HARI ANDA BAGAIMANA?

Sunday, August 21, 2011

biar la blog kite sentiasa memberi perkara yang baik..kan??

salam...hey2...baru nak bg salam..assalammualaikum...mentang..tajuk entry nak ala2 tazkirah...haha...ouh ya now playing kat era....mungkin kah..haha..tingat plak dayah..cik dv nye kawan..haha..sangkut paut tol lagu ni ngan die..hahah....

ok la...di hari 10 terakhir bulan mulia nih..semoga memberi berbuah2 kerahmatan pada kita yaw..haha..ok..nak share samting nih...mase..dlm minggu 1st or 2nd la time tu..sahur time..haha..biase..me and ma sibling..my mom sume sahur kan..then...kuar story dari my sis ..cik suriz..haha...well2...tak gayut tiap malam...tak sah!haha..kalau dlm purchase agreement..takde signature tak valid..haaha...so...gayut bukan sebarang gayut...gayut bukan di dahan yg rapuh...haha...berjela tazkirah dia dpt dari partner die...haha..so..that morning...die habaq pada kami semua.....

pic from google..tq

doa ni di makbul kan dalam 3 cara..... (cerite ni timbul bile ex die {cik suriz } gi umrah dan die cot cet ngan bf die sal tuh...haha... kalau ex die doa dpt kawin ngan die cane??...)haha..ok..abaikan statement tuh..kite tgk contents tazkirah ini...

yang pertama....

Allah akan makbul kan doa die secara terus...dan2 tu je dpt..tak pun seminit 2 selepas tuh ke..haa..tgk la cane..tp tu care yg pertama Allah mengabul kan doa hambaNya....

yang kedua

Allah makbul kan doa die..tp dalam tempoh mase yg agak lame...temph mase yg lama dari jangkaan kite..mungkin setahun...2 tahun..5 tahun...takpun bertahun2...haha..tp insyaAllah...Allah tak kan mengabaikan hambaNya....DIA yg sgt MAHA pemurah dan penyayang...so...kita perlu..BERSABAR.... apa pun..lamabt atau tidak...berdoa itu suatu yg memberi kita pahala kan?

dan yang terakhir...

Allah tak kan mengabul kan doa..apa yg dimintanya...tetapi menggantikannya dengan yg lebih baik..kerana hanya Allah yg tahu ape yg terbaik untuk kite...janji kite berusaha...Allah akan memberi yg terbaik..mungkin apa yg kita minta itu bukan la yg terbaik untuk kite...maka Allah akan replace ape yg kite nak dengan much better nye choice....so..kita jgn mengelak dan menafikan..kerana semua itu ada hikmah di sebaliknya....

kalau zaman skrg ni..baya2 cik dv..nak makbul kan doa..tentu mengenai kerja dan jodoh...so..apa yg ada skrg nih..belum tentu masa depan kite akan memilikinya lagi....jadinya..kite harus terus berdoa dan berdoa untuk yg terbaik

Click Me~

so...selamat membuat kueh ya...ingt...yg wajib jgn ditinggal kan...maklum la...semakin leka la nak raya2 nih...hehe...
and tanx pada mereka yg menyampaikan tazkirah ini......

sleep asus~

2 comments:

cik siti said...

kih3.. ustajah pilihan.. ;p

Anonymous said...

sangat menarik, terima kasih