HARI ANDA BAGAIMANA?

Sunday, September 11, 2011

ini lah amalan.....insya Allah..tq ustaz..

salam2..kabare...hehe....hari2 biasa yg penuh dengan warna dan rona kehidupan...hehe...hari ni rase nak berkongsi la sikit kan...hehe..cara2 atau tips...haa...cenggini la...ade beberapa hari lepas cik dv kongsi sal amalan kesihatan camne nak jadi sihat..yg lenguh tu bg ok la kan...ha..ade bace tak?if nak usha2 entry tu ..klik sini...

ha..da bace?dpt satu care nak hilang kan rase penat kn?oklah...ni ade satu la yg nak same...



mase kat sambest dulu..hehe..skola men cik dv la...skola asrama..5 tahun kat sane....biase..sekolah agama...ada kuliah subuh...kuliah mghrib...segala male majlis ilmu la...sentiasa diadakan...wah gitu...haha...mmg kene attend la..tp dulu..konon2 golongan yg malas gile nak dgr tazkirah..tp skrg...rase rindu and rugi gile tak pay attention betul mase kuliah2 sume tuh..hehe....baru nak nyesal la kan...tp betul babe..serius rindu suasana sambest..ok dah..enough for the memory...sambung ape tajuk utama...

ha...ade la satu time tu..seingat cik dv..time tu tetibe jadi baik...duk depan kot mase kuliah subuh...hehe...dekat dewan time tu..bukan kat musolla mcm selalu..kali ni kumpul laki perempuan..ustaz time tu bagi kuliah....ustaz kamarruzaman...maaf ustaz kalau salah eja name....tp ustaz ni mmg best bg kuliah ke tazkirah ke kan..haha..ramai la suke dengar....then nak di jadikan cerite..ustaz tu sampaikan isi2 kuliah subuh...dijadikan pulak cik dv contoh..mase tu..dekat2 ngan die ade sorang dak laki..dak kelas cik dv kot...form 5 la time tuh.....ustaz tu tanye and tunjuk kat cik dv then tanye dak tu sape name ak..nak jadi contoh la kan..bergema la name ak di subuh hari...

dan alhamdulillah....kerana name cik dv dijadikan contoh..smpy skrg cik dv amal kan dan ingt ape yg diajar...ape yg die ajar?

kalau nak bagi orang sentiasa suka pada kita...bila pandang muka kita je..org tu mudah la suke..rase muke kite ni manis je dipandangan sesiapa...dalam erti kate senang....kita mudah nak berkawan sbb org tu tgk kite..happy je...ha...beliau ajar kan satu ayat nih....

dalam arab nye mungkin payah uols nak bace and hafal kan uols...so..cik dv translatekan k...

Ya Allah...jadikan nur di wajah ku..seperti Nabi Yusuf....selamanya..kerana mu Ya Allah...


simple and pendek kan?so...bile nak amal kan?mase ambil wudu' tuh...sgt elok la..bila sapu bedak kat muka ke kan...same gak la ..leh bace doa ni kan..kire doa la nih..dimana2 saja boleh..janji niat kita kan....dan sejak itu..alhamdulillah ..cik dv amalkan....sehingga itu...mudah bg cik dv berkawan dengan mudah..Allah telah tunjuk kelebihan berdoa pada Nya...mungkin ini salah satu sbb nye slain org kate cik dv ni over peramah org nye..kah2..ye ker??tak sgt la kan??hehe....ok lah...


isi utama senarnye tak la byk mana..cume rentetan peristiwa tu yg buat panjang entry nih kan?hehe..takpelah..semoga uols sume amalkan ea.....

sekian sahaja untuk kali ini...
till the next entry..hehe...mkn kuih raya lagi??mkn smpy habis k...kih2...



sleep asus~

2 comments:

BazzRianne said...

alamak saya jarang lupe nama cikgu,tp siyes x ingt ustaz ni,jemputan ea?

hidayahjamal said...

thx for sharing ..