sebaliknya???haha..kita akn ckp statement ni sangat pembohong...and patut ditukar...haha..



muhasabah....sebenarnya..di pihak mana2 pun..sila fikir secara rasional...kalau betul kite as customer...bukan sebenarnye kita akan selalu betul benar belaka....contoh..kalau kat kedai mkn..tetibe ade ulat la..lipas la..tikus la..mase tu mmg kite leh tegakkan statement nih...

tp kalau la benar sgt nampk kita ni as customer..salah..tah pape..jgn jatuh kan darjat diri la nak blame org lain...haih....tgk balik la diri kita ni kan...bukan semua kite betul je..and bukan semua la org lain pun asik betul jugak....situasi mana yg kita selalu hadapi?mestilah kita sebagai customer kan...client...pelanggan..aahh..same la sume tuh....nak betul je..pastu kite herdik la org yg jual..yg buat service tu..padahal..kita apa pun tak tahu....yg tahu..nak marah..nak gaduh...ceh....ak harap ak bukan customer sebegitu....

melihat persekitaran pekerjaan sy skrg nih...mmg akan hadapi situasi ini...and ..the truth is...i never got a complained...till today!!hebat?tak..biasa je..when we focus dlm kerja...Insya Allah...keje kite akn smooth..ni... haii..ca ya nun alif mmg dasar org dia la....ak deal ngan beribu cust sama kaum ngan dia...baik punye ak handle...dorang suke service ak..tetibe ko nak herdik ak apehal....huh!!and sepanjang herdikan...statement ni la ak terpaksa fikir dan semat tanam dalam diri....ak nak ckp ko ni senarnye bodoh sombong leh tak??helo!!kire baik ak handle case ko nih..kalau tak fikir nak tolong member...mmg...ak awal2 dah reject application ko nih..tak yah nak sesak kan hotak den...

ok2..rilek..perenggan atas ni mmg agak kasar kan..haha..standard ar..luah persaan dlm bentuk penulisan plak...hehe...muhasabah time tu jugak..ak rase semua ak ckp..standard bahasa sama ak ckp dengna org lain..tak yah la nak berang tak tentu pasal...im degree holder in banking...islamic banking k...ak belajar dari segi syarak..bukan setakat interest semata ak tahu...huh..tp takpe..mungkin belajar lain dengan real life....semua apa yg kata2 mase belajar mula smpy la nih....dah rase betul2 dah nih....

apapun...sila la berbalik la pada polisi kite ea?

erm...

kesimpulan....kita ni sebagai manusia..adil la pada diri kita dan org lain..bukan dlm aspek pembahagian harta ja..tp dalam segi subjektif tu sgt meluas ..erm...kene herdik..terus gi kat senior...pastu bos terus..alhamdulillah..dorang memang supportive..dorang lebih experience....i'll try follow the tips...erm...then..ape lagi....msej MFSJ...and dan2 je dah duk depan office..nak lunch same...heart u syg...hehe....

 muke cam pelik....?

plus share with my mom sal bende ni mase balik...sepanjang jalan duk bebel...hakhak...standard kan mak??haha...so..lepas la sikit beban herdikan tuh....sy ni nmpk je cam kasar2 sket...suke gelak2...tp hati sgt lembut...kene la gertak sket...mmg bergetar la hati...kolam kat mata bila2 je leh rembes..haha....tak percaya kan...
takpe..positif...optimis..dun sarcastic...haha..semua ayat dapat dlm drama td..tak tahu la berkaitan ke tak...

baikla..tempuh hari anda dengan positive..fokus pada keje..jgn berangan....kerja dengan niat nak cari rezeki halal...buang la tabiat yg buruk..hasad dengki mendengki ni...ok??good...


selamat malam semua....

sleep asus~

Sunday, January 15, 2012

dia la buat aku happy

bila hari demi hari berlalu....lepas jumpa...ok!..then selang beberapa hari..mood ak hilang entah kemana....
selalu fikir...pms je kot?err....tak kan la...erm..lantak la..mungkin terlampau busan smpy tade mood...

tp...sudah acapkali begitu..saban kali..once jumpa...mood ak ok..and ok..ok..ok...smpy dah few days tak jumpe..mood akn ko ko ko..if sampai berminggu?imagine...haha...

so..mungkin hipotesis ak betul la...bila lama tak jumpe..nnti mood ak akan terpeleot..so..ubatnye...bawak la jumpe en. MFSJ.... baru ok...hahah....

gile!da mmg ubat cinta ak ni kan?haha....


jiwang?separuh jiwang?haha...well....ramai member ke phase seterusnya..kita?? hee...rilek and cool dulu..kalau nak suh kiteorg awl ...sponsor la yeee...hee...

 1st pic made my heart melting....melting...and melting....


bile awk nak kurus camni lagi yg?hehehe....=p..sy nak tgk gak...gumuk

sleep asus~



Saturday, January 14, 2012

mitos atau teori

tentang jalan sesak...akan sesak pada Hari JUMAAT...

hye semua..selamat hari sabtu...rajin pule sy mengepost entry di pagi sabtu...huhu...ptt nye i berada di tempat lain..tp kerana tidak mendapat keizinian..tercongok la ak tanap life duk uma nih...huhu..takpe2..kite jalan kan otak kita tentang teori hari jumaat....dah lame nak diskus bende ni...tp tak menyempat..bak kata cik Ruzana..post la dlm blog..so..encourage me to write about this la...tapi..ni takde la fakta dari mane2...cume telahan dari otak dan minda pemilik wilayah imaginasi ini

asal hari jumaat je..jalan akan jammed..kn?

entry ni terhenti setengah.. save draft...hee...ak sambung di malam hari..haha..hye smue..berjumpe kembali ...
asal jumaat je mesti jalan sesak?kenape ek?padahal hari lain pun org yg gi and balik kerja org yg sama...but kenapa keadaan jalan raya luar biasa sesak dari hari2 biasa?hee..lagi2 time hujan..kalau hujan..kite buat hipotesis yg mungkin org ramai slow kan kereta kerana berhati2...hee....



tetibe ketandusan idea untuk manip...tapela..so far..masing2 ade teori kot kenapa hari jumaat jalan sesak...
but federal highway..everyday sesak...haha..

sleep asus..nite~

Friday, January 13, 2012

kaki selangkah di neraka

selagi rase diri tiada tanggungjawab untuk menjadi seorang ketua...dun ever think to be a leader...if u failed...meaning u fail to conduct ur ownself...

yup..diri kita adalah ketua bagi diri kita...
kalau kita gagal nak mengetuai perbuatan kita dalam kehidupan seharian..jgn fikir la yg kita boleh lead org lain...



in situation...once kita dah jadi ketua...but sambil lewa..lepas tangan....boleh nmpk la yg u fail nak atur hidup u...kalau dah ketua...buat cara seorang elader..jgn nk ikut ckp org lain smpy a simple thing pun payah nak decide...ceh..mcm meluah perasaan ke nih?tidak la kan..ini cakap berdasarkan fakta.....bila kita dilantik menjadi ketua..sama ada ketua keluarga..atau pun dekat office..atau pun dalam any team....kite telah pastinya memiliki tanggungjawab besar...segala keputusan kene fikir 2x..and jgn nak harap kan anak buah saja...ok la...in office..becoz u r the ketua...u nak senang je...but..everyone have mistake..since u dah jadi ketua..of coz sbb u byk experience...lebih pandai menilai sesuatu..so..jgn nak depends pada ur staff bawahan je...tak fair kot...

ok!tu dalan work environment....kalau dalam keluarge..terutama for man....dorang mmg ditanggungjawabkan...even dlm Al-Quran pun telah menybut..lelaki adalah ketua keluarga...so? nak mendapat rasa hormat dikalangan ahli keluarga..terutama anak2..please do ur responsibilities...apa nya? tak perlu la nak senarai kan.....fikir sendiri....

mcama tazkirah pula kan...ok la..since today pun friday...kire sesuai la kan....so..kepada ketua semua2...muhasabah diri..kita lepas tangan...di akhirat ..Allah akan tanya..ingat...once we be a leader...satu kaki kita sedang melangkah ke neraka....


surah Al-Baqarah : Ayat 286

kalau kita rasa kita ni tak berdaya nak menjadi ketua...terasa berat tgungjawab nya..ingt la..Allah memilih kita bukan kerana hendak menyeksa kita..tapi Dia tahu..kita mampu melakukan nya..dan kite tidak seharusnya mengabai kan amanah Allah ini kepada kita....

berdasar kan ayat al-Quran diatas yg bermaksud...

"Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya...."


always refer this ayah...ok?

selamat bekerja..good luck pada adik2 yg exam.....dan selamat berhujung minggu...

dan ingat...diri kita adalah ketua pada diri kita sendiri...


sleep asus~


Sunday, January 8, 2012

skrg ni before nak kahwin tak perlu fikir da nk pandai masak...kn?

hey..hehe...saje nakwat artikel suke hati aku malam nih...hehe...cik dv lame tak muncul..sering membahasakan diri aku ...lebih dekat kan dengan diri pembaca sekalian...hii...

umur dah 24...hee...zaman perkahwinan ker?some said..you're still young..some said..u shud dah kawin wanie....

phewww~

erm...apa yg perlu difikirkan untuk kawin nih?acapkali dulu memikir kan ttg tggungjawab sebagai seorang isteri atau suami selepas kahwin...dah tahu masak ker?tu yg penting la..nak masak tuk laki kan.....ni cite more side to women la ea..sbb lelaki sy tak reti sgt nak cerita...tak pun...pandai dah ke urus rumah tangge..nak kemas rumah ker...nak basuh baju sume..tu la tugas biase anak dara before kawin kan..sbb nak latih diri tuk after married...tapi SEKARANG....tak yah kisah sgt la pasal tu sume..yg penting ...how your wedding reception will be?
mmg trend la....nak wat grand wedding..rase cam diri tu artis..rase nak jemput satu malaysia..then kene prepare yg gempaq2 je....sebab nnti org akan berkata2..kan2?

erm..mmg sume bakal pengantin kompem sure akn terpengaruh dengan adat2 budaya sume nih...erm..termasuk aku la..eh..bakal pengantin ke??hak2....kire bakal jugak la kan...lagi setahun ke..sebulan ke...10 tahun lagi ker..still bakal pengantin kan?erm...

merujuk ttg perkara ini..byk artikel yg dapat dibaca..terutama yg dipost dari betul2 bakal pengantin yg akn meneruskan phase seterusnya nih dlm mase terdekat ni...hee....actually..for me..boleh je nak buat simple je...sgt simple..tp??family...demand dorang sure nak very vogue punye..for me..just enough tuk majlis yg simple but meriah..ni nak yg mahal2 meletop2..lepas nikah..bergadaian hutang sakit kepala nak cover yg terlebih2 kan....tp bile nak buat simple ...perasaan hasutan iblis tu sayup2 je kat telinga..sbb 1st and last kan tuk dlm hidup..so kenela grand gile...haha...nak semua the best..tiptop...how thats??huu

abaikan hasutan itu..hehe..so...suke ati kome la nak macam mane..yg penting..tak perlu lah nak membazir...Nabi Muhammad hidup bahagia je takde video kawin sume kan?haha...erm...bg pertanyaan atau statement..masih muda untuk kawin...erm...i no comment..sbb for me..bile sampai masenye..tak perlu la tunggu nak tua sgt...tuk kawin..kalau tua da..baru nak kawin...tp still tak de rasa tanggung jawab..sama jorr..hee...

mari kite share sket ape yg dikatakan satu sumber blog ini...

3. Macam mana mahu cari modal untuk majlis perkahwinan?
Sebelum itu, saya mahu tanya. Apa perkara asas dalam kahwin? Ya, akad nikah dan walimatul urus. Merisik dan bertunang tu bukan wajib pun. Jadi, potong kos seperti bagi hantaran waktu merisik dan bertunang, sudah jimat wang. Waktu akad nikah pun, jemputlah keluarga terdekat dengan kawan-kawan saja yang dapat datang. Berdosa bila tidak menghadiri jemputan walimatul urus. Jadi, jimat sikit kos kenduri. Dan tidak perlu sanding-sanding semua tu kerana hukumnya haram jika bersanding depan bukan mahram. Buang wang saja sewa pelamin, sewa baju pengantin, sewa jurukamera dengan mak andam semua tu kerana ia termasuk dalam hal-hal yang sia-sia. Mas kahwin pun tidak perlu tinggi-tinggi kerana sebaik-baik magar adalah yang paling rendah. Mudah saja majlis perkahwinan dalam Islam. Tidak sampai puluh ribu pun.

hee..maklumat lain..sile baca post itu disini...

so..macam mane?depends la.....bukan nak pengaruh ke ape..kite ukur baju dibadan sendiri...hee...
rasanye...takde la nak membebel panjang lagi..kepada org2 yg nak kawin..kumpul la duit seadanya..dan kepada kaum keluarga..make sure plan wedding sedara mara korang tu..ikut budget pengantin..dan paling penting..ikut ape yg pengantin tu suke...tak yah nak buat ikut taste sendiri...haha...

and for my wedding?hii...just wait and see la..hii

cantik...nice...tp rasennye..sy mahu yg lagi simple..kurung modern ker...leh ?hehe...

sleep asus~

date pertama 2012

haha.....
petang2 ahad ni ..malas nak taip panjang..nak gi tdur jap..tp nak post la sesuatu....senang keje aku..masuk pic je..org dah leh urai maksud tersirat...hehe....

al kisah terjadi semalam...

7 Jan 2012
JJ aeon cheras selatan (1st time sampai..padahal stgh jam je dr uma ak)
movie Mission Impossible ghost protocol..
done one of our wishlist...kfc zinger
relax di kerusi...
dpat selipar salam rumah plus kepit rambut
dah...ak wat senarai je...maleh nak cerite panjang2...



blend je sume gmbr..abaikan muke yg tah pape mimik dari ak...hehe..

hee...masih lom separuh tertunai...hehe..next time...


ok la...gtg...
salah satu gmbr yg paling hodoh mimik ak pernah buat setakat hari ini...di tahun ini...hii...


teeetttt...hehe
sleep asus

Wednesday, January 4, 2012

wordless Wednesday #22 Buatkan ku terus pandang ke depan syg


















sleep asus~

Monday, January 2, 2012

well..im 24

hey..assalamualaikum 2012!my ever 1st entry this year..well..title itu menunjukkan angka bagi umur ku...secara tak rasmi nye lagi..im turning to 24 diz year..oh mai!!rase cam dah tue sgt..kang kelip2...dah 34...sangat2 la oh mai!...haha...secara rasmi lagi next 3 month k..just inform awal2....hee...

ok...secara ringkas..ambang tahun baru tiada yg istimewa..duduk dirumah mendengar letupan bunga api..alhamdulillah..berdasarkan perkhabaran dari fb twitter bgi...bukan sahaja count down menanti detik sambil berkonsert huahua...tp ade juge yg berintikan rohani....ouh...lets share my activities di 2 hari awal tahun ini...hee..

me,myself an I....in 24 years old on 1st Jan 2012...
yup!secara belum rasmi 24...yg rasmi lambat lagi k..hee..
above pic credit to mak ..amik mase gi kenduri kawin kawan mak....her friend..same age with my mom..and dah 2 org anak die kawin...tp aku??haha..no comment...lalalala....
ok..takde perubahan sgt la kan..same tinggi..muke cam gemuk sket(sket la kan?)..tp nenek ak kate kurus..sbb merana ngan bf?ouh my!...dia baru dtg semata2 nak bersarapan ngan gue ahad lepas..im happy with him.... =)

ouh..itu cerita hari pertama tahun baru...erm....kalau gue kate..gue gi cameron highland on 2nd day and balik hari?sure percaya kan..ape lak tak caya..bukan new zealand yg sgt jauh tu...so..tak yah kecoh sgt la...haha....jap ea..usha jap pic...gi ngan my sis and her bf..mun..and my grandma...berempat jerr...hee..


 panas kedaung kot kat 'cameron higland' ni...haha...ni kat tmpt jual bunga2...nenek la yg nak beli...hee

 tetibe ade nmpk pencawang electric kan?haha

date la kengkonon nih...

haaa....tgh hari time tu..tak smpy sejam..kiteorg balik lah...hehehe....ok!!percaya tak?sgt tah pape trick ak buat content entry kali nih...dekat sg Buloh jerr senarnye nih..hehe..kan sg buloh kaya ngan jualan tumbuhan2 nih..hehe...

ok lah..kalau aku kate ak pergi eiffel tower..of coz la sgt nonsence kan..hakhak....ok..let see the pic..hehe..


kan eiffel tower kan tuh..haha..dulu mase kekecik..ingt bende alah bercawang2 ni la tower yg glamers tu..haha..tp lebih kurang kn rupenye..hehe...orite!lihat tubuh yg kurus itu...im wondering...how me to gain more weight?haha...janji happy je la..cume..kene kurang kan kolestrol....dekna suruh...uhu...
ouh..berbalik eiffel tower..dun ever2 tak percaya i've been there once....usha link ni if tak caya...serius fakta ok.. hee...more gossip..just pm me kat fb..hahaha..

ok2..takyah nak berlebih2 sgt..masih sgt tahun baru nih..semai kan azam tu supaya tumbuh cantik menjadi phon rendang berbuah...aha!

erm..baik lah...esok sudah mule bekerja semula..deactivated kan mode holiday anda..pada adik2 yg nak bersekolah..ade mase sehari je..luse start balik..belajar bersungguh2 k..akak terasa je nak pki uniform tu balik..uhu..ok...umoq dah tue..buat care tue..haha..

selamat menjalani hidup lebih baik...

da..

sleep asus~