HARI ANDA BAGAIMANA?

Friday, June 3, 2011

the best friend fall in love with each other.......err

sangat suke nak berkisah pasal nih..hampir seminggu nih..cik dv mengumpul tentang kisah ini...ouh ya..sebelum itu..
 
hello semua!!...maaf kn cik dv byk tak update...rase nak menaip itu semakin..pehh...tp mungkin skrg mood tu dah ade..since..bf kate tak nk tdo..tp dah tdo..wek!!haha...lalala...ok..lets continue....

 faham kan maksud tersirat?

pernah cik dv menaip satu entry nih..berkisar pasal ni juge la...huh....baru bace balik td...(not bad ya my penulisan..even have bad spelling error..haha..)ok2....so..kalau nak tgk cerite tuh..click sini....(tq..=p)

kalau dulu pasal kawan baik tak kan selamanya kawan baik kn?...dan kali ini...kawan baik jatuh cinta...mungkin kah??byk2...kalau ikut cerite filem drama pun byk tunjuk....tp kalau based on the story kat tv2 nih...asal kawan baik lain jantina...yg pm tu messti ala2 pengkid ke tomboy...then laki tu sure la laki sejati..then ramai awek....haha...ala..senang cerite..tgk cerite Kuliah Cinta...tak pun Laila Isabella....tp cik dv lagi suke kaitkan ngan cite Kuliah Cinta...hee...


 cerite ni sekitar 7-8 tahun lepas....

eh..of coz ni cerite kawan baik lain jantina...sbb kalau sama jantina tp jatuh cinta..payah la kan...tu tak mau cik dv ulas...korang sendiri dah tau halal haramnye...hehe....ape yg sy cerite ni...sometimes based on my experince jadi kaunselor tak bertauliah for my friends...kat skul men..kolej..univ...among my fren..family..and sekeliling cik dv la...so..just take it as tauladan or sebuah kisah yg santai2 je la....

bile kite mahu menjadi bf...seharusnye kite hanya bertindak sbg bf..ya..mungkin byk kite share.everything rasenyekan..tp  when we talk about the feeling...its difficult....kalau kite dah rase feel cinta each other...bf ....title tu akan hilang serta merta ya...well..ade gak la kata2 yg mengatakan ..kadang2 pasangan kita itu la kawan terbaik kite...tp depends la..semua tu bergantung pada masing2.....

tatkala kita sebagai seorang kawan..mengambil berat pada seorang kawan baik kite....kemungkinan ambil berat itu disalah ertikan...sehingga kite dia mengatakan kita mengambil berat tentang die kerana kite suke pada die...yela..kalau ambil berat mcm nih sekali...dah bukan kawan lg namenye....kn?ok..walhal...niat kite sememangnye...hanya la sebagai seorang kawan.....

then kite pun rase mcm tu juga...org tu tahu semua pasal kite....everything..hobby..our interest...ape yg kite suke..tak suke..fevret food...sal family..semua la....kite rase yg die ade hati pada kite...?same mcm td cik dv maksudkan...tak kan la every detail about my life die tau kan..mesti sbb die suke ak?...kalau kawan..tak yah la amik berat sgt sal nih...

haha...itu lah....jika niat disalah ertikan..dan kita pula salah tafsir setiap perbuatan....ok2..kalau bende ni..each other tahu...takpe..mcm mane plak..yg kite tak tau ape yg die pk pada kite..dan die tak tau ape kite pk pasal die...wahh...sgt complicated ayat ko wanie...(diri sendiri pun amik mase nak faham...)haha..

ok let make it simple as present tense...hee..
ape yg cik dv maksudkan....antara A dan B....sebenarnye dorang takde pape perasaan pun pada masing2....tp yg dorang pikir...dorang rase kawan dorang ni ade perasaan pada dorang...i mean...A rase..B ade perasaan pada die..dan B pun same..pikir yg A nih ade perasaan pada die....

yg menjadi masalahnye...dorang tak pernah pun bincang sal perasaan ni..semata2 ingin menjaga term sepasang teman baik...of coz la..kalau bincang mesti dah rase len mcm kan...

ape kate cik dv bagi contoh sal ape bende yg dorang ni amik kisah sgt...

: kalau nak kuar ngna sesape...mesti bg tahu...(yela..risau la as kawan..kite kenal kwn kite camne..)
: kalau yg pm kuar ngan lelaki lain...kene mara...bukan cemburu..tp ambil berat....yg  laki pun same...yg pm tak nak die terlalu mudah jatuh cinta atau main kan perasaan pm2 lain...

rasenye tu la contoh yg boleh kite anggap niat ambil berat bertuar pada nada cemburu..kn?

erm....sbg seorang kawan,kakak,adik,saudara, dan seorang manusia..cik dv hanya mendengar dan memberi sikit sebanyak nasihat dari pengalaman dan pengetahuan..honestly..cik dv tak pernah plak rase nak jatuh cinta ada teman baik sendiri....hee....(takde bf pun kot..huhuh..)

senang nak bg tips la...kite nih..kalau betol risau kan kawan ke...jgn bertindak terlalu lebih..sampai org salah anggap pada kita..kadang2..cik dv rase kelakar pun ade..tp...biar lah..let the fate do it work....Allah dah tetap kan jodoh kite..kan....?



wah..malam2 menginjak pg nih...jenuh plak nak pikir topik nih kan..takpelah...hee..till then guys..have a  good rejab...

sleep asus~

2 comments:

Cik NurulZaty said...

:)

ada baik jugak bcinta ngn kawn sndiri kn..



mcm lagu lucky

lucky im in love with my best friends.. hehe

nurhazDV said...

yup...tp tu la...erm..tp masing2 tak ngaku...takleh wat pe la...