HARI ANDA BAGAIMANA?

Tuesday, March 15, 2011

Terima kasih..kami akhirnya bertunang….



 Hehe…terperanjat bace….dah tunang ker?hehe…mungkin ini la yang diucapkan oleh pasangan yg baru sahaja selamat bertunang ahad lepas..haha..harap maklum ea..bukan cik dv yg ucapkan..hehe..ini lah entry yg dijanjikan tentang hujung minggu lepas yg best ….12-14 Mac 2011….hehe…sekali lagi cik dv melangkah ke batu pahat dengan rase agak gelabah tp kurang nervous(coz bukan 1st time kan…)…hee…kali ini untuk merai kan pertunangan bakal abang ipar yo!haha…lala…

Nak tau tak?tak nak tau takpe..saje je nak bagi tau..…ni la kali pertama cik dv naik bus ekspress untuk berjalan jauh..untuk naik bus2 bandar..mmg dah bese..hari2 naik..tp ni la kali pertama naik bus ekspress…haha..kesian ea?mmg kesian..nak buat camne..seumur hidup cik dv..hanya merantau dalam negeri je..dari tadika sampai la univ..semua dalam selangor…so..tak kan nak naik bus ekpress  balik kampung kan…haha…so..untuk setiap kali yg pertama..cik dv naik besama si dia…teman lelaki ku..hehe..dengan seorang lagi teman yg bertugas sebagai photographer tuk Majlis tuh…hafizul mahput….

Sejauh perjalanan dah lalui…bakal abg ipar..atau lebih sesuai bakal tunangan orang…yg cik dv lagi mesra memanggil dia along..mengambil kami bertiga di terminal bus batu pahat….
Dah sampai….rase tak janggal sgt..feel like home..cume tu la..kelainan sikit kali ini..saudara mara dia semua ada..semua pulang..dan terpikir plak…bukan kah kaum keluarga lelaki yg menghantar..so nak masak2 rumah perempuan je la…tp..tah..mmg kene masak gak la kan…ha..kisah masak memasak…bakat keperempuanan gadis melayu ak dicabar..memasak untuk org yg dtg..huahauhau….gile la…tuk ak tak la simple..and tak la susah…sedang2 saje..tp haha..nasib la..hope tak la masin..kalu tak..cik dv dah kena kawin la kan…org tua kate..kalau dah masak masin..tanda nya nak kawin..ahaks..hee…

Takpelah..tak nak cerite panjang sgt….kesimpulannya ni kali pertama juga cik dv tgk org sarung cincin…yeah!!..dah selamat..mohd azrul dan pasangan…siti shazwani…haha…ni pun part kelakar gak..kalau la jadi cik dv dengan bf nih..so..menantu mak cik fatimah..yg 1st and 2nd  name wanie..haha..bayangkan kalau panggil wani..dedua menyahut…haha…takleh buat ape lah…dah jodoh…(fuh..doa jauh2 dalam hati..moga dikekalkan jodoh…)

Tak sabar nye nak tgk hasil tangan dan kreativiti gmbar for that event…cik dv ikut dorang bergmbar..ke sana kemari mencari the best shot…ingt nak tunggu pic..baru nak post..tp kang tunggu lelame..jadi basi pula cerita kan..hehe…tp takpelah…cik dv selit gmbr candid mase dorang mkn berdua….mase nih baru je lepas sesi gmbr outdoor…

 hehehe..jgn mare...

Menjurus ke cerita pertunangan ni kan..byk cerita yg menajdi keraguan dalam hati cik dv..tentang adat resam sebenar adat melayu bertunang nih..hehe…takpelah…kamu semua leh  Tanya mak..nenek ..mak cik kamu semua jika ragu2…tp yg cik dv pasti..senarnye yg lelaki tak leh ikut ke Majlis tunang..tp zaman sekrang nih….semua dah tak ikut sgt…sape nak lepas kan melihat keindahan wajah wanita yg baru bergelar tunang kan..hehe..tgkp gmbr pun cam tgkp gmbr nak nikah je…heheh..tak kisah la..memasing punye care
Agak2..cik dv ade gak tak majlis pertunangan ni ea?haha..tu la..kate bf..die nak tunang 3 jam sebelum nikah kan…hahaha…aiyo ma..just wait and see je la…

Even..sibuk dengan Majlis nih…sempat juga pada malam hari kami becanda ria sekitar batu pahat..haha..yela..maklumlah..org nak tunjuk Bandar die kan..kite pun ikut je la…hee..nak jadi gadis melayu duk rumah malam2 sgt pun kan.. cam hipokrit je…hahah..lala…so..mlm pertama just pegi NSM…(cik dv taktau la name full die ape..)jumpe dengan member yg bf jadik pengapit ari tu..haha..yg best…”ni awek ko ker?umur bape?ha?23?mcm 18 je…”hahaha..yeah!!bunguk..tu pun nak taip kat sini..saje je..kelakar la nak kate 18..mungkin cik dv pki baju cam dak 18 tahun kot mlm tuh…mlm kedue…di sekitar Bandar juga..di dataran batu di pahat…meneruskan aktiviti penggambaran…termasuk la di old town white coffie…gud job hafizul mahput..

Alaamaak ..kate tak nak cerita penjang….dah terlebih pulak..tak pelah…semoga along dan kak wani kekal sehingga jinjang pelamin…dan tabah menghadapi dugaan dalam alam pertunangan…hii….kak wani sgt cantik..nmpk sesuai je ngan along kan..hehe….gud job for best effort for make all the hantaran..and..tanz coz belanja cendol…cendol pak ako…hehe..and hantar kami balik..ke terminal bus..hee…



Again..selamat bertunang….along and kak wanie...hehe

sleep asus~

4 comments:

k_Own said...

ingat kan akak td... hahaha

nurhazDV said...

haha..of coz la bukan..hehe...lame lagi turn kami...

BazzRianne said...

aq baru nk melompat kgembiraan ntok ko.hee
thn ni agk2 mkn ns minyak sape lak yer?eksaited nk g

nurhazDV said...

haha...nasi minyak ak la..hehe...
rasenye cmap kot..hehe..tunggu je la..