HARI ANDA BAGAIMANA?

Friday, January 21, 2011

sudah lama berlalu

"Dan balasan suatu kejahatan adalah kejahatan yang serupa, maka barang siapa memaafkan dan berbuat baik maka pahalanya atas (tanggungan) Allah. Sesungguhnya Dia tidak menyukai orang-orang yang zalim."(Assyura:42)

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."(Surah Al-Baqarah:216)

baik lah..rase2 ak..ni post pertama ak yg mengandungi ayat alquran....insaf...heheheok..continue...



hahaha..agak gile..sbb takde keje..then buku takaful pun bace2 camtu je..(hope leh la jawab soklan exam esok)erm..so..keje tak de sgt...ak wat samting...ak log in blog lame ak...erm...kenape dinamekan blog lame?sbb byk kisah lame yg ak mahu lupekan dalam blog itu..dan ak tak nak tgk awek ex ak yg follow blog ak tuh ...(dulu ..kekonon nak baik ngan die..tp nape tah...die benci ak sbb ak vogue sgt kot...)so..ak dgn separuh hati...log in..tak sure ingt tak email and password..sbb seingt ak..pw ak dulu siap combine name la bagai..but..tuhan nak kasi gak ak masuk kan....sekali enter je....terus masuk....erm....

1st ak buat..ak nak delete follower yg ak nyatakan diatas...sekali tgk2 ..mmg takde..agaknye..mase krisis ..kekonon ade krisis la..die dah takde dalam list follower aku...erm..ak tak tau sgt setting2 nih...sekali ak try..dengan kuat hati...bukak blog die..sbb die ade tinggal shout out box ak....rupenye just for invitation only..haha..ok !!fine..mesti die perasan ramai nak stalk blog die..ak ingt die dah tak blogging dah...haha...rupenye private je..nak bagi golongan raja2 je kot bace..tak pun gol2 org kaya...maklum la..enggang kene ngan enggang kan...haha..ok2..tak nak la kutuk lebih...bukan ape..cuma pelik nape die perlu benci ak?haha..ak tak ingin la ex ak balik...sbb i know him luar dalam..yg ko tak tau lagi..(tak tau la skrg ko dah tau kan..khabar2 angin sdg retak...hakhak)ak mampu doa dan semoga ko bahagia la kan.....pegang la "janji2 manis"......amaran je nih...nak dgr takpe..tak nak dgr lagi la takpe...ak lagi suke ko jadi bahan uji kaji...
ok2...rase2nye siapa yg ade kaitan ngan die bace blog ak...SUKE HATI ak naktaip ape kat sini..blog ak kan...lagi pun ak tak mention pun name sesape..so ..sape mkn cili..rase la pedasnye...hehe...bukan la ak kate ade org nak stalk ak...tp mmg pernah ade dulu pun org nak stalk ak...tak sangke plak kan....
haha...
and that one point yg cik dv recognize...another thing...haha..."post 1 year ago...."by tettt...haha...blog lame i still follwer his blog...dgn rase cuak ak tekan gak..tgk2 sume post lame..setahun lepas..means die tak blogging dah..kenape?tak tau la..wat pe ak nak tau kan....tapi yg penting die takdelah nak remove ak..mcm ko pompuan!!hahaha...ok2..ari jumaat..ak behave sikit...hehe...

so...erm..senarnye nak private blog lame nih..sbb dgn gmbr2 tepi2 tuh..hehe...ptt kite lupekan cerite lame..tp sedikit sebyk bekas tetap ade..even 1 milimiter..ttp ade...haha...so...tugas kemudiannye...sy delete gmbr2 tepi itu..hehehe....ak nak private..tp ni kisah2 lame ak..and tak salah tuk org lain bace kan..sesetengah itu merupakan memory bersama2 kawan2...hehe...jadiknye..keputusan ak..mebi tak private kan la..my sayang suruh...tp tak pelah...ea yang..bukan ade pape pun...just my past story.....

ouh ya...kenape ak post entry mcm ni kali nih...ya..salah satu sbb seperti diatas...dan salah satu sebb yg lain..mase cik dv click 1st post kat blog lame..date 15 JANUARI 2009....so means....lebih kurang 5 hari yg lepas..genap umur blog lama cik dv 2 tahun...hehe....

erm...baik la..mebi dalam sehari 2 nih..cik dv akan letak link blog lame kat blog nih..so..kepada sesiapa rase nak singgah ke..u r free to do that...cik dv seorang yg tak kisah nak share my life story..ade yg kite leh amik jadik teladan..ade yg jadi sempadan..tak salah kan...hehe...ok lah..dah time lunch..hik2...mahu makan...
sekian

sleep asus~

2 comments:

Faiz Syazwan said...

mangkuk..perlu ke link kan blog lama tu?haha..

cik DV said...

hey ping..haha..tak tau la perlu ke tak..hehe...nuting pun kat blog lame tuh...